Acasa » Dezvoltare personala si transformare prin coaching avansat

Dezvoltare personala si transformare prin coaching avansat

Despre conceptul de dezvoltare personala

In ultima vreme vorbim din ce in ce mai des despre acest concept. El poate sa cuprinda foarte multe aspecte, ca de exemplu, cum sa-mi cresc abilitatile de vanzare, cum sa-mi gestionez mai bine timpul, cum sa am relatii mai bune cu echipa mea sau cu familia mea…

In spatele acestor preocupari sunt de fapt intentiile noastre de a creste gradul de satisfactie din cele sapte domenii ale vietii, fie ca este vorba de cel social sau de cariera, familie, sanatate, financiar, intelectual sau de spiritualitate.

Daca privim un pic cu atentie, in spatele acestor preocupari sta cautarea sinelui nostru de a eleva. Putem sa mergem mai departe cand ajungem sa facem perfect actiunea din prezent. Este modalitatea prin care Universul ne propulseaza in alta directie, pentru a performa si in alt domeniu. Altfel spus, pentru a ne creste fericirea si in alt domeniu. Echilibrul vietii este dat de nivelul de satisfactie al fiecarui domeniu in parte. Iar domeniile sunt ca spitele unei roti. Daca una este mai scurta, roata nu se invarte.

Am parcurs un lung proces de transformare, pe care l-am inceput datorita unor disfunctionalitati in comunicarea dintre membrii echipei din care faceam parte. Din dorinta de a avea o comunicare buna am inceput cursuri de „dezvoltare personala”. Am avut angajamentul de a schimba ceva in echipa. Mi-a luat ceva timp sa inteleg ca de fapt trebuie sa schimb ceva la mine.

Schimbare de perspectiva

Va invit sa luati in considerare o alta perspectiva: cum ar fi sa va ganditi ca in momentul in care ne cramponam sa-i schimbam pe ceilalti (pentru ca nu sunt suficient de buni, ca nu ne iubesc destul, ca nu ne sprijina deloc, etc.) este de fapt sinele nostru care ne striga disperat sa ne schimbam noi insine.

Este dorinta noastra interioara de transformare.

Aceeasi schimbare de perspectiva va invit s-o aveti si cand sunteti blocati intr-o problema (care se poate manifesta chiar si sub forma unei boli). Ea este de fapt o provocare: sinele interior striga disperat ca este momentul sa invatam acea lectie, sa nu mai repetam la nesfarsit un anumit comportament sau anumite tipare neconstructive.

Transformarea

De ce este folositor coachingul avansat? Pentru ca este mai mult decat o conversatie bazata pe intrebari deschise. Este o explorare simultana a mintii constiente si subconstiente. Este un antrenament transformational pentru „putere deplina” prin acces la inteligenta emotionala.

Este ceea ce spunea Stephen Covey: „Atunci cand o persoana are acces atat la emisfera dreapta, intuitiva, creativa, vizuala, cat si la cea stanga, analitica, logica, verbala, atunci intregul creier functioneaza.” Adica IQ+EQ=putere deplina.

Primul semn al unui blocaj este momentul in care povestim mult despre el. Consumam mult timp pentru a povesti acasa sau prietenilor despre ce ni s-a intamplat sau despre ce ne-a spus X. Este un consum de energie despre trecut. Nemultumirea ne controleaza viata, o persoana ne poate controla viata, ba chiar mai mult poate chiar s-o deterioreze. In loc sa folosim prezentul pentru a construi viitorul, consumam momente pretioase din prezent vorbind despre evenimente „nefericite” din trecut. Suntem conectati la o sursa de energie negativa.

Schimbarea de perspectiva da acces altor energii, pozitive, sa se manifeste. Ne focusam pe oportunitati, le identificam mai usor. Traim pentru viitor. Transformarea produsa in noi insine se manifesta in exterior.

Daca ar fi dupa mine, as recomanda tuturor sa faca coaching avansat. Schimbarile cumulate ar da sinergia necesara schimbarii generale.

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările! 10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!