Acasa » Top 5 limbaje de programare recomandate developilor de jocuri

Top 5 limbaje de programare recomandate developilor de jocuri

Dacă pasiunea pentru jocurile video îţi acaparează timpul, o poți transforma într-o sursă de venit. Industria gaming-ului se bucură de apreciere la nivel mondial, iar ultimele lansări ajung să producă încasări de milioane de dolari, încă din primele zile de la apariţie. Pentru a te implica în dezvoltarea jocurilor un curs de programare se poate dovedi foarte util.

C++

Acest limbaj de programare este foarte cunoscut în rândurile programatorilor. Daca nu ştiai, C++ stă la baza jocurilor high-end dezvoltate în ultimii ani şi pe care, probabil, şi tu le-ai jucat. Consolele de jocuri video, cum sunt Xbox si PlayStation, folosesc acest limbaj de programare. Astfel, C++ este necesar dacă te gândeşti la o reprofilare pe zona de IT.

C#

Pentru fiecare dezvoltator de jocuri video, acest limbaj este esenţial. Limbajul C# este mult mai uşor de aprofundat decât C++ şi de aceea este alegerea multora dintre specialişti când vine vorba de crearea unui joc video. C# oferă programatorilor posibilitatea de a realiza jocurile fără prea multe complicaţii suplimentare.

Java

Probabil ai auzit până acum de Java, dar dacă vrei sa dezvolţi jocuri trebuie să stăpâneşti bine acest limbaj de programare. Java permite dezvoltatorilor să creeze jocuri care pot fi rulate pe orice sistem de operare. În plus, Java este limbajul preferat de cele mai multe ori de către dezvoltatori care concep jocuri pentru sistemul Android, datorită modulelor de tipul open-source.

Python

Unul dintre cele mai simple şi cele mai versatile limbaje de programare pe care îl poţi învăţ este Python. Limbajul de programare Python şi-a câştigat gloria de a fi unul dintre cele mai bune limbaje de programare pentru a dezvolta jocuri şi nu ţi-ar strica dacă l-ai învăţa.

Lua

Lua a devenit rapid unul dintre cele mai folosite când vine vorba de dezvoltarea jocurile video. Datorită structurii şi a sintaxei simple. Acest limbaj a fost folosit la jocuri celebre, pe care le-ai jucat şi tu, cum ar fi Far Cry sau Enemy Front.

Astfel, dacă vrei să lucrezi pentru marii dezvoltatori din zona de gaming, trebuie să stăpânești cât mai bine unul sau doua limbaje de programare dintre cele prezentate mai sus. Un curs de programare se poate dovedi util, în cazul în care nu eşti specializat în programare. Cu toate aceste, costurile unui curs pot fi destul de mari pentru o persoana aflată la începutul carierei. În acest caz, VivaCredit.ro îţi oferă credite doar cu buletinul până la suma de 2000 de lei, pentru a-ţi acoperi costurile cu cursul de programare pe care vrei să-l urmezi.

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările! 10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!