Acasa » 6 efecte pozitive ale shooterelor asupra psihicului uman

6 efecte pozitive ale shooterelor asupra psihicului uman

Succesul shooterelor este unul incredibil de mare. Milioane de oameni joaca in acelasi timp PUBG, Counter Strike, Halo si alte jocuri care implica violenta, atentie la detalii si multa adrenalina. Cateva dintre aceste jocuri, precum APEX Legends, au trecut la un alt nivel, transformandu-se in adevarate surse de venit pentru jucatori.

Cu toate astea, exista voci care invinuiesc jocurile video si mai ales shooterele de o serie de efecte neplacute. Putini sunt cei care vorbesc, insa, de beneficii. Cei care joaca Player Unknown Battlgrounds, Apex Legends sau alte jocuri ce implica arme au mult mai multe de castigat decat de pierdut de pe urma activitatii lor.

Care sunt principalele avantaje pentru cei care joaca PUBG, Apex Legends si alte shootere?

Conform specialistilor in gaming de pe battlelog.co website, beneficiile sunt uriase la nivel psihologic, jucatorii putand sa se dezvolte foarte mult din punct de vedere personal. Detaliate, aceste beneficii sunt urmatoarele:

  1. Shooterele imbunatatesc abilitatile cognitive. Majoritatea acestor jocuri stimuleaza memoria, atentia si gandirea logica. Cateva ore de jucat pe saptamana pot face diferenta in capacitatea de gandire a jucatorului. Chiar si cei care folosesc cheaturi au foarte multe de castigat, deoarece isi dezvolta capacitatea de a cauta solutii cat mai rapide pentru a-si atinge scopul.
  2. Cresc capacitatea de reactie si de luare a deciziilor. Multe shootere implica decizii luate instant. Acest lucru accelereaza gandirea logica si poate sa aiba avantaje uriase si in viata de zi cu zi.
  3. Imbunatateste capacitatea de procesare a imaginilor. Mintea jucatorilor invata cum sa isi imparta atentia in mai multe parti si sa reactioneze cat mai bine la mediul inconjurator. Conform unor studii, multi jucatori ajung sa aiba abilitati la fel de bune precum pilotii de lupta.
  4. Se dezvolta spiritul de echipa. Majoritatea FPS-urilor (First Person Shooter) sunt focusate pe echipe, chiar daca fiecare personaj joaca individual. Deciziile pot fi luate in echipa, actiunile trebuie sa fie realizate in echipa si in general, un mediu de echipa cat mai sanatos poate ajuta la castigarea jocului. Acest lucru se reflecta si la job sau la scoala, unde colaborarea cu alte persoane este esentiala.
  5. Ajuta la recuperare. Conform studiilor, jocurile video ajuta la recuperarea anumitor pacienti din punct de vedere psihic. Acestia gasesc bucurie in a se juca si in a socializa cu alte persoane si pot sa isi imbunatateasca in mod evident moralul.
  6. Elimina depresia. Oamenii care se joaca, indiferent de jocurile pe care le prefera, sunt mai putin depresivi atata vreme cat timpul petrecut in fata monitorului nu este unul foarte mare. Jocurile foarte antrenante cresc nivelul de endorfine, supranumite si hormonul fericirii.

Evident, toate aceste avantaje vin atata vreme cat jocurile sunt jucate cu moderatie. Trebuie sa se acorde o atentie sporita posturii din fata computerului, trebuie sa se monitorizeze sanatatea ochilor si sa se administreze cat mai corect timpul de joc. Daca aceste lucruri sunt administrate foarte bine insa, toate avantajele pot sa se contureze cat se poate de frumos.

shootere

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările! 10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!