Acasa » Avem ceva in plus

Mereu am avut. Dar mai tot timpul a existat tendinta paguboasa de a ne compara cu ceilalti. Ne-am considerat mai grasi, mai slabi, mai mult sau mai putin impliniti din punct de vedere sufletesc. Si ne-am considerat asa in functie de ce au spus cei din jur.

E adevarat ca uneori chiar suntem mai grasi, costelivi sau mai nefericiti. Spun asta deoarece exista o mare diferenta intre incredere si motivare pe de o parte si minciuna pe de alta parte. Sa nu cadem in cealalta extrema in care au cazut diferite miscari din intreaga lume, care la baza au avut idei bune. Dar care au dat treptat dovada de extremism.

Avantajul competitiv este format din realizari. Dar si din esecuri.

Exact! Una dintre reclamele de la TV in care se spune ca intr-un fel esti toti oamenii cu care ai interactionat pe parcursul vietii tale are un sambure de adevar consistent. A esua, a gresi ori a rata fac parte din viata si chiar te fac mai puternic. Nu e doar un basm. Uite de ce. De cate ori ai gresit sau ai pierdut ceva pana acum? Si de cate ori ai murit? Daca citesti chiar acum acest articol, stii deja raspunsul.

Plusul se trage din minus. De acolo pleaca totul. Din lipsuri se ridica visul unui om. Tot ceea ce cream, tot ceea ce intreprindem intr-o lume care vibreaza precum o cusca plina cu lei e apanajul unui gand.

Filosofia antica are aplicatii practice contemporane dincolo de puterea noastra de intelegere. Ai ajuns vreodata la concertul unui artist pe care il indragesti foarte mult, desi cu o saptamana inainte nu stiai cum ai putea face rost de bani pentru bilet? Ti-ai dorit sa vezi o statiune turistica si in mod neasteptat ai reusit?

Da, stiu. Iti doresti sa vezi lumea si pana acum nu prea ai realizat asa ceva. Si esti pesimist in legatura cu o astfel de realizare. Numai ca lumea e formata din locuri. Si aceste locuri pot fi vizitate putin cate putin, unul cate unul, pana la formarea puzzle-ului tau de exceptie. Intregul se bazeaza pe segmente diferite, pe carti cu valoare intrinseca proportionata in variante ciudate uneori. Chiar daca ai inscris golul victoriei, sau pe cel in propria poarta e normal sa iti asumi raspunderea. E un lucru de o simplitate si o valoare inestimabile.

Asta e un avantaj. Faptul ca ne putem privi in oglinda. Asa cum suntem, asa cum ne percepem si asa cum ne cred ceilalti. Dincolo de simpatii si antipatii, stim ca nu suntem inferiori. Poate avem defecte, poate mai gresim si poate mai si pierdem. Dar nu periclitam pacea lumii. Si nu le punem celorlalti in pericol sansa de e evolua. Sa te gandesti la asta atunci cand altcineva va incerca sa te supere, precum un trandafir care isi scoate in evidenta doar tepii.

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările! 10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

7 răspunsuri

  1. Ovidiu,cata dreptate poti sa ai! Ca de fiecare data, e o placere sa-ti citesc articolul! Multumesc frumos pentru clipele de incantare pe care m-ai facut sa le traiesc! Sunt si putin Ovidiu Miron ,sa stii! Multe din gandurile si indemnurile tale mi-au intrat in minte si in suflet!

  2. Elena, fac si eu tot ce pot sa imi fac treaba cat mai bine posibil :) . Ma bucur ca iti place munca mea. Tind sa scriu cat mai bine, sunt foarte pretentios :).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!