Acasa » Sistem solar motorizat – 5 jucării inteligente pentru preșcolari

Sistem solar motorizat – 5 jucării inteligente pentru preșcolari

Odată cu evoluția omenirii, s-au dezvoltat și jucăriile, acestea fiind adaptate capacității cognitive a generației actuale de copii. Prin joc, chiar și de la vârste fragede, copilului i se fixează mult mai ușor noțiunile noi, astfel i se lărgește orizontul cunoașterii. Jucăriile educative sunt întrebuințate ca mijloc esențial de formare mai ales pentru copiii cu vârste mici, școlari și preșcolari, ajutându-i să-și dezvolte judecata, logica, vorbirea, spectrul creativ și emoțional.

Jucăriile educative și actul în sine de a se juca sunt percepute ca exerciții ce simulează viața reală, adultă. În același timp, jucăriile, chiar dacă au scopul de a educa, oferă copilului în continuare plăcere și voie bună. Vârsta copiilor determină tematica jocului, prin urmare, în cazul celor la vârste preșcolare este necesar să se reflecte permanent relațiile sociale dintre oameni, aspecte din viața de familie sau din grădiniță, iar pe plan intelectual să stimuleze setea de cunoaștere și aprofundare.

Dacă te întrebi ce variante de jucării inteligente poți achiziționa pentru copilul tău preșcolar, venim în ajutor cu un scurt top care îți poate oferi răspunsul.

1. Sistem solar motorizat

Sistemul solar pentru copii îl va încuraja și ajuta pe micuțul tău să înțeleagă într-un mod practic mișcarea planetelor în sistemul solar, dar și rolul soarelui. Copiii își vor forma o imagine 3D asupra sistemului nostru solar cu ajutorul acestui model motorizat care rotește planetele pe traiectoria propriilor orbite.

Toată experiența devine interactivă atunci când tinerii exploratori transformă soarele într-un planetariu cu ajutorul lămpii cu funcție de închidere automată, în așa fel încât imaginea sistemului solar să se proiecteze pe tavanul propriei camera în condiții de întuneric.

Această jucărie educativă se bazează pe programa școlară și include în pachet Soarele și cele 8 planete care au posibilitatea de a se mișca cu 2 viteze diferite pentru o imagine de ansamblu cât mai aproape de realiate a sistemului solar. Vârsta recomandată este de 8-12 ani.

2. Sassi cunoaște și explorează – Planeta Pământ în limba română

Acest joc le propune copiiilor de 6+ o aventură pe cinste în care vor avea ocazia să descopere o multitudine de informații interesante și utile despre Planeta Pământ, toate acestea într-o manieră amuzantă și interactivă ce îi va captiva cu siguranță.

Componentele acestui produs de tip enciclopedie sunt de fapt un set încântător de grafici și culori vibrante cu carte și puzzle. Ce trebuie să faci? Foarte simplu! Citește cartea pentru a afla totul despre Planeta Pământ, iar apoi testează-ți memoria asamblând puzzle-ul format din 205 piese.

3. Joc matematic – I sea 10!

Unul dintre jocurile a cărui misiune este de a solicita inteligența și de a testa viteza de reacție a celor mici cu vârste cuprinse între 6 și 10 ani. El conține 90 de carduri cu numere, 10 carduri cu rechin și bineînțeles instrucțiunile de joc.

Regulile sunt simple, tot ce ai de făcut este să întorci cardurile rând pe rând pentru a vedea numerele și dacă ai reușit să găsești combinația corectă, strigă tare ,,I sea 10!” Ferește-te cu aceeași îndemânare de rechinul lacom care abia așteaptă să îți fure cardurile strânse. Câștigă cel care a strâns cele mai multe carduri cu numere.

4. Cutia povestitorului – în limba engleză

Setul include 86 de carduri pe care se poate scrie și șterge, cutia de depozitare  și ghidul de activități. Acest joc îndeamnă și provoacă copiii de 6-10 ani care îndrăgesc limba engleză să devină adevărați povestitori.

Cardurile colorate sunt ilustrate cu imagini din viața reală, iar pe verso sunt scrise fraze cheie și întrebări care îi vor ajuta să dezvolte poveștile. Jocul îi va sprijini să își dezvolte imaginația, vocabularul, să deprindă fluență în vorbire în limba engleză, totodată câștigând încredere pentru vorbitul în public.

5. Microscop cu jurnal de activități

Microscopul va face din copilul tău un adevărat cercetător. Pe lângă faptul că poate mări foarte mult probele analizate, el se va putea bucura de noi descoperiri și mistere ale vieții. Va putea nota toate observațiile în propriul său jurnal personalizat. Acest joc deține o listă generoasă de componente și este adresat copiilor cu vârste cuprinse între 8 și 11 ani.

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările! 10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!