Acasa » Gastroterapia: cum ne hranim psihic sanatos (II)

Iata si continuarea articolului de data trecuta.

Parerea specialistilor psihoterapeuti

Psihoterapeutii sunt de parere ca dieta ideala este intarita de insasi actiunea savarsirii actului de a gati. Insa exista si oameni care fie se folosesc de sintagma “eu nu am invatat sa gatesc”, pentru ca fie e mai comod asa, fie pentru ca nu iubesc legumele si tind sa-si piarda motivatia repede.

Daca intampinati o astfel de problema, cel mai bun remediu este gastroterapia, adica pregatirea felurilor culinare preferate de aceasta data prin propriile resurse, invatand astfel sa se obisnuiasca atat cu activitatea cat si cu ingredientele folosite. Specialistii straini sustin faptul ca stresul, depresia si emotiile, toate acesta pot fi controlate cu ajutorul gastroterapiei si prin concentrarea puterii tamaduitoare a mintii.

Mancarea, „factor de stres pozitiv”

Mancatul este un factor de stres pozitiv. Cand ne place un fel anume de mancare abia asteptam sa ajungem acasa pentru a ne putea bucura de ceea ce ne place. Insa mare atentie, sa nu picam in extrema cealalta in care bulimia se imprieteneste cu noi si ne distruge de tot.

Nu trebuie sa gasim in mancare un sprijin si sa facem acest lucru tot timpul. Trebuie sa mancam sanatos, ponderat, pentru a fi intr-o forma buna si normala de sanatate atat psihica, cat si fizica. Sa nu exageram cu mancatul excesiv si la ore nepotrivite. Dupa ora 18 ar trebui incheiata aceasta actiune, sau se mai pot manca numai un fruct sau o leguma, insa chiar si asa ne putem mentine sanatosi pregatind meniul pentru urmatoarea zi.

Trebuie sa avem mare grija de sanatatea noastra si de modul in care mancam.

Gastroterapia de grup

Prin participarea la cursuri de gastronomie si activitati de acest fel se poate organiza terapia, timp in care o persoana stresata, cazuta in rutina zilnica sau care pur si simplu a trecut printr-o deziluzie sentimentala, isi poate canaliza fortele si puterea creatoare a psihicului pentru a desavarsi un fel de mancare pe care fie sa-l imparta cu membrii grupului respectiv, fie sa-l manance singura sau in familie sau cu un prieten sau o prietena.

Gastroterapia este si o modalitate de socializare prin schimbul de informatii, impresii, idei pe tema retetelor. Daca am barfi mai putin, poate am invata mai multe secrete culinare care sa ne aduca stima de sine. Retetele bunicii sunt astazi adevarate manuscrise in care cuvintele prind viata in tigaie!

Cateva trucuri in plus

Indiferent ca nu sunteti experti culinari sau amatori entuziasti, profitati de orice moment si experimentati un nou fel de mancare. Astfel, un meniu reusit va aduce un plus de incredere in propriile forte.

Cand primiti o propunere de a va alatura unui grup de prieteni sau prietene pentru o seara de gatit impreuna, nu refuzati aceasta ocazie pentru ca va puteti fortifica relatiile cu acestia si puteti petrece momente minunate impreuna.

Cand va este foame mancati si bucurati-va de fiecare clipa de viata prin gastroterapie, insa respectati un regim normal de alimentatie si de viata.

Putem invata sa gatim chiar si din carti si de la programele TV, reviste si alte astfel de publicatii. Totul este sa vrem si sa fim motivati. Copilasii cu zambetele lor emanand viata sunt unul dintre motivele pentru care merita sa invatam sa gatim, scapand de stres si alti factori negativi.

Acum cred ca m-ati inteles de ce spun ca merita sa invatam sa fim sanatosi prin ajutorul direct sau indirect al naturii. Nu degeaba se spune ca „suntem ceea ce mancam”.

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările! 10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!