Acasa » Concediu în doi: Dezacordurile în vacanță și cum să le previi

Atunci când pleci în vacanță cu partenerul, vrei să profiți la maximum de timpul petrecut împreună. Dar presiunea de a vă simți bine, combinată cu stresul călătoriei și abaterile de la rutina voastră obișnuită, poate crea, de asemenea, mediul propice pentru certuri.

Află care sunt dezacordurile ce apar în cupluri cel mai des în timpul vacanțelor și câteva sfaturi utile pentru a le evita. 

Avem nevoie de relaxare vs. avem nevoie de aventură

Adesea cuplurile ajung să aibă divergențe cu privire la itinerariile de călătorie. Un partener își poate dori să savureze o înghețată la piscină, în timp ce celălalt tânjește după aventură. Echilibrarea acestor diferențe poate fi o provocare, mai ales având în vedere investiția financiară și coordonarea necesare pentru a planifica o vacanță. 

Astfel, înainte de a pleca în călătorie, este bine să porți o conversație cu partenerul despre cum arată experiențele voastre ideale de vacanță. Comunicarea din timp a așteptărilor fiecăruia, compromisul și flexibilitatea sunt esențiale; poate planificați anumite zile pentru relaxare și altele pentru aventuri, pentru a vă asigura că vă simțiți amândoi împliniți.

Puneți-vă de acord cu privire la activitățile care vă plac amândurora și gândiți-vă să vă acordați spațiu pentru activități individuale. De exemplu, dacă tu dorești să te relaxezi, să citești o carte lângă piscină sau să-ți rezervi timp pentru a-ți comanda o bratara aur dama, pentru a te și înnoi cu ocazia vacanței, partenerul ar putea profita de această ocazie pentru a explora împrejurimile.

Avem nevoie de un plan vs. să fim spontani

Un partener poate prefera să facă o mulțime de cercetări în avans, pentru a crea un itinerar care să includă cele mai interesante obiective turistice și restaurante. Celălalt ar putea prefera o abordare mai spontană, care îi permite să se lase dus de val.

Cu toate acestea, a lăsa lucrurile prea la voia întâmplării ar putea însemna să nu aveți rezervările necesare, să pierdeți mai mult timp sau alte „aventuri” neașteptate. 

Unii oameni se simt anxioși atunci când nu știu la ce să se aștepte, iar alții simt o mare presiune atunci când se angajează să fie într-un anumit loc la o anumită oră. Pentru a evita acest lucru, cuplurile ar trebui să discute prioritățile lor pentru călătorie înainte de plecare. Apoi, să găsească un compromis cu privire la un echilibru între activitățile planificate și timpul liber. 

Încercați să găsiți o strategie avantajoasă pentru amândoi, care să vă permită să obțineți ceea ce vă doriți de la vacanță.

Cheltuim prea mult vs. suntem prea economi

Bugetul este o sursă frecventă de tensiune în relații, în general, și în special atunci când vine vorba de vacanțe. 

Deoarece vacanțele pot fi costisitoare, pot apărea dispute cu privire la cât de mult să cheltuiți pe mese, cazare, suveniruri și activități. Un partener ar putea fi mai atent la buget, în timp ce celălalt vrea să se răsfețe.

Modul în care cuplul își împarte cheltuielile poate duce la escaladarea conflictului financiar. Dacă unul dintre parteneri acoperă în mod constant mai multe cheltuieli, situația poate deveni și mai complexă.

Dacă nu puteți cădea de acord cu privire la unde să vă răsfățați și unde să economisiți, acest lucru poate genera resentimente, partenerul econom simțindu-se avantajat, iar cheltuitorul simțindu-se subapreciat sau invers, în funcție de situație.

Dacă tu și partenerul aveți filosofii de cheltuieli diferite, poate fi util să stabiliți un buget clar înainte de călătorie. Separați cheltuielile pentru mâncare, activități și alte costuri. Această abordare proactivă poate ajuta la prevenirea dezacordurilor majore în timpul călătoriilor.

Discutați și conveniți asupra unei metode echitabile de a împărți cheltuielile, cum ar fi alternarea plăților sau împărțirea costurilor în funcție de capacitatea financiară a fiecăruia dintre voi.

Așadar, pentru a te asigura că vă bucurați amândoi de o vacanță reușită, este important să fiți flexibili și să comunicați cât mai multe aspecte despre activitățile de vacanță, pentru ca lucrurile să decurgă cât mai lejer.

Sursa foto: shutterstock.com

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările! 10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!