Acasa » Cum să te relaxezi de acasă? 10 Idei pentru a scăpa de stres

Cum să te relaxezi de acasă? 10 Idei pentru a scăpa de stres

Majoritatea dintre noi trăim într-un ritm alert, iar acest lucru își lasă amprenta asupra sistemului nostru nervos. Zi de zi ne confruntăm cu activități stresante și de multe ori nu avem timp pentru a ne relaxa și pentru a reîncărca bateriile. Momentele petrecute în liniște și armonie  sunt vitale pentru sănătatea noastră emoțională.

Știm cât de greu este să  găsim timp pentru a merge la ședințe de SPA, mai ales că sunt și costisitoare, din acest motiv vă recomandăm câteva metode de a vă relaxa în confortul de acasă.

  1. Alintă-ți papilele gustative

Comandă sau gătește ceva gustos, indiferent dacă ești la regim. Un cheat day la un anumit interval de timp este mai mult decât recomandabil. Bea un pahar de vin la cină. Licoarea te va ajută să uiți de griji și să te relaxezi. Dacă nu ești adeptul băuturilor alcoolice, îți propunem un ceai de ierburi, o ciocolată caldă sau un suc de fructe. Alege băuturi care conțin miere, acest produs ajută în lupta cu depresia și anxietatea. Mango la fel ajută la ameliorarea stresului.

  1. Meditează

Aprinde niște bețișoare aromate, ascultă muzică clasică pe fundal și pătrunde în starea de pace interioară. Concetrează-te doar la respirație și vei observa cum stresul și problemele adunate pe parcursul zilei vor dispărea.

  1. Odihnește-te

Cu toți avem zile în care nu ne ajută nimic decât un somn lung și odihnitor. Atunci poate aceasta este soluția de care ai nevoie.

  1. Respiră adânc

O respirație corectă te aduce cu un pas mai aproape de relaxare. Respiră încet și adânc,  astfel circulația sangvină se va se va îmbunătăți, iar starea de stres va dispărea. Informeză-te despre diferite metode folosite în yoga care te ajută să respiri corect. Prin practicarea acestor tehnici vei rezolva și unele probleme legate  de sistemul olfactiv.idei pentru a scapa de stres

  1. Practică sportul

Dacă nu ai timp să mergi la sala de forță, cu siguranță găsești 30 de minute pe zi pentru a face câteva exerciții pentru starea ta de bine.

Fă câteva genoflexiuni, abdomene sau pur și simplu aruncă cu o minge în perete. Activitatea fizică contribuie la  eliminarea unei cantități de endorfină în corp, iar starea de bine cu siguranță se va îmbunătăți.

  1. Dansează

Dansează pe ritmurile piesei preferate și vei observa cum energia negativă este eliminată din corp.  Pe lângă asta dansul este și o formă eficientă de cardio.

  1. Numără

Atunci când ești prea îngrijorat și ai nevoie de o metodă de a te relaxa rapid, numără. Numără până la 10 și înapoi și încearcă să te calmezi. Este greu și ineficient să te concentrezi la altceva atunci când creierul îți este ocupat cu griji și probleme.

  1. Scrie o pagină de jurnal

Eliberează-ți gândurile și lasă-ți emoțiile pe foaie. Scrie tot ce te deranjează. După cu siguranță te vei simți mai liber. O altă variantă: cititul cărților, zisă și lecturoterapie.

  1. Privește un film

Descarcă o comedie sau un desen animat și relaxează-te poți să-ți inviți și prietenii.  De asemenea, poți acorda timp unui hobby mai vechi sau să-ți descoperi pasiuni noi. Astfel îți vei canaliza energia pe lucruri mai pozitive și eficiente.

  1. Vizualizează

Lasă-ți imaginația să zboare și acceptă orice gând care te face să te simți mai bine. Lucrurile la care visam cu ochii deschiși au abilitatea să ne facă să ne simțim mai bine și ne ajută să ne relaxăm. Poate ce îți imaginezi acum va deveni o prioritate sau un succes în viitor.

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările! 10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!