Acasa » 8 motive pentru a deveni antreprenor (I)

8 motive pentru a deveni antreprenor (I)

Observ ca tot mai multe persoane din jurul meu devin interesate in a fi antreprenori. Esti curios sa afli de ce isi doresc acest lucru? In acest articol vreau sa scot in evidenta motivele care pe mine m-au facut sa uit de practicarea unui job si sa ma dedic antreprenoriatului.

Intr-o ordine intamplatoare, acestea sunt:

1. Ai parte de autonomie, libertate si flexibilitate!

Ca antreprenor ai cele mai mari sanse sa faci ceea ce iti place, sa iti urmezi vocatia si sa iti atingi potentialul maxim!

Tu decizi ce anume doresti sa faci, cum, cand si cu cine. In cazul unui job exista niste norme, de cele mai multe ori un interval orar si un loc stabilit de unde vei lucra. In plus, colegii/partenerii tai nu sunt alesi de tine.

Ca antreprenor, daca vrei, iti poti lua concediu de 6 luni si poti reveni din nou la carma afacerii tale (indiferent daca afacerea a scazut sau a crescut cat timp ai fost plecat). Daca vei cere sefului concediu de 6 luni, ti-l va oferi impreuna cu foaia de demisie.

Sa fim seriosi, avem nevoie de bani, dar cu siguranta ca sunt momente in viata cand preferam sa avem timp pentru noi pentru cateva luni (de exemplu: aparitia unui copil sau o calatorie in jurul lumii), chiar daca vom castiga mai putini bani si va trebui sa restragem cheltuielile la maxim.

Daca vrei sa renunti la o anumita activitate din rutina ta zilnica, ca antreprenor poti pune pe altcineva sa o faca sau poti renunta definitv la ea. Ca angajat este mai greu.

Ca antreprenor alegi din prima ce activitate doresti sa intreprinzi dintr-o multitudine infinita de variante. In schimb, ca angajat analizezi ce iti ofera piata locurilor de munca si alegi din ce variante iti sunt puse la dispozitie.

2. Construiesti pe termen lung!

In cadrul propriei afaceri ai ocazia sa contribui la scopul tau si sa ai continuitate in ceea ce faci, fara a fi nevoit sa o iei de la capat, precum in cazul in care schimbi jobul!

Te simti bine stiind ca nu are cine sa te dea afara din firma. :)

In plus, te poti bucura oricand de munca pe care ai depus-o pana in acel moment. Ca antreprenor poti iesi oricand doresti la pensie, gasind o persoana ce iti poate lua locul la conducerea afacerii. In plus, pensia ta (venitul rezidual din activele firmei) chiar va avea valoare spre deosebire de sistemul clasic de pensii ce se aproprie de prabusire in multe tari din intreaga lume, nu doar in Romania.

3. Este mult mai sigur sa ai propria ta afacere!

Da, chiar asa! Raman foarte uimit cand aud ca „este riscant sa iti deschizi propria ta afacere si este mai sigur sa ramai angajat„.

E ca si cum ai spune ca este mai sigur sa stai pe locul din dreapta decat sa stai la volan, atunci cand iti conduci masina. O varianta buna in acest caz ar fi ca atunci cand pleci la drum cu masina si esti singur, poti cauta pe cineva de pe strada sa ti-o conduca pentru ca e mai sigur. :)

Atat timp cat esti o persoana normala, fara probleme majore de ordin psihic sau fizic (desi exista multe persoane care si in astfel de conditii se bucura de succes), mi se pare absurd sa iti incredintezi total puterea in mainile altei persoane pentru o mare parte a vietii tale.

Deschide ochii si priveste in jur. Peste tot vei vedea doar afaceri. Poti alege sa ai afacerea ta sau te poti lasa condus de cineva in afacerea sa proprie.

Nu este necesar sa incepi cu o afacere care sa iti ceara o prima investitie de peste 10 000 de euro. Simplul fapt de a cumpara un trandafir de la un colt de strada si a-l vinde intr-un complex comercial unde exista mai multe cupluri (potentiali clienti), este o afacere, fara riscuri.

In plus, ca actionar (nefiind si administrator) al unui SRL, vei raspunde in limita capitalului social, existand multe parghii in a limita pierderile.

4. Ai un potential nelimitat de castig!

Evident, ca antreprenor, ai un potential nelimitat privind castigurile financiare, nefiind limitat de marimea salariului si bonusurilor primite.

Te astept in curand si cu partea a doua din articol, unde iti voi prezenta inca 4 motive pentru a deveni antreprenor. Pana atunci, astept comentariile tale!

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările! 10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

5 răspunsuri

  1. Mi-a placut la nebunie punctul 3. Asa e, nu avem nevoie decat de primul pas: sa incepem. Fiindca scuze de genul „fara cel putin cateva mii de euro nu faci nimic” se tot gasesc. Imi plac povestile oamenilor care au inceput efectiv de la zero. Cred in ele fiindca sunt reale. Da, pe parcurs au si cunoscut oamenii potriviti fiindca sansele de acest fel se ivesc atunci cand muncesti din greu si dai ce-i mai bun.

  2. Ma bucur sa aud ca ti-a placut, cu siguranta de partea a II-a a articolului o sa fii si mai incantat.

    Majoritatea antreprenorilor cand au fost in start-up au inceput fara un proiect foarte amplu dar viziunea lor s-a dezvoltat pe parcurs. Important este sa iti gandesti mereu afacerea prin prisma scalabilitatii. Daca o orientezi asa, mereu vei creste!

  3. Da, pentru a deveni antreprenor trebuie in primul rand sa ne cunoastem pe noi insine, iar asta ii sperie pe cei mai multi. Libertatea inseamna responsabilitate. Si ce sa faci in alea 6 luni atat de interesant cand atunci cand vii de la serviciu stai in fata monitorului/ al televizorului? Beneficiul acesta revine doar celui care stie ce vrea si ce sa faca, cel care apreciaza timpul. Cel care vrea MAI MULT de la viata! O zi buna sa ai! Felicitari pentru articol.

  4. Multumesc Gabriela pentru aprecieri!

    Cum ai spus si tu secretul este sa fii motivant atunci cand in mod normal toti ar fi demotivati.

    Este greu dar cel care vrea mai mult cu adevarata o va face cu usurinta!

  5. Imi place foarte mult articolul, bine punctat, sper sa-l citesca foarte multi studenti care se asteapta sa castige bani fiind angajati si urmand exemplul parintilor si care merg la facultate pentru diploma care o sa le aduca salariul minim pe economie in cel mai bun caz, dintr-un domeniu care nu are nicio legatura cu studiile pe care le.au urmat, pentru ca 80% din cei care termina azi o facultate nu activeaza in domeniul pt care s-au pregatit cativa ani, deci sper ca articolul sa-i trezeazca pe multi care nu indraznesc sa faca bani din ceea ce le place sa faca si care cred ca a avea afacerea ta proprie care sa te implineasca sufleteste si care sa-ti aduca o „pensie” frumoasa din venituri pasive e ceva de nerealizat in tara noastra sau ca nu e pentru toata lumea, e doar pt cei care cred ca pot scimba ceva… eu pot sa va spun ca am realizat intr-un an atatea schimbari si atatea lucruri frumoase de cand am afacerea proprie cat nu am realizat in 20 ani de viata , implinesc 21 in curand, iar viata mea este complet transformata de cand am decis ca scolile pe care le urmez nu-mi vor oferi cand termin ceea ce eu vreau sa fac, asa ca iau din ele doar ce e bun,le termin pt parinti, dar am inceput actiunea de 1 an si roadele sunt frumoase si stiu ca sunt cu mult inaintea colegilor care acum cand eu scriu stau in banca la facultate si asculta plictisiti o profesoara incercand sa o inteleaga iar capul lor e invadat de grijile parintilor si ale zilei de maine si stiu ca aproape la fiecare curs multi isi spun la ce ne foloseste asta cand terminam???? iar eu ma gandesc la scopurile si visele mele si la ce o sa devin eu si ce viata imi creez usor usor, zi de zi, ma gandesc la toate realizarile din acest an si parca nu-mi vine sa cred cate lucruri am schimbat, va doresc mult curaj sa faceti ceea ce va place si sa exprimati liber ceea ce ganditi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!