Acasa » Cum isi gestioneaza romanii finantele? Comportamente si solutii de economisire.

Cum isi gestioneaza romanii finantele? Comportamente si solutii de economisire.

Va prezentam in acest articol cateva informatii statistice obtinute de partenerii de la CashControl prin iVox.ro, informatii foarte interesante si utile pentru educatia financiara a cititorilor nostri.

Foarte putini romani economisesc lunar!

Doar 15% dintre romani obisnuiesc sa economiseasca lunar din banii castigati, ne arata cercetarea „Secrete ale economisirii” oferita de CashControl prin platforma de cercetare online iVox.ro. Daca ar pierde sursa principala de venit, cele mai multe persoane ar recurge la reducerea drastica a cheltuielilor sau pur si simplu nu ar sti ce sa faca daca s-ar confrunta cu aceasta situatie!

Chiar daca nu economisesc, trei sferturi dintre respondenti (78%) au declarat ca isi monitorizeaza veniturile si cheltuielile, fie ocazional, fie ca o obisnuinta, atat prin metoda clasica a carnetelului, cat si prin aplicatii online de management financiar precum CashControl.ro.

Desi exista si persoane care isi urmaresc indeaproape bugetul, majoritatea declara ca pur si simplu ei stiu cat castiga si cat cheltuie, deci apeleaza la o metoda mai putin riguroasa de administrare a banilor. In ordinea descrescatoare a procentelor, urmeaza cei care isi gestioneaza banii folosind un soft care nu este conceput special pentru acest lucru (cum ar fi Microsoft Office Excel), apoi cei care folosesc alte metode, in principal o gestiune tinuta intr-o agenda, caiet sau pe o foaie cu pixul. Exista, desigur, si o categorie de persoane care folosesc deja un soft de gestiune a banilor, precum CashControl.ro.

Cei care isi gestioneaza finantele personale sunt in primul rand persoane peste 35 ani, cu studii superioare si cu venituri de peste 2000 lei pe luna. Tinand seama de metodele specifice de administrare a banilor, mai multi barbati decat femei declara ca folosesc un soft pentru a-si gestiona banii.

Tot barbatii sunt cei care declara in numar mai mare ca reusesc atat sa isi acopere cheltuielile personale cat si sa economiseasca lunar. Comparativ cu barbatii, mai multe femei spun ca nu reusesc sa isi acopere cheltuielile personale si sunt nevoite sa se imprumute arata un studiu anterior „Cum iti administrezi finantele”, realizat tot de aplicatia financiara CashControl.

Administrarea banilor personali – o solutie pentru a economisi mai mult

Chiar daca in prezent nu reusesc sa faca economii, majoritatea persoanelor spun ca se gandesc sa economiseasca mai mult pe viitor (89%). Mai mult de jumatate dintre respondenti (58%) considera ca o aplicatie de management financiar i-ar ajuta sa faca economii. Aceasta ipoteza este sustinuta de cercetari trecute care au demonstrat ca exista o relatie intre comportamentul de administare a finantelor si comportamentul de economisire.

CashControl.ro este primul software online de gestiune a banilor complet gratuit cu ajutorul caruia iti poti monitoriza toate operatiunile financiare pentru a vedea ce se intampla in mod real cu banii personali sau ai familiei.

Creeaza-ti chiar acum un cont GRATUIT pe CashControl.ro si fii stapan pe finantele tale!

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările! 10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

Un răspuns

  1. Eu impreuna cu sotul gestionam finantele familiei de vreo 5 ani. La inceput introduceam toate cheltuielile si veniturile intr-un carnet, pe urma am trecut la excel. Deja de vreo 6 luni folosim un software online asemenator https://www.inexfinance.com care are foarte multe functii utile, dar principalul – permite monitorizarea finantelor in diferite valute si access simultan la cont de mai multe persoane. Un bonus placut este aplicatia pentru smartphone Android, care se sincronizeaza cu contul online. As vrea sa mentionez in mod special ca persoanele care duc contul finantelor personale (sau familiei) in mod regulat au cu mult mai multe sanse de a economisi si de a evita datoriile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!