Acasa » Bagajul emotional: de la toxic la eco

Bagajul emotional: de la toxic la eco

La usa inimii mele, intr-o seara speciala de octombrie, a batut Andra Dica. Iata ce am invatat si experimentat la evenimentul Empower Live! din Bucuresti de luna trecuta.

Ce este viata toxica?

Toate emotiile, sentimentele negative sau pozitive acumulate in timp sunt inmagazinate adanc in suflet. Daca nu suntem atenti, ele pot deveni toxice si ne pot transforma viata complet. Noi detinem toate resursele pentru a produce o schimbare. Nu trebuie sa mai fim prizonierii trecutului, ci arhitectii viitorului.

Usa dezvoltarii personale se deschide din interior, iar schimbarea doar noi o putem realiza cu rezistenta, tarie, convingere.

Ce este bagajul emotional?

Orice experienta negativa sau pozitiva insotita de reactii, experienta care este urmata de comportamente (verbale, nonverbale, paraverbale) si de interpretari care ne fac sa simtim, sa actionam, sa avem reactii, iar la final sa luam decizii.

Cand dorim schimbarea, constatam ca munca pe care este nevoie sa o ducem cu noi insine este cea mai grea si ca este nevoie de multa vointa. Vointa care se castiga in timp si cu pasi mici.

Cei care pun temelia bagajului emotional sunt parintii pentru ca ei sunt cei care stabilesc harti mentale creand tipare. De aceea, dezvoltarea vointei se face inca din copilarie, vointa si motivatia mergand in paralel.

In functie de comportamentul din copilarie ne dezvoltam in viata de adult, reflectand multe din lucrurile traite in copilarie in viata adulta, purtand cu noi emotiile traite in copilarie. Este valabil pentru toate emotiile negative care ne influenteaza intr-un mod neplacut cursul vietii. Daca venim incarcati cu ele nu facem altceva decat sa atragem reactii care sunt de cele mai multe ori negative.

Lectii de invatat

In viata nu exista greseli, ci doar lectii pe care daca nu le vom invata de prima data, le vom primi pana cand acestea vor fi invatate. Astfel, „esecurile” trebuie privite ca sanse de dezvoltare personala si crestere spirituala. Astfel putem trece de la toxic la eco, putem intrerupe tiparele copilariei.

Stiu ca Universul ii favorizeaza pe cei curajosi, iar eu vreau sa imbratisez Prezentul traind Acum, nu in Trecut. Multumesc, Andra!

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările! 10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

2 răspunsuri

  1. E dragut si util articolul. E bine sa fim constienti de sine, sa ne cunoastem si sa facem o autoevaluare a bagajelor din suflet si sa vedem daca merita sa le mnai tinem sau ar trebui eliminate. Pentru mine nu este foarte usor insa incerc in fiecare zi sa fiu mai buna din toate punctele de vedere, atat cu mine cat si cu ceilalti, oricine ar fi ei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!