Acasa » Tips&Tricks – cum recondiționezi o casă veche

Toți visăm la o casă doar a noastră, suficient de spațioasă pentru fiecare membru al familiei, cu curte mare și cu o grădină imensă. Din păcate, prețurile cresc de la an la an, iar condițiile pentru a obține un credit sunt de multe ori anevoioase, iar banii obținuți nu sunt suficienți pentru a acoperi întreaga sumă.

Pe de altă parte, există și posibilitatea de a achiziționa o casă mai veche sau chiar de a recondiționa casa bunicilor. Sigur că o casă bătrânească are nevoie de foarte multe îmbunătățiri – de la schimbarea geamurilor, până la renovarea pereților și înlocuirea acoperișului vechi cu un acoperiș nou, mai durabil, precum un acoperis tigla metalica. Iată care sunt pașii pe care îi ai de urmat în tot acest proces de recondiționare:

Pasul 1 – verifică structura de rezistență

Primul pas pe care ar trebui să-l faci în marele tău proiect de recondiționare este verificarea structurii de rezistență. Aceasta, dar și fundația sunt elemente esențiale pentru orice construcție. Dacă structura de rezistență a fost afectată de trecerea timpului, atunci ar trebui să știi că proiectul de renovare te-ar putea costa extraordinar de mult, iar specialiștii sunt de părere că mai bine renunți la plan și construiești o casă nouă, sigură și rezistentă. 

Pasul 2 – verifică materialul din care este construită

Cele mai trainice case se construiesc azi din cărămidă expandată, beton și bolțari din beton. Pe de altă parte, majoritatea caselor bătrânești au fost realizate din chirpici, cărămidă și lemn. Din acest motiv, unul dintre pașii esențiali pe care va trebui să-i faci în proiectul tău de recondiționare ar fi să analizezi cu atenție pereții și să discuți cu un profesionist.

Pasul 3 – Schimbă acoperișul vechi

Sigur că un element esențial pentru întreaga construcție este acoperișul. Asigură-te că nu îl lași pe mai târziu pentru că riști ca toată munca să fie în zadar. Imaginează-ți doar cum ar fi ca pe tavanul proaspăt renovat și chiar pe pereți să apară mucegai din cauza infiltrațiilor din acoperiș. În acest sens, specialiștii recomandă țigla metalică – un material care prezintă numeroase avantaje. Vorbim despre un material trainic, rezistent la intemperii, ce îți oferă lejeritate în montaj.

Pasul 4 – Înlocuiește ferestrele cu unele calitative

Probabil că ferestrele vechi ale bunicilor îți trezesc multe amintiri, mai ales în sezonul rece când gândul tău zboară la bucuria primilor fulgi de nea. Oricât de nostalgic te-ai simți, confortul are prioritate și e important să schimbi toate ferestrele vechi. Optează pentru unele de calitate – ferestre care să nu permită pătrunderea aerului rece în casa ta.

Pasul 5 – Nu uita să optezi pentru izolație termică

Pentru că vorbeam despre confort, specialiștii recomandă să optezi și pentru izolarea casei. O izolație termică aplicată corespunzător, nu doar că îți va oferi confortul mult visat, dar te va feri de mucegai și umezeala produsă în sezonul rece. Așadar, recondiționarea unei case bătrânești poate fi o alternativă perfectă pentru cei care nu reușesc să achiziționeze o locuință mare, pe structură nouă. Dacă ești atent la toate detaliile și accepți ajutor din partea specialiștilor, s-ar putea ca vechea casă a bunicii să devină de nerecunoscut – o locuință modernă, călduroasă, adaptată zilelor noastre.

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările! 10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!