Trecerea de la un sistem de operare la altul nu ar trebui să ridice prea multe probleme. Chiar şi pentru cei obişnuiţi de multă vreme cu un anumit sistem, câteva zile de utilizare a produsului concurent ar trebui să fie suficiente pentru familiarizare. În ultima vreme, fiecare dintre cei doi mari jucători ai acestei pieţe a uşurat mult condiţiile în care un utilizator poate migra cu întregul istoric de backup, fişiere şi în unele cazuri chiar şi cu aplicaţii. Nu e un proces chiar uşor, dar este posibil şi merită efortul. Cuvântul de ordine pentru care Android pierde utilizatori în favoarea iOS este Securitatea. Dacă doreşti să treci de la Android la iOS, profită de lista generoasă de telefoane iPhone la ofertă.
Dispozitivele iOS pierdute sunt mult mai uşor de găsit
Aplicaţia Find My din iCloud te ajută să-ţi găseşti cu uşurinţă aparatura iPhone, iPad, iPod touch, Mac, Apple Watch sau AirPods furată sau pierdută. Find My îţi comunică locaţia dispozitivului urmărit, activează o alarmă sonoră pentru a fi mai uşor de găsit, iar în cazul în care aparatul ajunge în mâna unor străini, ai la dispoziţie opţiunea Lost Mode, care împiedică utilizarea şi chiar opţiunea de a şterge toate datele personale de la distanţă. Odată ce reintri în posesia aparatului, le vei putea restabili din copiile iCloud. În plus, după ce ai activat Find My, orice utilizare a aparatului pierdut va fi posibilă numai în urma introducerii unei parole pe care o ştii doar tu.
App Store vs Google Play Store
Apple este compania cu criterii mult mai stricte de acceptare a unor aplicaţii nou dezvoltate. Majoritatea aplicaţiilor pe care le descarci din App Store sunt lipsite de malware, bug sau conţinut nepotrivit pentru copii. În schimb, în Google Play aplicaţiile periculoase se pot strecura mai uşor. Recenziile acordate de utilizatori aplicaţiilor descărcate sunt mult mai riguros moderate în App Store decât în Google Play, şi implicit mai veridice şi relevante. De asemenea, Google Play poate fi chiar ocolit pentru descărcarea unor aplicaţii în Android, care este posibilă chiar de pe site-ul dezvoltatorilor. App Store nu permite aşa ceva, tot ce se instalează trece prin filtrele Apple de securitate şi calitate.
Actualizările sunt mult mai vizibile
Dacă la Android există unele actualizări care nu produc aproape niciun efect pentru utilizator, update-urile sistemului de operare îmbunătăţesc vizibil performanţele iPhone-urilor. Actualizările iOS nu doar fac telefonul mai sigur, ci şi mai rapid. În plus, Android este mai selectiv cu producătorii de telefoane mobile cărora le livrează prompt actualizările de sistem, astfel că, dacă nu ai un model de top, rişti să nu primeşti nici un update cu lunile. În schimb, Apple îşi serveşte utilizatorii în cel mai scurt timp.
Datele personale
Apple şi Google au maniere diferite de a produce bani. Prima se bazează pe sumele investite de clienţi în produse şi softuri, în condiţiile în care App Store vinde mult mai multe aplicaţii decât concurentul Play. Pe de altă parte, Google scoate bani buni din datele pe care le vinde pentru reclamele personalizate. În schimb, îşi permite să ofere o serie de aplicaţii gratuit. Aşadar, dacă ţii la confidenţialitatea datelor tale, Apple este un partener mai discret decât Google.
Valoarea unui iPhone scade mai greu
iPhone-urile sunt telefoane a căror investiţie nu se limitează doar la preţul de achiziţie. Majoritatea aplicaţiilor sunt contra cost, iar actualizările de sistem chiar îmbunătăţesc performanţele aparatului, aşadar un dispozitiv bine întreţinut poate avea caracteristicile unuia nou. Competiţia cu Android este câştigată net din acest punct de vedere, deoarece aceste dispozitive doar scad începând de la prima utilizare, fapt ce se oglindeşte şi în preţul mai mic de revânzare.
Cei mai mulţi utilizatori decid să treacă de la un sistem de operare la celălalt datorită sincronizării mai bune cu alte dispozitive inteligente, datorită echipamentului primit de la serviciu, datorită facilitării unei mai bune comunicări cu persoana iubită, cu familia sau cu prietenii, ori pur şi simplu din dorinţa de a încerca ceva nou.