Acasa » Alegerea uleiului de motor – vâscozitate, producători, perioadă de utilizare

Maşina personală este foarte importantă pentru noi şi ne rezervăm o parte din timp pentru a căuta piesele auto la cel mai bun preţ, iar, de multe ori, scăpăm din vederea aspectul calitativ. Pentru că timpul este limitat, ajungem în situaţia de a comanda piesele auto online. Uleiul de motor are o importanţă sporită când este vorba de buna funcţionare a maşinii.

 

Dar trebuie să ştii că uleiul de motor prezintă anumite specificaţii în funcţie de producătorul maşinii. Pentru alegerea potrivită a uleiul de motor, specialiştii recomandă să folosiţi acel tip de ulei care este conceput exact pe nevoile mașinii pe care o aveţi. Uleiul de motor are rolul de a lubrifia componentele motorului eliminând frecarea (deterioarea în timp a pieselor motorului). De asemenea, acesta curăţă motorul şi îl protejează de coroziune.

Vâscozitatea

Principala calitate a uleiul de motor este vâscozitatea. În funcţie de această caracteristică, uleiul se împarte în două categori: uleiul multigrad şi uleiul monograd. Uleiul multigrad prezintă un grad de vâscozitate mai redus şi este recomandat pentru a fi utilizat la temperaturi scăzute, dar poate fi folosit şi în sezonul cald, fiind un ulei all season.

 

Uleiurile de acest tip se împart în şase categorii, în funcţie de vâscozitate: 0W, 5W, 10W, 15W, 20W sau 25W. Astfel, cu cât numărul este mai mic, cu atât uleiul este mai puţin vâscos. De cealaltă parte, uleiul monograd este un tip de ulei cu vâscozitate ridicată, indicat pentru a fi utilizat pe perioada verii. În concluzie, când doriţi să vă achizitionaţi ulei pentru motor, va trebui să ştiţi exact în ce condiţii veţi rula maşina pentru a face alegerea corectă.

Cei mai cunoscuţi producători

În ultima vreme, producătorii de maşini au început să ofere şi uleiuri de motor, pe lângă producători tradiţionali de ulei. Dar, cu siguranţă cei mai cunoscuţi producători rămân Castrol, Motul, Valvoline, Total sau Mobil. Majoritatea dintre aceştia oferă clienţilor acum şansa de a-şi alege uleiul potrivit pentru maşina lor prin intermediul unor soft-uri special create. Aceste soft-uri sunt disponibile în cadrul site-ului producătorului şi sunt foarte uşor de folosit. Mai mult, când alegi un anumit producător ia în calcul şi dacă acel producător comercializează tipul de ulei compatibil cu motorul pe care îl are mașina ta.

Când se schimbă uleiul de motor

Această este întrebarea care stă pe buzele celor care deţin o maşină. Sfaturile specialiştilor în această privinţă variază. Unii specialişti recomandă schimbarea uleiul la un anumit interval de timp, indiferent de uzura acestuia. Pe când, alţii sunt de părere că uleiul ar trebui să fie schimbat după parcurgerea unui anumit număr de kilometri. Dincolo de aceste propuneri, schimbarea uleiul de motor ar trebui să fie în strânsă legătură cu felul în care este rulat motorul maşinii şi modul în care acesta este întrebuinţat.

 

În concluzie, uleiul de motor este esenţial dacă vrei să nu fii în situaţia de scoate bani în plus cu reparaţiile maşinii. De asemenea, trebuie să ții cont de specificaţiile maşinii, intervalul de timp la care decizi să schimbi uleiul și de producătorul de unde iţi achiziţionezi acest consumabil.

 

Site-ul de piese auto https://www.autohut.ro/ propune o gamă largă de produse pentru maşina ta, printre care şi uleiul de motor, deci intră cu încredere pe link-ul de mai sus și cumpără pentru mașina ta absolut tot ce este mai bun, în această iarnă!

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările! 10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!