Atunci cand auzi cuvantul drojdie, te gandesti instant la paine. Nu e nimic gresit in asta – painea poate fi un aliment extrem de delicios, mai ales daca este o specialitate cu maia sau seminte. Pe de alta parte, daca o gatesti aproape zilnic, te poti satura de ea!
In acest caz, ramai cu un surplus de materie prima pe care nu ai cum altfel sa il folosesti. Sa fie oare adevarata aceasta afirmatie? Desigur ca nu este. Drojdia poate fi si este folosita in foarte multe industrii si poate avea mai multe aplicatii chair si la casa omului sau intr-o brutarie. Iata cateva dintre acestea!
Poti sa faci bere!
Daca administrezi o brutarie si ai ceva spatiu in plus, poti folosi surplusul de drojdie pentru a fermenta bere in editie limitata, de exemplu, sau sub brand-ul brutariei tale. In ziua de astazi, berea craft sau facuta prin metode mai putin industriale este foarte apreciata, chiar si in Romania.
Astfel, nu se va supara nimeni daca pe langa painea brutarului comercializezi si berea brutarului.
Poti sa adaugi mai multe proteine in dieta ta!
Doua linguri de drojdie contin aceeasi cantitate de proteine ca un pahar cu lapte. Asadar, acest ingredient poate fi folosit pentru a-ti completa dieta zilnica. Dar cum anume mananci drojdia?
Ei bine, aceasta poate fi folosita ca un inlocuitor al parmezanului. Ai citit bine – poti folosi drojdia ca si topping pentru paste, pizza sau chiar pentru o salata. O alta recomandare ar fi sa o amesteci in popcorn, asemenea untului.
Poti sa imbunatatesti conditia tenului tau!
Drojdia este bogata in vitamine, amino acizi si minerale care pot fi regasite si in corpul uman, mai exact in pielea de la nivelul tenului. Tot ce trebuie sa faci pentru a te bucura de efectele drojdiei este sa adaugi acest ingredient la o crema pentru piele.
Nu te ingrijora – procesul de fermentatie nu are loc si nu exista niciun fel de risc atunci cand faci acest lucru. Totusi, daca ai piele sensibila sau anumite afectiuni ale pielii, ar fi mai bine sa consulti medicul specialist in prealabil.
Poti sa faci ciocolata!
Nu in ultimul rand, poti folosi drojdie pentru a face ciocolata. Atunci cand cacaoa se afla in procesul de fermentare, este necesara si o anumita cantitate de drojdie pentru a duce acest proces la bun sfarsit si crea delicioasa ciocolata.
Desigur, ai nevoie de mai mult decat de cacao si drojdie pentru a face ciocolata in casa – dar o brutarie de dimensiuni medii sau mari dispune de fondurile necesare pentru a achizitiona celelalte ingrediente principale si masinarii pentru a-si face propria ciocolata cu surplusul de drojdie.
Ai idei – dar nu ai drojdie?
Nicio problema – poti rezolva acest lucru in doar cativa pasi simpli. Apeleaza la LeSaffre Romania si obtine una dintre cele mai bune drojdii din intreaga lume. LeSaffre este unul dintre cei mai vechi si mai importanti producatori de drojdie la nivel mondial, cu peste 100 de ani de experienta in domeniu si care detine produsele si tehnologia necesara pentru a-ti oferi drojdie de cea mai inalta calitate!