Acasa » Da viata unei foi de hartie: Quilling si Origami 3D (II)

Da viata unei foi de hartie: Quilling si Origami 3D (II)

Ati citit articolul despre Quilling?

Acum sa vorbim despre Origami 3D. Origami 3D, sau cum putem sa dam viata unui patrat de hartie, este cea de a doua parte a calatoriei noastre prin lumea artei.

Origami 3D este de fapt arta traditionala japoneza, folosita ulterior si ca instrument de educatie si terapie, prin care se obtin reprezentari din natura sau ale unor personaje imaginare prin plierea sau taierea unor bucati (patrate) din hartie.

O poveste nespusa, doar traita

Ei bine se spune ca atunci cand esti copil e bine sa te joci cat mai mult si sa nu pierzi nicio ocazie de a invata ceva nou. Insa eu as spune sa nu uitam ca putem invata sa ne jucam oricand, chiar si atunci cand am ajuns la un anumit prag in viata.

Indiferent de varsta, Origami 3D ne invata sa avem o gandire structurata, sa avem o viata ordonata si sa ne anticipam actiunile.

De fapt Origami 3D inseamna mai multe piese puse cap la cap, din care noi sa facem formele si modelele dorite, in acest mod luam contact cu un univers fantastic aflat intr-o bucata de hartie.

Quilling si Origami 3D

Analizand cu atentie ne putem da seama ca avem de-a face cu doua forte creative. Quillingul este de fapt forta feminina a acestor doua metode terapeutice, in timp ce Origami 3D este forta masculina, sunt ca un fel de Ying si Yang ale artterapiei. Insa acest lucru nu inseamna ca se adreseaza numai unei anumite categorii de gen, din contra.

Dupa cum enumeram si in prima parte a incursiunii noastre in lumea acestor doua arte, acestea isi unesc fortele si energiile pentru a ne relaxa, pentru a ne ajuta sa ne imbunatatim stilul de viata, pentru a interrelationa mai usor, pentru a intelege mai bine universul in care traim si care de fapt ne compune viata.

Inchei aici scurta noastra calatorie, insa nu inainte de a va invita sa luati parte la cursurile organizate in orasele din tara menite special pentru a va ajuta sa va redescoperiti, sa deveniti artistii propriului stil de viata.

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările! 10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

3 răspunsuri

  1. Ma bucur să descopăr mereu oameni care împărtăşesc aceeaşi pasiune pentru origami ca şi mine.
    Felicitări pentru cele 2 articole.
    Totuşi, pentru a nu crea confuzii, trebuie specificat că ceea ce poartă denumirea de „Origami 3D” este originar din China, nu din Japonia şi că se folosesc triunghiuri de hârtie, nu pătrate.
    Eu, însă, prefer origami japonez, cel care se face din pătrate.

    Aştept cu interes noi articole despre origami :)

  2. Buna ziua Bogdan,

    Multumesc mult pentru aprecieri, sincer imi doresc sa fim cati mai multi cei care sa avem astfel de pasiuni si sa le facem sa fie prezente in sufletele si mintile celor mici si celor mari.
    Din relatarile celor care au facut publice date despre aceasta tehnica reiesea faptul ca Origami 3D este originar din Japonia, am gasit chiar si intr-un dictionar aceasta specificare, si tocmai de aceea mi-am permis sa scriu, insa daca tu stii mai multe informatii despre faptul ca a fost descoperit in China, iti multumesc pentru ca mi-ai spus. De fapt ma refeream la dreptunghiul initial din hartie care dupa impaturire devine triunghil pe care il asamblam pentru a obtine modelul dorit.
    Cu mare drag o sa mai scriu articole despre Origami, origami 3D, Quilling si Kirigami.

    Toate cele bune si o viata in culori,
    Isabela

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!