Acasa » Ce să ceri de la un program de contabilitate?

Ce să ceri de la un program de contabilitate?

Multi antreprenori aflati la inceput afla ca lucrurile nu sunt chiar atat de usoare atunci cand vine vorba despre contabilitatea firmei. Legislatia din Romania este destul de complexa, documentele ce trebuie sa fie depuse la Anaf sunt multe iar riscurile in cazul unei greseli sunt mari. Tocmai de aceea, sfatul principal oferit de expertii de la regnskabspiloten.dk este sa se apeleze la serviciile unui contabil sau a unei firme de contabilitate.

Daca se angajeaza un contabil apare o alta nevoie: Programul de contabilitate. Pentru a se economisi timp si pentru a se putea obtine o eficienta cat mai mare, un astfel de program trebuie sa fie pe lista scurta de achizitie. Din fericire exista o multime de programe de contabilitate online care pot sa rezolve absolut toate problemele unei firme mici sau mijlocii.

Ce trebuie cerut de la un astfel de program, insa? Merita sa se cheltuiasca bani pentru el?

Cu siguranta, o prima cautare dupa programe de contabilitate va dezvalui o serie de solutii gratuite. Privit din acest punct de vedere, nu merita sa se cheltuiasca bani, atata vreme cat exista variante gratuite.

Totusi, variantele gratuite pot avea anumite limite in ceea ce priveste securitatea sau in ceea ce priveste volumul de documente emise. In principiu, indiferent ca este vorba despre un program gratuit sau unul platit (dinero anmeldelse), trebuie sa respecte o serie de criterii:

  • Sa salveze datele in cloud. Cloud-ul este viitorul. Daca firmele ce ofera programe de contabilitate propun solutii de backup prin VPN sau prin alte solutii invechite, este bine sa se caute alte variante. Cloud-ul este cea mai sigura varianta de back-up si poate duce la economii serioase de timp si de bani.
  • Sa aiba un soft cat mai complex. Softul oferit de program este bine sa aiba si varianta de gestiune si facturare. Exista cateva programe extrem de performante in acest sens, asadar, exista optiuni.
  • Sa aiba un suport de calitate. Este unul dintre aspectele neglijate de foarte multi oameni. Suportul este unul dintre cele mai importante elemente pe care un program de contabilitate trebuie sa le ofere, in conditiile in care poate sa salveze o firma de la o multime de probleme aparute in cazul unui blocaj.
  • Sa functioneze de pe mobil. Traim intr-o lume in care internetul este accesat mult mai des de pe mobil decat de pe desktop. Multi administratori de firme sunt intr-o continua miscare si au acces doar la mobil. Tocmai de aceea, este bine sa poata sa lucreze cu programul de contabilitate de oriunde, direct prin dispozitivul lor mobil.

Un program de contabilitate trebuie, de asemenea, sa fie cat mai usor de folosit. Daca este intuitiv va putea fi folosit de oricine si va ajuta, de asemenea, la o activitate cat mai ieftina si eficienta.

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările! 10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!