Acasa » Umbre ale trecutului (II)

Iata si continuarea articolului de ieri.

Momentul conceptiei este crucial

Starea emotionala a parintilor in momentul conceptiei reprezinta un alt factor ce poate influenta dezvoltarea ulterioara a fiintei nou-formate.

Un copil conceput in urma unui viol, de exemplu, va purta in subconstient frica si revolta impotriva vointei, resimtite de mama. Autismul poate fi o boala produsa in timpul unui viol, tradus ca un refuz de a comunica cu lumea prin trairile mamei sale, percepand-o violenta si ostila. S-a descoperit si demonstrat faptul ca in momentul conceptiei este necesara o stare emotionala caracterizata numai de sentimente pozitive, de daruire deplina.

Viata intrauterina, inceputul unei noi vieti

Traumele din timpul vietii intrauterine nu sunt deloc neglijabile. Inca din momentul conceptiei a aparut o noua fiinta vie, capabila sa primeasca informatii din mediul inconjurator.

Toate acestea vor fi stocate in subconstient si vor influenta comportamentul si trairile ulterioare ale copilului si mai apoi ale adultului. O spaima, o mare dezamagire, o pierdere dureroasa resimtite de mama vor influenta negativ copilul. Gandul de a face avort poate fi si el o mare problema in dezvoltarea emotionala a copilului, putandu-se simti toata viata nedorit de catre cei din jur.

Momentul nasterii

Nasterile prelungite, blocarea copilului in canalul de nastere sau alte astfel de complicatii survenite in momentul nasteri, sunt percepute de copil, ca o agresiune, putand genera sufocare, panica, frica de moarte ce poate persista multi ani. Cine nu cunoaste exemple de copii veniti pe lume dintr-o nastere dificila prin cezariana sau cu ajutorul forcepsului, copii care luni in sir nu pot fi lasati nicio clipa singuri, fiind foarte agitati?

Dupa ce am devenit „Eu” incep adevaratele probleme

Acum incepe adevarata provocare a vietii, cand ajunsi pe lume incepem sa acumulam noi starile conflictuale si dezechilibrele emotionale, pe care neputandu-le percepe corect le amanam pentru perioada adulta, moment in care deja e destul de tarziu.

In timpul vietii ne confruntam cu multiple experiente dureroase care isi pot pune amprenta asupra subconstientului nostru. Cele trei idealuri ale vietii noastre trebuie reechilibrate in asa fel incat sa ne putem intelege si impaca bine cu partea emotionala a psihicului si in acest fel sa putem trai liberi in prezent, fara a-i marca si pe descendentii nostri.

Toate aceste sentimente au legatura directa cu inteligenta emotionala, cea care trebuie sa detina controlul in vietile noastre.

Este cunoscut faptul ca multi se ascund in spatele acestor tulburari emotionale pentru a nu-si asuma responsabilitatea in problemele pe care le au. Proiectam adesea in prezent ceea ce am interiorizat odinioara, blocajele pe care le-am suferit in trecut. Descoperim astfel ca, vrand-nevrand, ne aflam deja sub influenta unor anumite reprezentari si fantasme ale autoritatii, competitiei, sexualitatii sau ca suntem automat tentati sa credem ceva despre un lucru sau o persoana fara a sti prea multe despre ele.

In acest fel, transferam in viata noastra actuala sentimente de iubire, de ura, de teama, de tristete care provin din alte momente ale existentei noastre.

In speranta ca acum aveti deja un subconstient mai limpede, va propun ca in urmatoarea nostra intalnire sa descoperim impreuna cateva metode de depasire a tulburarilor afective. Insa pana atunci va recomand sa va eliberati de tentatia de a proiecta asupra prezentului obligatii, interdictii, opinii care va vin din trecut si prin care nu puteti judeca in mod adecvat prezentul.

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările! 10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

2 răspunsuri

  1. Foarte interesant. Nu pot spune ca am avut un trecut stralucit, cand ma refer la copilarie, dar nici prea intunecat.

    As vrea sa aduc putin optimism, din noroi se nasc cei mai frumosi nuferi.

    Un exemplu de personalitate care s-a nascut dificil, este Sylvester Stallone, despre care stiu ca a avut „onoarea” unei nasteri ajustate de forceps.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!