Saptamna aceasta ma voi intoarce la articolele din ciclul Sfaturi pentru el pentru a incheia discursul legat de fata si voi vorbi despre trasaturile acesteia si efectul pe care il au ele in ansamblul infatisarii.
Daca in articolele anterioare ai invatat cum sa-ti analizezi forma fetei si cum poti s-o pui in valoare cu ajutorul geometriei capilare si a ochelarilor, daca este cazul, precum si mici trucuri de remodelare faciala, servindu-te de barba si/sau mustata, astazi iti propun sa reflectam impreuna asupra modului in care iti completeaza infatisarea forma gulerului camasii, sacoului si a altor produse vestimentare, precum si imprimeul tesaturii camasii sau cravatei.
Pentru a reusi sa inveti sa iti alegi gulerele si cravatele care sa te avantajeze, trebuie sa-ti incadrezi trasaturile fetei intr-una din urmatoarele categorii: rotunde/curbate/delicate sau drepte/ascutite/angulare.
Cand spun trasaturile fetei ma refer la: ochi, nas, buze, obraji, barbie si sprancene. Asadar analizeaza cu atentie forma trasaturilor enumerate mai sus si incadraza-le in una din cele doua categorii. Daca ti se pare greu, poti ruga o persoana apropiata sa te ajute sa te hotarasti. Daca trasaturile tale se impart in mod egal intre cele doua categorii, poti alege intre a-ti crea un stil al fetei fie rotund, fie ascutit. Foloseste-te de forma fetei pentru a te decide!
Daca fata ta are una din formele rotunjite (ovala, rotunda, inima sau para), alege-ti stilul delicat/rotunjit. Daca are una din formele angulare (dreptunghi, patrat, romb), opteaza pentru stilul ascutit.
Ca si in cazul frizurii si al ochelarilor, nu trebuie sa incerci sa schimbi radical forma nativa. Dimpotriva, trebuie sa te pui in valoare asa cum esti si sa-ti creezi o imagine coerenta in zona fetei pentru ca tunsoarea, ochelarii, gulerul, cravata etc. sa se potrivesca atat intre ele cat si cu forma trasaturilor tale.
Sfaturi pentru trasaturi delicate/rotunjite
Daca faci parte din aceasta categorie va trebui sa alegi gulere nu foarte severe, cu colturile rotunjite.
In cazul vestimentatiei business de top poti opta la camasa pentru un guler standard cu colturile rotunjite sau pentru un guler intins, cu aripile gulerului foarte departate. Varianta gulerului intins nu este valabila si pentru cei cu fata rotunda si obrajii foarte plini, deoarece acest tip de guler le-ar face fata sa para si mai plina decat este.
In cazul vestimentatiei business casual, unde sunt acceptate si variantele mai degajate, o alegere buna poate fi si gulerul cu nasturi pe aripi, cu mentiunea de a fi confectionat dintr-o tesatura cu tuseu delicat, adica gulerul sa nu fie scortos.
In privinta sacoului, reverele cele mai indicate in cazul tau sunt cele crestate cu colturile rotunjite sau gulerul Nehru.
In general pentru acesta categorie este indicata o rascroiala a gatului rotunjita si in cazul altor tipuri de produse vestimentare.
In ceea ce priveste imprimeul tesaturilor, daca ai trasaturi delicate, cel mai bine ti se potrivesc tesaturile uni, dungi orientate in aceeasi directie, carouri mici, imprimeuri florale, zaruri, bulinele-polka. Pentru cravate alege imprimeurile cu model rotund sau bine conturat.
Sfaturi pentru trasaturi ascutite
Daca ai trasaturi ascutite, cel mai bine in jurul fetei ti se potrivesc gulerele standard ascutite, gulerele cu colturile apropiate, gulerele cu butoniera falsa pe colturi sau gulerele cu nasturi pe aripi confectionate din materiale bine intarite pe guler. Precizarile facute anterior cu privire la vestimentatia top business raman valabile si in acest caz.
Atentie daca aveti fata foarte slaba si osoasa, nu este recomandat sa purtati camasi cu aripile gulerului foarte apropiate deoarece vor accentua caracteristicile fetei. Alegeti colturile ascutite dar departate.
Pentru sacouri reverele cale mai potrivite sunt cele crestate ascutite si gulerul mandarin.
Pentru alte tipuri de produse vestimentare linia rascroielii gatului recomandata este cea in forma de “V”, guler scurt rulat pe gat, guler polo sau guler cu fermoar.
Tesaturile indicate in acest caz sunt cele uni, dungi orientate in directii diferite, carouri mari, forme geometrice, zig-zaguri, romburi etc.
Cravatele cele mai potrivite acestor fete sunt cele cu modele ascutite sau geometrice.