Acasa » Stiti sa cititi semnalele clare de flirt?

Este primavara! Mergeti in parc sau la picnic, sunteti invitati la o terasa sau la o petrecere… ce mai! Este sezonul inamoratilor! Poate exista deja o persoana pe care o placi si aceasta deja stie acest lucru pentru ca vi l-ati impartasit unul altuia… dar mai este si situatia in care inca nu aveti pe cineva si vreti sa stiti care dintre cei care roiesc in jurul vostru va place si doreste sa flirteze cu voi.

M-am gandit sa vin in ajutorul celor care vor sa stie cum sa decodifice cu usurinta semnalele clare de flirt. Ganditi-va la urmatoarea situatie: esti un tip singur si tocmai ai vazut o femeie care se indrepta catre tine zambind. Se uita in ochii tai inca o data si apoi isi coboara genele. Isi trece mana prin par si isi ridica capul usor, aratandu-si gatul. Esti bineinteles intrigat si inainte de a-ti aduna tot curajul pentru a vorbi cu ea, te macina o intrebare apasatoare: Oare flirteaza cu mine?

Poate o sa spuneti ca este extrem de simplu sa identificati semnalele de flirt. Insa asa cum aprecia unul dintre mentorii mei, antropologul David Givens in cartea sa Love Signals, „un barbat rareori abordeaza o femeie necunoscuta fara a primi inainte un semnal clar – iar de cele mai multe ori este unul nonverbal”.

Care sunt acele semnale nonverbale de flirt?

Sunt convinsa ca sunteti extrem de curiosi. Ele sunt semnale foarte simple, dar trebuie sa fiti atenti sa le constientizati in contextul clar al procesului de curtare. Adica sa nu le extrapolati si la alte contexte de comunicare pentru ca isi vor modifica semnificatia initiala.

Sustinerea privirii

De foarte multe ori ni se intampla sa trecem pe langa cineva care ne place cum arata sau cu care am dori sa interactionam. Ceea ce s-a observat in urma numeroaselor studii in aceasta directie este ca frecvent doua persoane care se plac isi sustin privirea atunci cand se intalnesc pentru prima data.

Este unul dintre primele semne prin care ne dam seama ca ceva se intampla intre cei doi. Apoi, de obicei, femeia isi coboara privirea. Se poate intampla ca si barbatii sa isi coboare privirea, in cazul in care sunt timizi sau neincrezatori in sine. Atentie insa la gradul de intensitate al privirii: evitati sa va holbati la persoana din fata voastra! Pastrati un grad moderat si care sa nu fie deranjant pentru celalalt interlocutor!

Blocarea accesului celorlalti

Indragostitii, cuplurile sau persoanele care se plac reciproc formeaza un fel de „corp comun” cand sunt impreuna. Oare ce inseamna acest lucru? Ei blocheaza prin postura corpului lor accesul altor persoane in jurul lor, ca si cand nu ar exista decat ei.

Se poate realiza prin pozitia varfurilor picioarelor care sunt indreptate clar doar unul catre celalalt, creand astfel o bariera. Sau prin postura corpului si a capului indreptate spre celalat. Daca mergeti intr-o cafenea, in parc sau intr-un bar cautati acest semnal foarte clar si veti afla care cupluri sunt cele de indragostiti!

Atingerea propriului corp

Alte semnale clare de flirt sunt atingerea propriului corp, fie prin trecerea mainii prin par, fie atingerea bratelor sau a coapselor, fie prin aranjarea hainelor sau culegerea de scame imaginare de pe acestea. Aceste semnale sunt de autoconfort pentru ca simtim nevoia sa ne extragem energia din propriile noastre resurse interioare si de aceea, preferam sa ne atingem mai des diverse parti ale corpului.

Distanta interpersonala

Distanta pe care o tii fata de cealalta persoana atunci cand flirtezi este importanta, pentru ca va afecta impresia pe care si-o poate crea despre tine si despre calitatea acestei interactiuni. Cand intalnesti pentru prima data un „strain atractiv sau straina atractiva” dupa ce ati stabilit in prealabil un prim interes comun prin contact vizual asa cum am mentionat mai sus, faceti din nou contact vizual la o distanta de cel putin doi pasi, inainte de a va apropia de acea persoana.

La o distanta de cel putin doi pasi sunteti la granita dintre zona sociala si cea personala. Daca ati primit un raspuns pozitiv, va apropiati la o distanta de lungimea unui brat. Atentie insa: daca va apropiati mai mult si intrati in zona intima a celeilalte persoane, ea se poate simti inconfortabil!

Iata doar cateva dintre semnalele nonverbale pe care le puteti urmari atunci cand vreti sa stiti clar daca persoana din fata voastra sau cea care va intereseaza este dornica de flirt sau nu.

Ceea ce trebuie sa faceti este sa le constientizati si sa deveniti treptat, prin experiente repetate, un fin observator al comportamentului nonverbal al celorlalti. Insa acestea nu sunt toate semnalele pe care le puteti urmari, mai sunt si altele, pe care vi le vom dezvalui in cadrul articolelor viitoare!

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările! 10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

25 de răspunsuri

  1. unul dintre cele mai puternice semnale pe care le emite o femeie la prima intilnire este atingerea pasagera a interlocutorului (barbat…) pentru a-i scutura o scama sau pentru a-i atrage atentia

    este un impuls inconstient de a stabili primul contact si de a deschide „dansul” ce va duce in final la cresterea gradului de intimitate

  2. Cosmin, articolele pe Empower.ro vor fi ceva mai scurte, de mici dimensiuni. Insa veti primi zilnic articole. Pasi mici, constanti. Prea putini oameni ar putea citi 3-4 pagini A4 zilnic… nu mai vorbesc de cat ar aplica din ceea ce citesc. Astfel aici vei gasi lucruri simple, putine, primite zilnic, pe care le poti aplica repede.

  3. Pai decat sa citesc ceva „diluat” si normal scurt in opinia voastra, mai bine prezentatiarticole lungi dar profunde.
    Ce rost ar avea sa devin un „expert in generalitati”?
    Succes in noul proiect!

  4. Pai, did, nu diluam mesajul articolului si valoarea sa. Pur si simplu va oferim articole puternice, „incarcate” daca vrei, doar ca sunt mai mici. Stii expresia „esentele tari se tin in sticlute mici”? Noi credem in ea.

    Este ca si cand ai lua o pastila de vitamine si minerale zilnic, nu un intreg flacon. Desigur, sunt de acord ca daca-l iei pe tot vei avea un boost de energie… dar pe termen lung nu este eficient si face rau ficatului. :)

    In plus, credem ca succesul si dezvoltarea personala inseamna pasi mici, facuti constant (daca se poate zilnic), pe termen lung. Nu credem in retete minune.

  5. Bine spus generalitati.. nevertheless un articol bun. La capitolul flirt sunt foarte multe de spus si sper ca in viitoarele articole sa fie mai mult „de aplicat”.

    Ionut, ai ceva legat de seductie la inAction? :)

  6. Cosmin, acum si voi sunteti useri pretentiosi. Asta este bine pentru ca voi cereti mult de la noi. Si noi oferim pas cu pas, sa nu speriem lumea, sa avem ce sa va spunem in fiecare zi. :)

    Cred ca daca o vei intreba pe Mihaela iti va spune la inAction si cateva trucuri de seductie, cel putin pe partea de limbaj nonverbal. Si Alin, co-trainer si sotul ei, in acelasi timp, cred ca stie cateva. :)

  7. Nu pot sa fiu de acord cu exemplu ales.
    Veninul este o esenta sau un pharmacon, sau altfel spus in cantitati mici poate fi un beneficiu sau in cantitati mari sa fie chiar mortal. Depinde de perspectiva in care te afli.
    Si oricum la aceste esente tari se poate ajunge doar prin munca si perseverenta, prin analiza si inteligenta, deci prin organizarea eficienta a prinderii sarpelui – traducand pentru a ajunge la esenta, venin sau fildes trebuie sa trecem prin jungla si diverse incerecari care nu tot timpul se fianlizeaza asa cum vrem.
    Concluzia pentru „prinde” si aprofunda esenta unui articol trebuie sa „trecem” printr- o „mare de articole”
    Nu o luati in nume de rau. Va motiveaza si va stimuleaza :)

  8. Did, interesant exemplu ai dat. Inteleg ce spui. Cred ca se pune problema de pozitionare, ca si marketing. Acest proiect este asa cum ti-am descris mai sus (bineinteles, exemplul este limitat si poti gasi exceptii) – sigur ai inteles ideea mea.

    Pentru cei care doresc articole mai lungi exista intelliBiz Newsletter – publicatie (bi)lunara pe care o editez si in care scriu un articol-editorial, lung. Nu stiu acum daca esti inscris la newsletter, nu am verificat.

    Oricum nu ti-o luam in nume de rau, feedbackul de la voi este foarte valoros pentru noi. Puteti sa ne si criticati, nu suntem perfecti. Daca dati si feedback pertinent, cu atat mai bine pentru noi pentru ca il putem folosi! Iar un proiect precum Empower.ro tine foarte mult cont de parerile cititorilor. Voi sunteti pentru noi audienta, pentru voi scriem.

  9. Pentru inceput , felicitari din partea mea, ma bucur ca existati.
    Azi dimineata, inainte de a merge la servici, am deschis calculatorul si acest citat m-a convins sa va scriu >
    -* Asta inseamna ca esti om. Ca esti viu. Ca simti viata. Viata adevarata. Inseamna ca indiferent de ceea ce se va intampla in continuare, tu vei lasa ceva in urma ta. Adica nu vei disparea niciodata. Urmele pasilor tai vor ramane puternic inradacinate in constiinta celor din jur. Ti-ai facut treaba. Ai dus la indeplinire o misiune capitala. Misiunea existentei tale.* –
    Doresc sa particip la programul Empower. Imi plac ideile scurte, clare, concise , practicabile pe care le poate aplica orice om al societati. Sfaturile domnului Ciurea sunt in ajutorul tuturor. Multumesc, *am spart gheata*, va doresc o zi buna!

  10. Maria, si noi iti multumim mult! :) Zi de zi iti vom oferi articole de mare calitate! :) Trebuie doar sa citesti si sa aplici :) Si vei vedea partea frumoasa a vietii! :) Sa ai o super zi! :) Si sa zambesti! :)

  11. Ionut, vis a vis de feed-back-ul pe care eu l-am oferit cred ca este mai mult deact pertinent. Impresia mea este ca feed-backul transmis e greu digerabil.
    Cred in Hegel si in beneficiile contradictiei (pe care eu o consider „motorul” dezvoltarii la modul general, deci in cazul nostru al dezvoltari personale)dar nu sunt de acord cu atitudini de genul ” sa am ultimul cuvant de dragul de il avea”.
    Astept continuarea acestui articol.

  12. Luca a scris la data de 4 May 2008, 12:10 pm

    „unul dintre cele mai puternice semnale pe care le emite o femeie la prima intilnire este atingerea pasagera a interlocutorului (barbat…) pentru a-i scutura o scama sau pentru a-i atrage atentia.„

    Pai si dupa aceea de ce a disparut in ceatza fara sa-mi lase macar emailul, ha ?

  13. Did, marturisesc ca n-am inteles de fapt ce ai vrut sa spui cu ultimul comentariu (cel referitor la Hegel). Adica am inteles sensul, insa nu m-am prins care era de fapt ideea pe care ai vrut sa mi-o spui.

  14. Pt toti cei interesati de continuare : cumparati o carte de limbajul trupului si cititi-o! Cu 2-3 articole nu se face primavara! Si inca ceva :depinde de sursa, dar in principiu aproximativ 65% din comunicare este nonverbala …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!