Acasa » Cum îți alegi acoperișul pentru casă și cum trebuie să fie acesta? Sfaturi utile de la specialiști

Cum îți alegi acoperișul pentru casă? Oferta producătorilor și specialiștilor în montaj acoperișuri este din ce în ce mai variată, lucru care nu te ajută deloc când vine vorba de alegerea unui acoperiș pentru proiectul tău. De aceea, ne-am gândit să te ajutăm cu un checklist pe care să îl bifezi atunci când ajungi în această etapă a construcției.

Înainte de toate, trebuie să știi că nu toate variantele de acoperișuri sunt potrivite pentru orice tip de casă. Și una este să faci în SketchUp un proiect al unui acoperiș, alta este să îl construiești. La fel cum, la reparația laptopului, nu orice detaliu i se ve potrivi laptopului tău așa și în cazul nostru. În alegerea acoperișului contează locul în care se află construcția, temperaturile și precipitațiile, gradul de izolare scontat și mulți alți factori.

Poate cea mai plăcută etapa în achiziționarea unui acoperiș, și prima, este alegerea culorilor. După preferințe. Orice ai alege, pune cât mai multe întrebări producătorului sau montatorului și asigură-te că beneficiezi de garanție, iar produsul are o durată estimată de viață cât mai mare. Lucrurile nu se rezumă însă doar la asta…

Cum îți alegi acoperișul pentru casă și cum trebuie să fie acesta? Sfaturi utile de la specialiști

Trebuie să arate bine, pentru că va oferi și confort vizual, nu doar fizic. Asigură-te că optezi pentru o variantă care își păstrează cât mai bine estetica, pe termen lung. Acest lucru este dat de finisaje și de calitatea materialelor.

Să nu aibă o greutate mare. Un acoperiș din tablă tip țiglă metalică are o greutate de 10 ori mai mică decât unul din ceramică. Media este de 4,5kg/mp, în comparație cu un acoperiș clasic din ceramică, cu o greutate de 50 kg/mp. Cu alte cuvinte, la acoperișul cu o suprafață de 200 mp, sistemul de acoperiș din tablă tip țiglă va cântări sub o tonă, iar cel din ceramică aproximativ 10 tone.

Care sunt cele mai populare variante de acoperire din România?

Tabla fălțuită. O învelitoare căutată pentru rezistența, flexibilitatea și greutatea sa redusă. Ea poate fi tratată cu mai multe substanțe care îi sporesc rezistența, având ca durată de viață 60-80 de ani. Este o variantă de acoperire ce se fixează ușor și, deși este mai scumpă la achiziție, compensează cu faptul că scade prețul de montaj.

Țigla metalică. Populară în România, ușor de montat, cu o varietate mare de modele. Are însă o durată de viață mai mică și, deși se găsește într-o multitudine de tipologii, nu are aceeași versatilitate pentru unele proiecte.

Alegerea unui tip de învelitoare pentru proiectul tău poate fi însă făcută și mai ușor, consultând specialiști în montaj acoperișuri, care să îți ofere sfaturi personalizate nevoilor și bugetului tău.

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările! 10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!