Acasa » Cum se recastiga libertatea financiara

In situatiile in care o persoana isi socoteste fiecare banut din venitul obtinut lunar si nu isi poate cumpara ce isi doreste, se poate spune ca si-a pierdut libertatea financiara. Din acest moment mai este doar un pas pana la indatorare: intai se depasesc scadentele, apoi se sare o plata si ulterior se primeste instiintarea ca debitul restant a ajuns la o firma de recuperare datorii.

Ce poate face o persoana cu datorii pentru a-si recastiga libertatea?

Urmand pasii de mai jos este mai usor pentru o persoana cu datorii sa-si recapete libertatea financiara.

1. Calcularea tuturor cheltuielilor

Adunand toate cheltuielile lunare, se poate stabili daca este nevoie de inca o sursa de venit sau nu. Este inutil pentru o persoana sa se planga de faptul ca nu ii ajung banii lunar pentru a acoperi necesarul de cheltuieli. Aceasta trebuie sa faca o schimbare, sa ceara o marire de salariu, sa isi gaseasca un loc de munca part-time, etc.

2. Reducerea cheltuielilor profitand de platile online care aduc beneficii

Atunci cand o persoana nu reusea inainte de a acumula datorii sa isi cumpere ce isi dorea, este putin probabil sa aiba ce alte cheltuieli sa reduca. In schimb, ceea ce poate face este sa efectueze platile online cu cardul. Exista firme de recuperare care recompenseaza clientii platitori online. Mai exact, platile online la KRUK au beneficii pentru clientii cu datorii, acestia putand sa se inscrie in concursuri cu premii in vouchere de cumparaturi.

Sau, la fiecare plata efectuata, pot primi puncte de loialitate care ulterior se transforma in bani pentru vouchere de cumparaturi, daca intra in programul „Dorinte implinite.”
Bancile au la randul lor programe de loializare si economisire pentru clienti, fiecare cheltuiala le poate aduce cativa banuti inapoi sau pot obtine reduceri in anumite magazine. De obicei in aplicatiile mobile ale bancilor se gasesc aceste detalii, dupa ce clientii isi creeaza un cont de utilizator.

3. Cresterea economiilor

In timp, urmand pasii 1 si 2, se pot face economii. Odata ce se strange o suma suficient de mare, se pot cauta solutii pentru ca aceste economii sa genereze singure venituri, automat. De exemplu, dobanzile depozitelor la termen sunt mai mari decat dobanzile conturilor de economii. Deci aceste fonduri economisite pot fi mutate intr-un depozit la termen.

4. Calculul tuturor veniturilor

Reusind inclusiv sa se economiseasca bani, inseamna ca valoarea veniturilor a crescut. Pentru a nu se plafona si a continua sa evolueze, o persoana ar trebui sa isi recalculeze veniturile. Exista tendinta ca, atunci cand se castiga mai multi bani, sa se cheltuiasca mai mult. Asadar o recalculare a bugetului se poate dovedi foarte utila, in special pentru urmatorul pas:

5. Reanalizarea obiectivelor

Daca la inceput obiectivul a fost sa se faca fata cheltuielilor si ulterior sa se economiseasca bani, in urma unei noi analize a dorintelor si prioritatilor, pot aparea noi obiective. Crearea unui nou plan de venituri si cheltuieli este solutia pentru a indeplini noile obiective intr-un interval de timp optim. Recastigarea libertatii financiare poate fi o calatorie insotita de anumite provocari, dar este un obiectiv care merita tot efortul.

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările! 10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!