Acasa » Aceste 4 sfaturi sunt și pentru tine dacă ai pielea mâinilor uscată

Uscarea mâinilor nu este neapărat o boală sau un fenomen grav, dar atunci când persistă perioade îndelungate, ne poate crea cel puțin un disconfort major. Specifică mai ales sezonului rece, uscarea pielii din zona mâinilor este determinată de mai mulți factori interni și mai ales externi.

Condițiile de mediu și cele de contact permanent pot influența mult echilibrul hidric al pielii din această zonă, de aceea, indiferent de sezon, există un șir de măsuri necesare de efectuat în cazul în care uscarea mâinilor ne dă bătăi de cap.

  1. Nu vă spălați mâinile cu apă fierbinte. Chiar dacă uneori ne face plăcere, apa fierbinte nu este recomandată în general pentru contactul cu pielea noastră, iar mâinile nu fac o excepție. Trebuie să cunoaștem că apa fierbinte reduce umiditatea din pielea mâinilor, agravând uscăciunea acestora. De aceea, experții în îngrijirea pielii recomandă oamenilor să se spele pe mâini cu apa călduță, nu fierbinte. Cu atât mai mult este contraindicată spălarea pe mâini cu apă fierbinte atunci când intrăm în casă cu mâinile foarte reci, un gest care face un deserviciu întregului organism, nu doar mâinilor.
  2. Protejați-vă mâinile de factorii externi. Fie că vorbim de frig, de un mediu insalubru, de utilizarea unor produse sintetice (chimicale), detergenți și altele, este necesar să obișnuim a purta mănuși speciale, de cauciuc, de pânză etc. Chiar și atunci când lucrăm prin casă, grădinărim, spălăm vesela, rufele, schimbăm tonerul mlt-d111s sau vopsim un gard de lemn, vom purta obligatoriu mănuși. Chiar și pentru manevrarea produselor din citrice și alte tipuri de fructe acide, se recomandă purtarea de mănuși impermeabile.
  3. Utilizați regulat creme hidratante. Cremele hidratante sunt foarte importante pentru îngrijirea pielii mâinilor pe tot parcursul anului. Cele mai indicate sunt loțiunile care conțin acid hialuronic, glicerină, parafină sau alte substanțe cu putere mare de hidratare. Un foarte bun hidratant pentru pielea mâinilor este și uleiul de măsline. Pentru un efect deplin și de lungă durată, hidratarea pielii cu ajutorul cremelor trebuie însoțită și de un regim alimentar bine pus la punct, dar și de un consum ridicat de apă.
  4. Utilizați cu precauție săpunurile și gelurile pentru mâini. Dacă aveți dubii în privința efectului pe care îl pot avea asupra pielii mâinilor, puteți cere sfatul unui specialist. E important să folosiți substanțe tolerabile, preferabil fără compuși care să deterioreze stratul de piele sau să provoace uscarea sau exfolierea pielii. După spălarea mâinilor, este recomandat să le uscați prin tamponare și nu prin frecare, iar un gel ușor sau puțin ulei pentru bebeluși ne va proteja pielea și mai mult.

Urmând aceste sfaturi și urmărind aspectul mâinilor în sensul apariției sau lipsei anumitor reacții vom învăța să prevenim și să tratăm uscarea și alte afecțiuni ale pielii mâinilor.

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările! 10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!