Acasa » 5 remedii naturiste care contribuie la buna funcţionare a vezicii biliare

5 remedii naturiste care contribuie la buna funcţionare a vezicii biliare

Una dintre cele mai cunoscute afecţiuni în rândul adulţilor este litiaza biliară, cauzată de depunerile de colesterol şi săruri, în vezica biliară. Această afecţiune este însoţită de dureri abdominale şi de tulburări digestive, care pot fi ameliorate cu ajutorul unor remedii naturiste, care au proprietăţi antiseptice, cu rolul de a calma durerile şi de a dizolva calculii biliari. 

 

Află care sunt cinci dintre cele mai eficiente remedii naturiste care contribuie la buna funcţionare a vezicii biliare, indicate ca adjuvante ale tratamentului prescris de medic, din articolul pe care l-am pregătit pentru tine.

 

Uleiul de măsline facilitează eliminarea secreţiei biliare

Oboseala şi stresul pot afecta buna funcţionare a vezicii biliare, îndeosebi atunci când obişnuieşti să consumi grăsimi, prăjeli sau alimente grele, care pot provoca o criză biliară. Această afecţiune se manifestă prin greaţă, migrene, ameţeală sau dureri severe în partea dreaptă a abdomenului, moment în care un consult medical și adoptarea unui regim alimentar strict sunt indicate. 

 

În plus, remediile naturiste care stimulează secreţia sucului biliar şi eliberarea acestuia din colecist sunt recomandate, primul dintre acestea fiind uleiul de măsline. În afară de proprietăţile nutritive recunoscute, uleiul de măsline prezintă şi proprietăţi terapeutice, cu un puternic efect detoxifiant, care elimină toxinele şi ajută bila leneşă. Astfel, uleiul de măsline poate combate hiperaciditatea, dizolvând calculii biliari şi contribuind la funcţionarea optimă a vezicii biliare. 

 

Se recomandă tratamentul cu ulei de măsline, în cadrul unui tratament care trebuie să se desfășoare minimum o lună. În fiecare dimineaţă, pe stomacul gol, poţi consuma două linguri de ulei de măsline, amestecate cu suc de lămâie, după care este necesar să stai culcat pe partea dreaptă, timp de jumătate de oră. Cu toate acestea, ca orice terapie alternativă, această cură poate avea şi efecte adverse, de aceea nu trebuie să consumi ulei de măsline în cantităţi mari.

 

Fructele de ienupăr, un remediu eficient pentru afecţiunile biliare

Un alt remediu eficient pentru combaterea afecţiunilor biliare ţine de consumul fructelor de ienupăr, care au rolul de detoxifiere a organismului, datorită efectului antiseptic şi diuretic. O cură cu fructe de ienupăr vine în ajutorul bolnavilor cu litiază biliară, întrucât previne formarea unor noi calculi biliari, îndepărtându-i pe cei deja existenţi. 

 

Indiferent de modul în care le consumi, sub formă de infuzie sau în stare proaspătă, fructele de ienupăr pot restabili activitatea digestivă normală. Poţi începe cura prin a mesteca cel puţin patru boabe de ienupăr pe zi, după care poţi creşte cantitatea cu un bob, până ajungi la numărul de 15 boabe de ienupăr. 

 

Din acest moment, nu uita să scazi acest număr cu câte un bob zilnic, până ajungi din nou la numărul de patru boabe. Acestea se mestecă lent, apoi se înghit, încă din prima zi de tratament. Acest tratament naturist cu eficienţă dovedită se poate repeta după o lună, contribuind la detoxifierea puternică a organismului.

 

Infuzia de rostopască atenuează durerile

Pentru a atenua durerile cauzate de calculii biliari, poţi beneficia de tratamentul cu infuzie de rostopască, considerat un leac eficient împotriva afecţiunilor hepatice şi a celor hepato-biliare, cauzate de drenarea defectuoasă a bilei. Trebuie să acorzi o atenţie sporită consumului de ceai de rostopască, deoarece această plantă conţine o gamă variată de alcaloizi, care sunt toxici atunci când sunt consumaţi în doze mari. 

 

Alege să prepari ceaiul de rostopască dintr-o linguriţă de plantă la o cană de apă, amestec pe care îl poţi consuma cel mult o săptămână. Poţi bea aproximativ 2-3 căni de ceai de rostopască pe zi, pentru a beneficia de efectul antispastic biliar al acestuia.

 

Silimarina stimulează secreţia biliară

Un remediu naturist eficient, care contribuie la funcţionarea optimă a vezicii biliare, este silimarina forte, care prezintă una dintre cele mai puternice formule obținute din 6 extracte. Aceasta combină concentraţii de armurariu şi silimarină, cu acţiuni complexe şi benefice în ceea ce priveşte protejarea ficatului. 

 

Silimarina poate să regenereze celulele hepatice, stimulând secreţia şi eliminarea bilei. În plus, aceasta are rolul de protejare a ficatului împotriva distrugerilor provocate de coloranţi, conservanţi, grăsimi sau alcool, consolidând membranele celulare şi promovând regenerarea ficatului, prin producerea hepatocitelor noi. 

 

Se recomandă tratamentul cu 1-2 capsule de silimarină forte pe zi,  iar în cazul afecţiunilor acute sau foarte grave, doza poate fi mărită, în funcție de prescripția medicului.


Infuzia de anghinare te ajută să eviţi apariţia unei crize biliare

Anghinarea, o plantă cu proprietăţi benefice pentru organism şi extrem de bogată în antioxidanţi, are un rol major în reducerea stresului oxidativ, protejând corpul împotriva toxinelor şi a radicalilor liberi. 

 

Bogată în vitamine esențiale precum B1, B3, K şi C şi calciu, fosfor sau iod, anghinarea poate fi consumată sub formă de ceai, care va ajuta la reglarea secreţiei biliare şi la protejarea ficatului. În perioadele în care mănânci mai mult decât de obicei, poţi să eviţi apariţia unei crize biliare, atâta timp cât consumi ceai din frunze de anghinare. 

 

Această infuzie se realizează dintr-o linguriţă de anghinare, la 250 ml de apă clocotită. Consumul a 2 căni de ceai pe zi, prima dimineaţa, înainte de masă, iar a doua, cu jumătate de oră înainte de o masa principală, sunt recomandate.

 

Pentru a favoriza buna funcţionare a vezicii biliare, pe lângă tratamentul indicat de către medicul specialist, remediile naturiste, pe bază de silimarina forte, infuzia de anghinare sau ceaiul de rostopască, sunt indicate. Acestea au un rol detoxifiant, eficient împotriva durerilor cauzate de afecţiunile hepato-biliare.

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările! 10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!