Acasa » 5 trucuri pentru a optimiza spatiul din bucatarie

Bucataria este, probabil, cel mai animat spatiu al unei case. Poate ca si cel mai …social. Aici se desfasoara activitatea de preparare a hranei, aici ia masa toata familia, aici se opresc prietenele doamnei-gazda la o cafea.

Asadar, bucataria e un spatiu ce ar trebui sa fie optimizat la maximum pentru toate aceste mici evenimente zilnice, un spatiu in care ar trebui sa te poti misca lejer si unde sa gasesti tot ce iti trebuie, cat mai repede.

Ai nevoie de spatii de depozitare generoase pentru toate obiectele necesare pregatirii mesei, de suprafete generoase si usor de curatat (pentru ca aici se manevreaza carne, legume, etc., deci e necesara igiena perfecta), ai nevoie de spatii de sedere confortabile pentru ca toti sa se bucure de masa in familie.

Asadar, bucataria ar trebui sa fie proiectata modern si ergonomic, personalizata pentru cei care o vor folosi intens. Pentru ca niciun spatiu nu seamana cu altul si diferentele de geometrie de la un apartament la altul pot fi notabile, mobila pe comanda este cea mai buna solutie, pentru ca ofera variantele de design si finisaj perfect adaptate bucatariei tale.

  1. Rafturi si sertare sub chiuveta

De obicei, sub chiuveta, in mobilierul standard de bucatarie, este prevazut doar spatiul pentru cosul de gunoi. Dar acel spatiu poate fi folosit mult mai bine, instaland in el diverse cosuri mai mici agatate de peretii interiori de sub chiuveta, pentru a depune acolo carpe, manusi de menaj, bureti de vase, detergenti si orice nu isi gaseste loc sau arata urat daca este expus privirilor.

  2. Sertare in colturi

 

Mobila din magazine nu are aproape niciodata acest detaliu: sertare pe colturi. Acestea se pot proiecta daca alegi sa faci mobila de bucatarie la comanda, pentru ca, geometric, ele utilizeaza centimetri cubi de spatiu pe care rafturile traditionale ii ignora.

 3. Spatiul pe verticala

 

Spatiul pe verticala este, in mod traditional, subutilizat in designul clasic al bucatariilor. Mobila de bucatarie de comanda poate exploata cu succes inaltimea. Dulapuri inguste, agatate in spatii mici, pe care mobilierul traditional nu le acopera, dulapuri sau rafturi deasupra unei hote, solutii de depozitare pe inaltime a cratitelor (chiar agatate de …tavan, pe un suport elegant de metal, toate acestea dau un aer profesionist bucatariei si seamana foarte bine cu decorul de restaurant.

4. Masa retractabila si multifunctionalitatea

 

Iata inca un element pe care bucatariile standard nu il prevad, dar care poate economisi spatiu, mai ales atunci cand bucataria este mica si e nevoie de mai mult spatiu de miscare. Si cand nu e nevoie de spatiu mai mult?! Acelasi efect de spatiu marit il dau electrocasnicele incorporate in mobilier.

Masa retractabila poate fi atasata unui perete si folosita numai atunci cand sunt doua sau mai multe persoane la masa in bucatarie. Mobila de comanda poate incorpora si alte suprafete care sa fie folosite numai ocazional, iar in restul timpului sa fie ascunse. Ganditi-va la un planseu de lucru, ce se deschide pe verticala pornind de langa podea, iar cand nu este folosit, pare doar o usa de dulap.

De altfel, caracterul multifunctional al diverselor piese de mobilier ar trebui sa fie un scop in orice bucatarie mica. Un blat de lucru poate servi si pe post de masa, de pilda, la fel ca un corp mobil pe roti, ce in mod obisnuit indeplineste functia de spatiu pentru sticlele de vin.

5. Iluminatul – un truc mic, dar de mare efect

Un element mai putin discutat cand vine vorba de bucatarie este iluminarea acesteia. O bucatarie in care lumina naturala abundenta este completata de spoturi bine plasate in puncte-cheie ale mobilierului are un aer sic, modern si foarte elegant. Spoturile deasupra zonei de lucru dau un plus de confort si pot fi amplasate optim doar daca mobilerul este facut la comanda, pentru ca dispunerea lor ar trebui facuta in functie de layout-ul bucatariei. Tot aici ar intra si culoarea mobilei, care poate absorbi lumina (culorile inchise) sau o poate mari optic, daca mobile este facuta in culori care refleca lumina si dau un aer spatios.

 

Iata, deci, in cate feluri mobila de comanda poate optimiza un spatiu prea putin generos. Prin culoare, lumini, multifunctionalitate si folosire ingenioasa a oricarui coltisor, un architect si un tamplar iti pot realiza bucataria perfecta, unde iti va face placere sa gatesti sau sa bei o cafea cu prietenii.

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările! 10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!