Acasa » Empower Live! Iasi 29 aprilie: sofistica – o arta a manipularii

Empower Live! Iasi 29 aprilie: sofistica – o arta a manipularii

In aprilie avem Empower Live! #6 in Iasi cu un subiect foarte apreciat de public: persuasiunea si manipularea.

Iasi, 29 aprilie, Dan Gabriel Simbotin, Ph. D.

Sofistica, o arta a manipularii in spatiul discursului public

Pentru a intelege ce se intampla in spatiul public cand discursurile imbraca aparenta unei argumentari valide si cand, in realitate, nu a fost decat o alta incercare de manipulare, trebuie cunoscute mecanismele logice interne ale unui discurs.

Nu o singura data am ascultat un discurs cu atentie, iar la sfarsitul acestuia, chiar daca am fost convinsi de coerenta sa, traim cu impresia ca ne-a scapat ceva, ca in acea insiruire de argumente se pierde o parte importanta care ar trebui sa sustina adevarul concluziei.

Nu o data am fost indignati de modalitatea in care celalalt dorea sa ne convinga de adevarul spuselor sale, dar discursul sau nu era decat o incercare de manipulare si, cu toate acestea, nu am avut instrumentele prin care sa ii putem dovedi contrariul.

Ce invatam si ce dezbatem:

  • care este contextul cultural in care s-a dezvoltat sofistica si actualitatea acestuia;
  • care sunt efectele unei superficialitati argumentative;
  • 10 tipuri de sofisme clasice cu exemple din discursul public actual;
  • analiza unui discurs public in cadrul caruia sa se identifice erorile de argumentare;
  • analiza posibilitatilor de a interveni in spatiul public pentru combaterea mecanismelor de manipulare.

Dan Gabriel Simbotin este conf. dr. cu experienta de peste 10 ani in activitatea educationala si de cercetare. Ariile sale de interes sunt Logica si argumentarea, Strategiile de persuasiune, Epistemologia si Filosofia stiintei. A publicat peste 40 de lucrari stiintifice in tara si strainatate si a participat la numeroase conferinte internationale in domeniu. In prezent sustine cursurile de Introducere in logica si argumentare precum si Strategii de persuasiune in cadrul Facultatii de Stiinte ale Comunicarii a Universitatii Apollonia din Iasi.

Coordonate eveniment

Loc, data: British Council Iasi (Str. Pacurari 4, in cladirea Bibliotecii Centrale Universitare, intrarea dinspre B-dul Copou), vineri 29 aprilie, ora 17:30 fix (ora de incepere a intalnirii). Va recomandam sa veniti la timp (15 minute inainte), dupa ora 17:30 accesul nu mai este permis. (Da, incepem cu 30 minute mai devreme decat de obicei.)

Numar participanti: Maxim 20 de participanti, acces gratuit – primii care se inscriu in formularul de mai jos. Lista de participanti va fi publicata pe aceasta pagina si participantii care au prins loc vor primi email de invitatie la intalnire.

ATENTIE: Pentru a avea acces cat mai multi participanti la Empower Live! am decis ca o persoana NU poate participa la 3 intalniri Empower Live! consecutive. Daca ai participat deja la doua intalniri CONSECUTIVE, runda aceasta stai deoparte si lasa pe altcineva sa participe.

Pentru intrebari/nelamuriri luati legatura cu Genoveva Salvaras, liderul nostru in Iasi: [email protected] si telefon 0726 580 568.

Inscrieri pentru Empower Live! Iasi 29 aprilie

INSCRIERI INCHISE.

Lista de participanti invitati:
1-2. Elena Corban (plus o persoana)
3. Catalina Bacica
4-5. Alexandra Candel (plus o persoana)
6. Adrian Nicolae Grom
7. Stefan Eugen Diaconu
8-9. Loredana Rusu (plus o persoana)
10. Petrica Hutuleac
11-12. Dan Buruiana (plus o persoana)
13-14. Mirela Muscalu (plus o persoana)
15. Alexandra Burlui
16. Vlad Foca
17. Ionut Calugaru
18. Teodor Morariu
19-20. Costina Madalina Iurascu (plus o persoana)
21-22. Iulia Diaconescu (plus o persoana)

Invitam 22 de persoane de aceasta data, surpriza din partea noastra. :)

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările! 10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!