6

Cum sa invingi moartea (II)

Spuneam data trecuta ca NOI nu murim. Doar corpul fizic dispare – iar aceasta este o lege a naturii, un proces entropic ce nu poate fi oprit pe aceasta planeta, in aceasta zona a universului. (Sau, mai corect spus, poate fi oprit de catre foarte putini oameni, in anumite conditii deosebite, si in nici un caz in mediu social in care traim – deci nu are rost sa discutam despre acest caz particular si extrem de rar).

Asa ca in loc sa ne concentram sa facem orice pentru a opri disparitia corpului fizic, mai bine am intelege si am cunoaste practic Cine Suntem Noi cu Adevarat.

Experienta vietii si a mortii

Cei mai multi oameni isi definesc identitatea ca si corp fizic si traiesc experienta vietii pe pamant prin intermediul sau (avand atasat un “suflet”). Orientalii au inteles primii insa ca identitatea noastra reala este cea de “suflet” si traim experienta vietii pe pamant prin intermediul sau (avand atasat un vehicul – corpul fizic).

Cand traiesti viata din acest ultim punct de vedere, experienta e cu totul alta. Nevoile “sufletului” vin automat primele, cele ale trupului sunt secundare. Ce s-a petrecut insa este ca, neintamplator, perceptia noastra asupra propriei identitati a fost denaturata de-a lungul secolelor. Si, o data cu acest lucru, am pierdut si intelegerea fenomenului “mortii” si seninatatea cu care ea ar trebui sa fie abordata si intampinata.

Exista atat de multe dovezi ca dupa disparitia corpului fizic ceva din fiinta noastra supravietuieste, incat numai cine e rau intentionat si dornic sa ramana ignorant le poate contesta. Si sunt nenumarati cei ce au cercetat si au scris despre fenomen (o sa-i numesc doar pe Raymond Moody, Melvin Morse, Robert Monroe, Brian Weiss, Deepak Chopra, dar sunt mult mai multi).

In toate culturile omenirii “supravietuirea sufletului” este privita nu ca o “poveste frumoasa” ci ca o certitudine. Exista persoane ce au capacitatea de a-i contacta pe cei plecati dincolo, de a obtine informatii de la ele, lucruri ce se verifica apoi in propriile vieti. Traim vremuri de deschidere catre “lumea invizibila” a celor din jur. O lume ce constituie un plan intermediar pana la cunoasterea propriei esente reale.

Proiectia constiintei

Insa nu trebuie sa asteptam momentul “mortii” pentru a accesa acest plan mai inalt si a avea o imagine mai clara asupra propriei identitati. Putem realiza acest lucru inca din timpul vietii fizice. In fapt, acesta a reprezentat dintotdeauna unul din scopurile supreme ale practicilor spirituale (indeosebi orientale si sud-americane). “Invingerea mortii” cat inca te afli “in viata”.

E vorba de experimentarea directa a “lumii de dincolo” prin “proiectia constiintei”.

Sunt practici energetice de extindere a constiintei de sine, in care simti ca esti oarecum “separat” de corpul fizic si mai mult decat el. In general se efectueaza noaptea – deci seara ar trebui sa ne culcam cu multa energie pentru a avea ocazia de a fi constienti in timpul proiectiei. Ceea ce, din pacate, nu e valabil in cazul majoritatii oamenilor, care “pica” morti de oboseala in acel moment. Nu e de mirare ca atat de multi nu cred in “alte lumi”, atata vreme cat nu au ocazia sa aiba experienta directa a lor…

Sunt multe modalitati de efectuare a extinderii constiintei – o simpla cautare pe net despre “calatorii astrale” sau “out-of-body experiences” va aduce nenumarate informatii suplimentare. Proiectia te poate ajuta atat in contactarea “lumii celor plecati dintre noi” cat si in a avea experienta altor tipuri de lumi in afara celei fizice. Ambele iti asigura dovada directa a existentei tale si in alte planuri – si, prin urmare, indepartarea oricaror temeri in ce priveste moartea, disparitia corpului fizic.

Nemurirea

Chinezii taoisti vorbesc despre posibilitatea nemuririi – nu in corp fizic, ci intr-un corp spiritual ce se poate crea in timpul vietii. Acest lucru este diferit de simpla percepere a “celorlalte lumi” si astfel eliminarea temerilor fata de moarte.

E vorba de o serie de practici de purificare a structurilor la toate nivelele, de atragere si fuzionare de diferite tipuri de energii din natura si univers, creand astfel o structura “nemuritoare” in care iti proiectezi constiinta, in mod voit, dupa “moarte”.

Nu e vorba de nemurire in sens de eternitate – asa ceva nu e posibil nici macar la nivelul spiritului (in mod practic, nu filozofic). Ci in sens de “durata de existenta” – desi la un anumit nivel insasi notiunea de timp devine depasita. E dificil chiar si sa vorbesti despre aceste nivele intrucat sunt destul de putini cei ce ajung practic acolo – si nu lasa prea multe instructiuni. Deci, ne vom opri aici.

Ce trebuie sa retinem insa este ca putem invinge moartea prin cunoasterea teoretica a semnificatiei sale si prin experimentarea practica a “altor lumi” in timpul vietii. Depasind frica inconstienta de moarte putem sparge orice limite ce ne incatuseaza in drumul catre Noi Insine.

Click Here to Leave a Comment Below 6 comments