6 pasi pentru a transforma dorintele in realitate

Acesta este primul meu articol pe Empower si mi-a fost destul de greu sa ma decid ce subiect sa abordez, insa pana la urma am hotarat sa va prezint un exercitiu simplu care pentru mine si pentru multi altii a facut minuni.

Napoleon Hill – De la idee la bani

Recent am postat un comentariu pe un forum pe o tema in legatura cu cartile care mi-au schimbat viata si am povestit putin despre cartea lui Napoleon Hill – De la idee la bani (eng: Think and Grow Rich). Aceasta este una dintre cele mai apreciate carti pentru dezvoltare personala si obtinerea succesului. Foarte multi speakeri, traineri, autori si experti in dezvoltare personala au marturisit ca aceasta carte le-a schimbat viata.

Sunt de parere ca o carte buna merita citita de mai multe ori. Bob Proctor spunea ca atunci cand citesti o carte pentru a doua oara nu gasesti ceva ce nu ai gasit atunci cand ai citit-o prima oara, ci descoperi ceva in tine ce nu descoperisei initial.

Acelasi lucru s-a intamplat si cu mine. Prima oara cand am citit aceasta carte nu am inteles foarte multe lucruri, insa cand am citit-o pentru a doua oara si apoi a treia oara, lucrurile au inceput sa devina din ce in ce mai clare si parca totul incepea sa se lege, incepea sa aiba sens.

Insa nu voi face o descriere a cartii in acest articol, ci doresc sa va prezint 6 pasi care va vor ajuta sa va transformati dorintele in realitate. Aceasta formula este descrisa de Napoleon Hill in Capitolul 3 – „Dorinta”. O puteti aplica pentru a realiza orice va propuneti, indiferent ca este vorba despre obiective pe plan personal, profesional, relational sau oricare alt domeniu. Sa incepem. Dupa cum spune un proverb chinezesc, o calatorie de 1000 de leghe incepe cu un singur pas.

Pasul 1: Stabiliti exact ce doriti sa realizati

Mai intai, trebuie sa va stabiliti exact ce va doriti cu adevarat sa realizati. De exemplu, daca este vorba de bani, nu este suficient sa spuneti „vreau multi bani”. Trebuie sa va hotarati asupra unei sume exacte. Daca doriti sa slabiti, nu spuneti „vreau sa fiu mai slab(a)”, ci „vreau sa cantaresc cu x kilograme mai putin” sau „vreau sa am x kilograme”. Claritatea este esentiala atunci cand vine vorba de stabilirea obiectivelor.

Pasul 2: Ce veti oferi in schimb?

Stabiliti exact ce sunteti dispusi sa faceti pentru a realiza obiectivul propus anterior. Adevarul este ca nu puteti obtine nimic fara a depunde un minim de efort. Dupa cum spune legea semanatului si a culesului, precum veti semana, asemenea veti culege.

Multa lume, dupa ce a urmarit The Secret, a ramas cu impresia ca tot ce trebuie sa faca este sa vizualizeze ceea ce vor si, in final, il vor obtine. Din pacate, nu este chiar asa de usor. Fara sa actionati nu veti putea realiza nimic in viata. Vizualizarea este foarte importanta, insa cheia succesului consta in trecerea la actiune.

Pasul 3: Stabiliti un termen limita

Brian Tracy spune ca un obiectiv fara un termen limita nu este de fapt un obiectiv, ci este mai degraba o dorinta, un vis. Stabilirea unei date exacte pana cand sa realizati ceea ce v-ati propus este un lucru esential si reprezinta una dintre principalele caracteristici ale obiectivelor.

Pasul 4: Creati un plan de actiune

Odata ce ati stabilit exact ceea ce doriti sa realizati, v-ati hotarat ce sunteti dispus sa faceti pentru a obtine acel lucru si ati stabilit un termen limita, este timpul sa va faceti un plan de actiune si sa incepeti chiar in acest moment sa faceti ceva care sa va apropie de indeplinirea obiectivului propus.

Una din marile probleme cu care ne confruntam majoritatea dintre noi este aceea ca asteptam intotdeauna momentul potrivit, insa adevarul este ca acest moment nu va veni niciodata. Momentul potrivit este acum. Indiferent ca avem sau nu la indemana toate informatiile si toate resursele necesare, trebuie sa incepem chiar in acest moment sa punem planul in aplicare.

Pasul 5: Notati pe o foaie de hartie tot ce ati stabilit in pasii anteriori

Dupa ce ati indeplinit primii 4 pasi, notati pe o foaie de hartie obiectivul pe care doriti sa-l obtineti, data limita pana cand il veti realiza, ce sunteti dispusi sa faceti pentru a obtine acest lucru si planul pe care sunteti hotarati sa-l urmati.

Pasul 6: Cititi zilnic „declaratia” de la pasul precedent

Dupa ce ati notat „declaratia” de la pasul anterior, propuneti-va sa o cititi de cel putin doua ori pe zi, cele mai eficiente momente fiind dimineata, imediat dupa ce v-ati trezit si seara, inainte de culcare.

Insa foarte important este sa va imaginati ca si cum ati obtinut deja ceea ce v-ati propus, sa vizualizati si sa traiti emotiile de placere si satisfactie asociate cu indeplinirea obiectivului stabilit.

Sper ca acest exercitiu sa functioneze si pentru voi, asa cum a functionat si pentru mine si pentru alte milioane de oameni. Mult succes!

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments