Acasa » Aptitudinile pe care le cauta angajatorii in 2017

Aptitudinile pe care le cauta angajatorii in 2017

Te-ai intrebat vreodata ce aptitudini cauta angajatorii?

In orice job, abilitatile si competentele candidatului sunt esentiale, iar recrutorii tin foarte mult la acest factor important in decizia finala de angajare.

Ne-am consultat cu cativa angajatori din Romania cu privire la competentele si abilitatile pe care le cauta in candidatii care solicita locuri de munca incepand cu anul 2017 si am facut o lista a acestora dupa cum urmeaza:

  1. Abilitati sociale

Asa cum era de asteptat, aptitudinile sociale devin din ce in ce mai importante in multe organizatii, atunci cand vine vorba despre angajari.

In trecut, acest set de abilitati a fost trecut cu vederea – era vazut ca un obstacol in calea productivitatii. Dar, pe masura pe piata locurilor de munca a avansat, managerii si liderii au recunoscut importanta abilitatilor sociale si modul in care acestea pot modela un loc de munca. Motivul principal? Interactiunea umana este greu de automatizat si aproape imposibil de imitat de un computer.

Cum automatizarea se raspandeste tot mai tare iar conexiunile sociale devin mai rare, acestea vor avea o valoare mare.

  1. Programe specializate in functie de industrie

Daca stii ce in loc de munca specific sau industrie iti doresti o cariera, atunci vei dori sa ai un CV plin de competente adaptate pentru aceasta. Iar intr-o lume in care cunostintele si abilitatile de software sunt mai importante ca niciodata, a-ti da seama ce programe si abilitati vei avea nevoie, este de o importanta capitala pentru obtinerea unui loc de munca.

Asadar, daca ai in minte un domeniu specific in care vrei sa lucrezi, specializeaza-te pe el si invata programele cu care acesta lucreaza, pentru a avea mai multe sanse la un loc de munca.

  1. Dezvoltare

In zilele noastre, cuvantul „dezvoltator” inseamna mult mai mult decat cineva care construieste locuinte, iar dezvoltatorii de toate tipurile sunt la mare cautare.

In cazul nostru, ne referim in mod specific la software si dezvoltatori web, iar candidatii care poseda ambele seturi de competente, sunt foarte cautati de catre mai multe companii mari, infloritoare.

  1. Design

In acelasi mod in care dezvoltatorii sunt la mare cautare, la fel sunt si designerii.

Designerii sunt de mai multe tipuri decat dezvoltatorii, astfel exista designeri graficieni, designeri de software, designeri de jocuri, chiar si companiile de moda si producatorii de automobile au nevoie de designeri.

Este inutil sa mai spunem ca lumea are nevoie de designeri.

Daca doriti ca fim si mai specifici, lumea are nevoie de web designeri si designeri de algoritm.

Acestea sunt abilitati care nu numai ca iti asigura joburi in IT, dar si un salariu destul de mare.

  1. Securitatea informatiilor

De multe ori ne este dat sa auzim despre spargeri de baze de date, care pun de obicei informatiile personale a milioane de persoane sub risc.

Pentru ca datele sunt atat de valoroase – si pentru ca atat de multi oameni incearca sa le fure – securitatea informatiilor este ceva ce fiecare organizatie incerca sa consolideze.

Asta inseamna ca este nevoie de profesionisti in securitatea informatiilor, iar companiile chiar ofera oportunitatea de a invata abilitatile necesare, oferind si salarii pe masura.

Intr-o economie mondiala care se schimba rapid, o intrebare care apare in mod constant in mintea tuturor, este: ce aptitudini cauta angajatorii? , si care dintre ele ma va ajuta cel mai mult la angajare?

In general, vanatoarea pentru locuri de munca in strainatate sau in Romania, nu necesita doar un anumit set de strategii si tehnici, ci de asemenea, un puternic sentiment de incredere in abilitatile tale.

De aceste abilitati atarna o multime de locuri de munca.

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările! 10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!