Acasa » Dacia – care sunt cele mai frecvente defecțiuni ale mașinii care a făcut istorie în România

Dacia – care sunt cele mai frecvente defecțiuni ale mașinii care a făcut istorie în România

Cu siguranță cunoști cel puțin un șofer care să-și laude Dacia din toate punctele de vedere și care să se declare un împătimit al acestei mărci, odată fabricată în exclusivitate de către români. Dacă și tu ești un fan al autoturismului care a ajuns să fie condus pe străzile din întreaga lume, am pregătit pentru tine cele mai frecvente defecțiuni, pentru a le putea preîntâmpina și pentru a le rezolva cât mai simplu cu putință. Iată la ce ai putea să te aștepți.

 

Probleme la direcție

 

Calitatea componentelor direcției unui autoturism Dacia este deseori criticată de comunitatea autohtonă a șoferilor. Aceștia au semnalat, mai des decât în alte cazuri, că Dacia ajunge în service mai ales din cauza jocului excesiv, al uzurii accentuate și premature a cauciucurilor, a vibrațiilor puternice sau a lipsei de traiectorie, odată ce volanul este lăsat liber în timpul mersului. Dacă este să aducem vorba de componentele auto care ar cauza defectarea sistemului de direcție, de vină par să fie cel mai des bucșele, capetele de bară, bieletele sau pivoții.

 

Probleme la amortizoare

 

Calitatea infrastructurii unei Dacia începe să își spună cuvântul mai ales atunci când kilometrajul din bord atinge șase cifre, însă întârzierea problemelor apărute la amortizoare depind și de felul în care ești obișnuit să îți conduci mașina. Dacă sesizezi o lipsă a stabilității mașinii în curbe, un zgomot ciudat în timpul mersului, șocuri la conducerea mașinii pe suprafețe neregulate sau diferențe între roțile de pe aceeași punte, motivul s-ar putea să fie probleme apărute la amortizoare. Costul unei reparații ar putea depăși suma de 800 de lei, pentru că un amortizor față pentru Dacia costă aproximativ 185 de lei, iar un amortizor spate ajunge la 140 de lei.

 

Probleme la pompa de ulei

 

Dacă Dacia ta arată în bord peste 150.000 de kilometri parcurși, te poți aștepta ca pompa de ulei să nu mai funcționeze cum trebuie și să pompeze o presiune mai mare decât cea necesară. Din păcate, efectul nedorit de calare a motorului poate interveni când te aștepți mai puțin, așa că dă o fugă la service-ul tău de încredere și verifică dacă pompa de ulei montată pe mașina ta mai funcționează cum trebuie sau are nevoie de o înlocuire.

Poate că nu este o mașină perfectă, dar cu siguranță Dacia este mașina preferată de cei mai mulți români. Să fie pentru că piesele de schimb și costurile de întreținere sunt foarte accesibile? Nici noi nu știm cu exactitate, însă dacă ești în căutarea unui raport de calitate-preț aproape perfect, Dacia este o mașină care „ține cu casa”, fără nicio îndoială. Dacă ai nevoie să înlocuiești anumite componente ale mașinii tale sau vrei pur și simplu să îi asiguri o întreținere ca la carte, e bine să știi că ai la un click distanță piese auto Dacia de la ePiesa, ca să te bucuri de drumuri cât mai dese și în siguranță la volanul autoturismului tău preferat.

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările! 10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!