Aruncand o privire sintetica peste articolele economice aparute pe internet in ultima vreme, iti poti face o privire de ansamblu asupra modului in care romanii se descurca in aceasta perioada de criza.
- As incepe cu stirea care anuleaza stirea. Initial s-a spus ca am iesit (din punct de vedere tehnic) din recesiune, dar se pare ca nu e asa.
- Ca urmare, nu trebuie sa ne mire ca romanul taie de pe lista de cumparaturi. Pe langa autoturisme, care se inmatriculeaza tot mai putine, sunt si bunurile de folosinta indelungata.
- Cel mai ciudat este ca romanul se lipseste de sapun si detergent. Ati avut probleme olfactive, in ultimul timp, in mijloacele de transport in comun?
- Cu toate acestea, romanul continua sa fumeze si da o groaza de bani pe tigari.
- In plus, si intretinerea se scumpeste.
- Tot preturile mari ne impiedica sa mancam sanatos.
- In tot acest timp, guvernul se codeste sa se lupte cu evaziunea fiscala. Poate ar fi cazul sa foloseasca un sistem de loterie cu lozuri razuibile, cum exista in China. :)
- Dar ca sa nu fim prea tristi, se pare ca locuintele ANL se pot cumpara ieftin.
- … si ca nu vom mai plati comisionul pentru rambursarea anticipata a creditelor.
In consecinta, stam la fel de rau. Las’ ca trece si asta (pana la urma)!
2 răspunsuri
Hai sa fim seriosi… citeam o stire ziele astea pe 9am cu titlul: Pesimism sau precautie? Romanii cred ca tara va iesi din criza cel mai devreme peste 3 ani.
Articolul spunea: Peste jumatate (54%) dintre romani se asteapta ca Romania sa iasa din criza economica abia peste trei ani sau chiar mai mult, in timp ce doar 5% estimeaza o iesire din criza in 2010, arata un sondaj realizat de CURS, la solicitarea Institutului de Proiecte pentru Inovatie si Dezvoltare (IPID).
Hai sa fim seriosi.. ce relevanta are asta? Cum sa intrebi pe romani despre iesirea din criza, cand ei nu stiu ce e aia menopauza: http://www.youtube.com/watch?v=2I-KL8iU1ek
Si exemple de astea tot sunt… Precum farsele lui buzdugan…
cheiasuccesului,
sa stii ca acest gen de sondaje au o relevanta mai mare decat crezi. ele iau pulsul „societatii”. iar activitatea economica e determinata de sentiment, a carui importanta e enorma.
in sua exista un indice economic, ii zice chiar asa,consumer sentiment iar bursa e deosebit de saltareatza cand consumer sentiment arata niveluri care nu au fost predictionate de economisti.
economia, bursele, totul se bazeaza pe sentiment si emotie. este o lege generala, a umanului. daca romanul crede ca o sa fie criza, indiferent ce zic analistii, pentru el e criza :) ca atare economiseste, isi reduce consumul, etc. iar lucrurile astea, la nivel de masa a populatiei, scad vanzarile in economie.