Acasa » Liftingul chirurgical al sprâncenelor: Tot ce trebuie să știi despre această operație

Liftingul chirurgical al sprâncenelor: Tot ce trebuie să știi despre această operație

Odată cu trecerea timpului, sprâncenele își pierd treptat din tonusul muscular (în special părțile exterioare). Această ptoză este legată de o pierdere a elasticității pielii frontale și de un dezechilibru muscular și este responsabilă pentru un „aspect obosit”. Scopul liftingului sprâncenelor este de a le pune înapoi în poziția pe care o aveau înainte și astfel de a deschide privirea.

Liftingul sprâncenelor poate fi asociat cu o blefaroplastie superioară atunci cand exista, în mod articular, un exces de piele la nivelul pleoapelor superioare. Alte tehnici precum injectarea  de acid hialuronic sau lipofilling pot ridica sprânceana. Alegerea celui mai potrivit tratament pentru problemele tale estetice se face în urma unui examen clinic meticulos efectuat de chirurgul plastician.

În ce cazuri poate fi indicată intervenția de lifting al sprâncenelor?

Liftingul sprâncenelor poate fi indicat persoanelor cu ptoză a sprâncenelor. În funcție de poziția și relieful structurilor anatomice care alcătuiesc regiunea periorbitală, operația poate fi combinată cu o blefaroplastie superioară, lipofilling și/sau injectii cu acid hialuronic.

Care este procedura chirurgicală?

Dacă te gândești la o operație de întinerire facială, liftingul sprâncenelor este o intervenție chirurgicală care nu trebuie trecută cu vederea. Timpul chirurgical pentru metoda clasică precum și pentru tehnica endoscopică este de 2 ore. Aceste intervenții chirurgicale pot fi efectuate sub anestezie generală sau sedare.

Metoda clasică: Se face o incizie de la ureche la ureche pe scalp. Dacă fruntea este foarte mare, atunci incizia se va face la nivelul liniei părului pentru a evita ridicarea prea mult a frunții. Adesea, pacienții vin la cabinet doar cu scopul specific de a-și îmbunătăți pleoapele superioare fără a ține cont de sprâncene. Odată cu vârsta, sprâncenele coboară lateral.

Lifting endoscopic: În ultimii ani, a apărut o nouă tehnică, liftingul endoscopic. Acum, în loc de o cicatrice mare, sunt necesare doar mici incizii ale scalpului. Intervenția constă în introducerea unor instrumente mici pentru întinderea țesuturilor care sunt netezite.

Complicațiile sunt similare cu cele ale liftingului clasic de sprâncene, dar într-o măsură mai mică. Corecția cu tehnica endoscopică este mult mai puțin pronunțată decât cea cu tehnica tradițională, chirurgul va stabili împreună cu tine, în funcție de gradul tău de toleranță, cea mai bună tehnică de utilizat.

Oricine este preocupat de aspectul său fizic și are o sănătate bună este un bun candidat pentru un lifting al fruntii sau al sprâncenelor. Timpul de recuperare variază de la aproximativ 10 zile pentru tehnica endoscopică și 3 săptămâni pentru așa-numita tehnică clasică.

Ce procedură mi se potrivește?

Așa-numitul lifting clasic al frunții este destinat în principal persoanelor cu o mulțime de riduri pe frunte și cu sprâncene foarte lăsate. În mod normal oamenii au aceste probleme pe la cincizeci de ani. Această procedură comportă mai mult risc decât liftingul endoscopic, dar oferă o corectare bună atunci când este mult de lucru pe frunte și sprâncene.

Liftingul endoscopic al frunții este destinat persoanelor de toate vârstele cu sprâncenele coborâte și câteva pliuri pe frunte. Chirurgul îți va propune cea mai bună tehnică pentru tine în timpul primei consultații. Liftingul endoscopic este cu adevărat foarte popular astăzi, în principal din cauza inciziilor care sunt atât de mici. Liftingul frunții întinerește cu adevărat partea superioară a feței și oferă strălucirea tinereții.

Cum se desfășoară intervenția?

Intervenția se desfășoară în regim ambulatoriu (intrarea cu câteva ore înainte și plecarea la câteva ore după operație). Anestezia poate fi fie locală, fie generală (anesteziștii administrează apoi medicamente pentru a îmbunătăți confortul pacientului). Cicatricea este discretă deoarece este situată chiar deasupra sprancenei. La sfârșitul intervenției nu este necesar nici un pansament și se aplică unguent pe cicatrice.

Care sunt consecințele operaționale?

Cursul postoperator este simplu, nedureros, dar marcat de o senzație de tensiune cutanată. Pot apărea vânătăi în primele zile și edem în prima lună. Îngrijirea cicatricei trebuie efectuată de către pacient (curățarea cicatricei de două ori pe zi, unguent pe cicatrice până când cusăturile sunt îndepărtate în jurul a celei de-a 10-a zile de după operație).

Este indicat să masezi cicatricile imediat ce sunt îndepărtate cusăturile pentru a le înmuia și a le face cât mai puțin vizibile. Cicatricea trebuie neapărat protejată de soare (creme cu protecție solară, ochelari de soare) timp de 1 an.

Care sunt principalele complicații posibile?

Complicațiile liftingului sprâncenelor sunt rare, dar trebuie menționate: pericole de cicatrizare legate de modul în care fiecare pacient se vindecă (cicatrice hipertrofică, cicatrice pigmentată, uneori asociată cu expunerea prea devreme la soare); tulburări ale sensibilității supra-superciliare legate de secțiunea inevitabilă a micilor ramificații ale nervilor terminali în timpul intervenției. Este, în marea majoritate a cazurilor, reversibilă în mai puțin de 1 an.

De când este posibil să se aprecieze rezultatul estetic al intervenției?

Rezultatul este vizibil imediat ce ieși din sala de operație dar începe să prindă mai bine contur din prima lună postoperatorie (durata estimată a edemului) dar va dura 1 an înainte de stabilizare (durata vindecării superficiale și profunde). Cicatricile sunt destul de vizibile în primele 3 luni, apoi se vor estompa treptat până devin aproape invizibile.

Mai multe detalii despre intervenţia chirurgicală de ridicare a sprâncenelor puteţi găsi pe drmaximilian.ro

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările! 10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!