In iunie, 1994 abia terminasem clasa a III-a. Nationala de fotbal a Romaniei isi incepea meciurile de foc la Campionatul Mondial din SUA. La ora 2 si jumatate noaptea a inceput sirul strigatelor mele de bucurie la goluri cu care mi-am exasperat si speriat vecinii din Focsani, Iasi si Bucuresti pana in ziua de azi. De acasa, ii fac o concurenta teribila celebrului comentator radio de fotbal, Ilie Dobre! :)
Istoria e formata din amintiri
Golurile si fenomenalele curse ale lui Florin Raducioiu impotriva Columbiei, eroismul lui Dorinel Munteanu, instinctul de pisica al portarilor Bogdan Stelea si Florin Prunea in meciurile cu Argentina, SUA si Columbia, eleganta de caprioara a lui Miodrag Belodedici si geniul lui Gica Hagi (in toate meciurile!).
Toti acestia formeaza o etapa a experientei mele de viata. Cu ei am crescut. Cu ei am aflat cat doare atunci cand pierzi. Cat de mult conteaza sa iti respecti viata si meseria. Si de la ei am invatat ce inseamna sa castigi.
An dupa an, experienta dupa experienta, oamenii isi blocheaza frumusetea existenta in propria lor viata. Inconstient, refuza ideea ca viata lor ar fi plina de evenimente si experiente de povestit nepotilor. Au impresia ca povestile pot fi scrise doar de catre altii. Aleg o cale a tacerii.
Iar in timp, aceasta liniste plina de negi si intuneric incepe un maraton al frustrarilor la eterna competitie a neimplinirii. Pentru ca umbra nu e suparatoare prin ea insasi. Cartita si furnicile nu se dusmanesc dintotdeauna.
Si au fost timpuri in care un cal visa mai mult decat ovaz. Lumea nu a inceput si nu se va termina cu noi. Perceptiile asupra realitatii sunt liliecii care ataca in timpul unei nopti linistite de vara. Omul care va pasi dincolo de el insusi va scrie istoria umanitatii. Prin faptele sale care vor fi scrijelite pe creasta unui munte cu care Alex Gavan s-a imprietenit.
Istoria e formata si din viziune
Cred ca voi trai suficient incat sa prind o finala de Campionat Mondial jucata de Romania. Si mai cred ca vor fi tari si mai amarate decat a noastra care vor avea o evolutie spectaculoasa pe mai multe planuri. Pana la urma, la asta se reduce totul. La increderea ca ceilalti au dat de naiba atunci cand tu ai intrat in joc! Sa inceapa meciul vietii!
10 răspunsuri
Excelent, Ovidiu Miron! Excelent, Al Pacino!
Eu cred ca urmatoarea decada va fi a Romaniei, la nivel mondial, sub multe aspecte. Doar trebuie incurajati mai mult oamenii sa-si arunce limitele la gunoi si sa-si exprime creativitatea si firea inventiva mostenita de la daci. :)
Multumesc mult, Vero! :)
Al Pacino e un tip tare de tot. La fel erau si dacii. Ai mare dreptate. Si eu cred acelasi lucru. Am convingerea ca tot mai multi oameni vor proceda in acest mod!
Da…Any Given Sunday…
Nu prea exista antrenori de genul asta prin lume. Sau lideri in orice domeniu…Am cam avea nevoie…
Avem mare nevoie, Marius!
Avem nevoie de oameni pasionati, care sa puna suflet in ceea ce fac. Si sa dea dovada de atitudine si caracter in momentele dificile.
De noi depinde sa ii cautam si sa invatam de la putinele persoane care au aceste calitati.
„La increderea ca ceilalti au dat de naiba atunci cand tu ai intrat in joc!”
Care ceilalti, Ovidiu? :)
:)
Andrei, vrei sa te pozitionezi si tu printre ei? :P
Cei care vor sa te descurajeze, de exemplu.
Andrei ,cred ca Ovidiu se refera la cei care asteapta sa se intample o minune din senin! Cei care nu actioneaza! Pesimistii si blazatii! Sa inceapa meciul,Ovidiu!
:)
elena: stiu la ce se referea Ovidiu. Eu doar ma intrebam care ceilalti, ca eu nu ii vad. Exista? :) Adica, sigur exista?
Sunt eu paranoic :P .
Nu tot timpul exista. Asta asa e. Sau exista, dar de multe ori nu au forta pe care noi insine le-o acordam la nivel mental. Cred ca asta vrei sa spui.
Buna intrebare :) .