3

Ce este ura de sine si cum te saboteaza

Desi majoritatea oamenilor nu sunt constienti de acest aspect, sa te urasti pe tine este cel mai distructiv lucru pe care il poti face. Am ajuns la concluzia ca este chiar cel mai mare sabotor in calea fericirii tale personale.

Ura de sine iti va afecta relatiile, increderea si cu siguranta vei avea o stima de sine scazuta. In fond, aceasta este reteta spre esec si insatisfactie. Daca tu sau cineva pe care il cunosti sufera de ura de sine, vei simti durere pe masura ce mergi prin viata de foarte multe ori.

Poate ca pana acum nici nu te-ai gandit ca ai putea sa te urasti pe tine, insa de fiecare data cand nu faci ceva care este in interesul tau are loc un act de infidelitate pe care tu il comiti in raport tine. De extrem de multe ori refuzam sa stam fata in fata cu noi insine, pentru ca nu reusim sa ne acceptam cu partile noastre luminoase si cu cele intunecate.

Cum incepe ura de sine?

Nimeni nu ne-a invatat sa facem acest lucru, si asta e adevarat. Mai mult, iubirea de sine a fost mai mereu asociata cu egoismul si narcisismul, desi sunt doua lucruri total diferite.

Ura de sine poate incepe pentru ca:

 • ai facut ceva ce crezi ca nu ar fi trebuit sa faci si te pedepsesti pentru asta;
 • nu-ti place ceva la tine si se dezvolta intr-un sentiment de ura;
 • te simti vinovat;
 • ai suferit abuzuri fizice sau emotionale si cumva in interior consideri ca esti partial de vina;
 • esti nesigur;
 • te simti ca un ratat;
 • esti prea auto-critic;
 • nu-ti place cum arati.

Ura de sine izbucneste de la faptul ca nu-ti plac anumite aspecte ale tale. Poate e vorba despre aspectul fizic sau despre caracterul tau, la un nivel foarte intens. Poate chiar iti provoaca furie si depresie. Este mai mult decat evident ca daca ai ajuns in acest punct, in care gandurile pe care le ai despre tine iti provoaca emotii puternice negative, e nevoie sa faci ceva sau sa apelezi la ajutor, daca simti ca nu o poti face singur.

Ce ar inseamna sa schimbi?

Ura de sine este opusul iubirii de sine.

Daca esti impotriva ta nu poti obtine absolut nimic din ceea ce vrei si vei ramane blocat in negativitate si nefericire cu nicio sansa de a scapa. Daca te intrebi de ce nu ai reusit pana acum sa-ti duci la capat obiectivele, sa obtii relatia pe care o doresti, sau orice alt aspect esential din viata ta, gandeste-te putin la relatia pe care o ai cu tine insuti.

De ce am scris o carte despre iubirea de sine?

Pentru ca scoala si societatea nu te invata sa te iubesti pe tine. Drept urmare aceasta sintagma nu este prezenta in DEX. De ce ar face-o? Interesul lor este sa ramai nesigur si guvernat de temeri pentru a te manipula mai bine sa ramai UN SCLAV!

Relatia pe care o ai cu tine insuti se reflecta in orice aspect al vietii tale. Nu exista niciun dubiu. Daca vrei sa vezi de ce experimentezi doar insatisfactie intr-un anumit domeniul al vietii tale, intoarce-te spre tine, si vezi cat de mult te iubesti pe tine.

Cativa pasi

Iata cativa dintre cei mai importanti pasi pe care ai nevoie sa-i faci pentru a trece de la ura de sine la iubirea de sine:

 1. Elimina culpabilitatea nesanatoasa.
 2. Elibereaza-te de resentimente pentru ca ele iti blocheaza evolutia.
 3. Elimina perfectionismul nesanatos. Nimeni nu e perfect, si asta e de-a dreptul perfect.
 4. Inceteaza sa te critici dur pentru greselile tale, ele sunt o forma de evolutie.

Indragosteste-te de tine!

carte doar pentru femei

Indragosteste-te de tine! Acesta este mesajul meu adresat tuturor femeilor si nu numai pentru a ajunge la fericirea personala. Daca simti ca rezonezi cu lucrurile care le-am spus mai sus, te invit sa iei astazi decizia de a face ceva pentru tine, de a pasi spre autonomia personala care iti garantez ca iti va aduce excelenta in toate domeniile vietii tale.

Indragosteste-te de tine

Special pentru femei, cartea este un ghid pentru a-ti pune in valoare adevaratul potential!

37 RON + taxe postale

Special pentru cititorii Empower.ro cartea poate fi achizitionata cu 10 RON reducere, adica platesti 37 RON plus taxe postale. Intra pe Empower Club pentru a citi detalii complete si a comanda chiar acum! Primii care comanda primesc si un bonus.

Click Here to Leave a Comment Below 3 comments