Acasa » Tehnici de hipnoza: iertarea (I)

Tehnici de hipnoza: iertarea (I)

Regresia hipnotica este un instrument extraordinar de a descoperi sursa problemei si de a inlatura informatiile eronate asociate evenimentului. De multe ori doar aceasta „intelegere launtrica” a situatiei este suficienta pentru a inlatura cauza si in acelasi timp problema din viata “clientului”.

Insa, exista cazuri in care actiunile altor persoane care au participant la acel eveniment (numite Ofensatori), sa genereze emotii negative extrem de puternice. Acele emotii joaca rolul unui “declansator” pentru comportamentului nedorit. Atat timp cat acea emotie exista in subconstientul “clientului”, “Ofensatorul” continua sa-l raneasca emotional. Mai mult, odata cu trecerea timpului, situatia are sanse mari sa se inrautateasca deoarece fiecare situatie similara (SSE) reintareste emotia negativa si in consecinta comportamentul nedorit.

De cele mai multe ori emotiile generate de catre “Ofensator” sunt: teama, furia si vinovatia. Aceste 3 emotii negative sunt responsabile pentru aproape toate comportamentele nedorite, fie ca este vorba de mancat in exces sau de teama de a tine un discurs in public.

Cea mai buna tehnica de a neutraliza “Ofensatorul” si emotiile asociate este de a ierta aceasta persoana (sau toate persoanele cu rol de ofensator descoperite in regresia hipnotica).

Ce inseamna iertarea?

Iertarea reprezinta un proces ce se desfasoara in mai multe etape. Insa inainte de a trasa aceste etape vreau va explic ce reprezinta iertarea.

Iertarea nu inseamna a scuza “Ofensatorul” pentru faptele comise – inseamna a intelege ca acea persona a actionat in modul in care a fost “programata”. Fiecare persoana actioneaza in functie de programele din subconstient, de modul in care a invatat sa reactioneze intr-o anumita situatie. De asemenea, inseamna sa realizam ca acea persoana nu avea nicio alta modalitate de a actiona altfel.

Iertarea nu are nicio valoare daca este privita ca un simplu cuvant. A ierta cu adevarat inseamna a intelege ca evenimentele intamplate nu mai pot fi schimbate, iar singurul mod de a ne elibera de povara emotionala cauzata de catre Ofensator este sa-i transmitem acceptare si iubire neconditionata.

Iubirea este antidotul necesar pentru a neutraliza furia, teama si vinovatia. Este absolut necesar sa se inteleaga importanta alegerii de a ierta: atat timp cat va alege “sa-si umple sufletul de iubire” fata de Ofensator, ea va fi libera de constrangerile emotionale provocate de acea persoana.

Hipnoza ne ofera posibilitatea extraordinara de a transmite aceste informatii unei persoane aflate intr-o stare ridicata de sugestibilitate. Iertarea creaza o transformare pozitiva atat de puternica, deoarece intregul proces se realizareaza la nivelul identitatii acelei persoane, adica la nivelul Mintii Subconstiente.

De cele mai multe ori o emotie negativa este simtita ca o tensiune intr-o anumita parte a corpului. De cele mai multe ori aceasta tensiune se acumleaza la nivelul organelor controlate de catre sistemul nervos autonom. Pentru unele persoane aceasta tensiune se afla la nivelul stomacului provocand ulcerul gastric. La alte persoane apare la nivelul cailor respiratorii si provoaca astm.

Odata realizata iertarea, acea tensiune dispare si odata cu ea va disparea si afectiunea respectiva. Senzatia fizica pe care persoana o simte este de usurare, de eliberare, de liniste fizica, emotionala si sufleteasca.

Iertarea este eliberarea din lanturile emotionale si aduce cu sine o perspectiva noua din toate punctele de vedere in viata unei persoane.

Dupa finalizarea procesului de iertare, sugestiile directe pentru schimbari pozitive patrund din Mintea Subconstienta “la fel cum apa intra intr-un burete uscat” pentru ca nu mai exista nicio rezistenta emotionala, nicio contradictie intre elementele subconstientului si cele ale viitoarei transformari pozitive dorite.

Odata ce perspectiva distorsionata a realitatii a fost corectata, chiar si fara sugestia directa acea persoana va obtine schimbari pozitive profunde. La fel cum organismul se vindeca dupa o rana, in acelasi fel mintea subconstienta “se vindeca” odata ce trauma emotionala a fost inlaturata.

Efectele iertarii sunt pur si simplu miraculoase!

In partea a doua vom vedea care sunt cele doua componente ale iertarii.

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările! 10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

5 răspunsuri

  1. este atat de grea iertarea si acceptarea lucrurilor,dar atat de benefice pt a putea trai fara bagaje,,numai bine tuturor,,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!