Acasa » De ce sa-ti transformi resursele (I)

De ce sa-ti transformi resursele (I)

Cand ai multe resurse exterioare – daca esti inteligent, le transformi in resurse interioare. (Iar daca nu, le consumi si le epuizezi.)

Iata niste afirmatii care pot parea ciudate. De fapt, multe din acest articol in trei parti s-ar putea sa vi se para ciudate – iar daca nu se intampla asta, e un semn ca ati inceput sa traiti in lumea reala (si opusul e valabil, din pacate).

Totul este energie

Orice tip de resurse (exterioare: bani, terenuri, resurse ale pamantului, lucruri, obiecte, corporatii, industrii, cladiri, plante, animale, planete, universuri etc si interioare: ganduri, idei, doctrine, emotii, credinte, valori, intuitii etc) reprezinta energie.

Nu exista nimic altceva in afara energiei (indiferent ce alt nume i-am da: Forta, Esenta, Constiinta, Dumnezeu, Univers etc). Totul este energie in miscare pe diferite nivele de vibratie, de la cele ce par „joase” (o piatra) pana la cele ce par „inalte” (o supernova). Intre ele – nivelul energetic al unei fiinte umane.

Iar acest nivel este dat de organizarea resurselor personale. Fiecare dintre noi are la dispozitie o anumita cantitate din acele resurse exterioare si interioare de care vorbeam. Ne folosim de ele toata viata – si de cele mai multe ori avem tendinta sa ne identificam mai mult cu cele exterioare, punand accent mai redus pe a doua categorie. Nu e nimic in neregula – doar ca asta inseamna consum in loc de transformare.

Tendinta catre consum

Exista doua tendinte pe care o fiinta umana le are, cand vine vorba de propriile resurse. Dupa cum spuneam, consum si transformare. Probabil ca 99% dintre oameni fac parte din prima categorie. Iar in lumea occidentala, 99,999% (diferenta pana la 1% e in lumea orientala, bineinteles).

Poate ca e o afirmatie extrem de dura. Nu o judecati inca, asteptati finalul…

Tendinta noastra catre consum este usor de demonstrat: uitati-va doar, ca un simplu exemplu, cati oameni baga aproape toti banii in (si daca nu au, isi iau credite pentru) casa, masina, mobila, electrocasnice, obiecte exterioare in general.

Si apoi vedeti si cati fac aceeasi „investitie” pentru sanatate, relaxare sau studiul unor discipline deosebite ce tin de propria energie si constiinta. (Probabil la noi in tara proportia este 1.000 la 1 in favoarea primei categorii, fara exagerare).

De ce se intampla asta?

Din cauza modului in care este organizata societatea in vremurile noastre. Cel putin in ultimele cateva sute de ani, de cand cu revolutia industriala, omenirea si-a pierdut intr-o oarecare masura tendinta catre interior si s-a axat predominant pe exterior .“E o etapa din evolutia noastra”, folosind o expresie blanda – intrucat putem s-o spunem si mai dur…

Aceasta tendinta, programata genetic si karmic in structurile noastre fizice, mentale, emotionale si spirituale de mii de ani (nu doar de cele cateva sute, cand s-a agravat) ne face sa fim aproape in totalitate consumatori de energie.

Adica ne nastem cu o anumita cantitate de energie: resursa interioara. Crescand, „ni se intampla” interactiunea dintre energia proprie si energia-resurse exterioare (lumea din jur) ajungand treptat sa pierdem din ea. La un moment dat o epuizam total si murim (boala, accident, omor, sinucidere, batranete).

Acesta e consumul – o programare inconstienta de cand lumea pe care, cu tot efortul, inca nu am reusit s-o inversam. Si e posibil sa nici nu reusim prea curand sau prea usor sa o transformam cu totul (desi, in aceste vremuri, ceva-ceva putem face)…

De ce totusi e indicata transformarea? Si ce anume putem face? Vom vedea in curand.

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările! 10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

3 răspunsuri

  1. Nimic din ce spui nu mi se mai pare ciudat ,Marius! Asta mai ales in legatura cu primele fraze ale articolului tau. Pentru ca am cautat(sau mai bine zis am fost eu gasita ),am aflat si am inteles care este de fapt lumea intr-adevar reala.Si cand ajungi sa intelegi anumite lucruri,se inmultesc acele coincidente care iti intaresc convingerea ca esti pe drumul cel bun.In primul rand ,cred ca asta este un indiciu major ca esti pe” Cale”. Si cand esti pe” Cale”,a-ti transforma resursele exterioare in resurse interioare devine ceva de la sine inteles.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!