Prosperitatea financiara este o notiune care eludeaza incercarile de definire. De ce? Pentru ca fiecare dintre noi avem o alta idee despre ce inseamna sa fii prosper.
Pentru unii e suficient sa detina o casa, o masina, sa-si faca doua concedii pe an in strainatate si se simt perfect. Altii au nevoie de rezerve monetare consistente in banci. Cei intelepti se simt in siguranta cand au in portofoliu active ce le aduc castiguri fara sa munceasca (actiuni la bursa, proprietati imobiliare pe care le inchiriaza).
Cu toata aceasta diversitate de opinii, putem totusi sa realizam o generalizare, un esantion mediu. Aceasta incercare ne poate duce la un set de principii pe care le folosesc cei care ating prosperitatea financiara.
S-au avansat zeci de retete despre cum „trebuie sa fii si sa faci” pentru a ajunge bogat. Va propun sa studiati una dintre ele.
Iar daca v-a placut, puteti citi si cartea din care sunt extrase cele zece principii de imbogatire.
2 răspunsuri
Prosperitatea financiara tine foarte mult de educatie. Asa cum ai scris si in articolele precedente, scoala din Romania nu ofera o astfel de instruire. Sistemul se ghideaza inca dupa vechile princiipii care iata, sunt depasite. Ar mai fi o problema in privinta educatiei financiare. Vad din ce in ce mai multi oameni care folosesc „sistemul invechit” drept pretext pentru propriile lor nerealizari. Fara sa doreasca sa inteleaga faptul ca se pot pregati individual si pot progresa indiferent de varsta sau de ceea ce au realizat pana la acel moment. Iti multumesc pentru sfaturile pretioasa, Luca! :)
Multa prosperitate tuturor.