Acasa » Energia creatoare – de la subtil la forma (II)

Energia creatoare – de la subtil la forma (II)

Am vorbit in articolul trecut despre modul in care energia universului devine materie printr-un proces de spiralare. Intreaga natura foloseste acest model – galaxiile, plantele, animalele, ADN-ul uman. Este o informatie extrem de importanta (si, in acelasi timp, poate si usor de trecut cu vederea) – insa ea poate fi folosita in mod practic, dupa cum vom vedea.

Transmutarea

Cum are loc acest proces in corpul nostru? Toate scolile spirituale autentice au vazut trupul uman, in fapt, ca pe o „cale energetica”, un vortex complex pentru transmutarea spiritului in materie si energie. Si, in sens invers, a materiei si energiei in activitate fizica, intelectuala, emotionala si spirit.

Spiritul nu este ceva abstract – ci este o energie fina, o prezenta, o constienta, o putere interioara tacuta si exploziva in acelasi timp. Este in fapt o stare la care se ajunge prin practica – in fapt alchimie, o transformare a materiei in energie si apoi o rafinare a acestei energii.

Chinezii taoisti vorbeau despre transformarea jing (esenta sexuala, corporala) in chi (energie subtila) si a lui chi in shen (spirit). Sunt “cele 3 comori ale omului” care trebuie pazite „ca ochii din cap”. Si, din pacate, din necunoasterea lumii interioare, indeosebi occidentalii au pierdut aceasta cale inapoi catre propriul Sine. Calea inversa: de la forma la subtilul in care constiinta noastra se va afla dupa parasirea corpului fizic.

Traseele

Insa scopul nostru, momentan, este sa vorbim despre calea de la subtil la forma. Ca si principiu, energia creaza forma caii prin care doreste sa se miste si de-a lungul careia se deplaseaza cu cea mai putina rezistenta.

Acelasi principiu il observam si in natura. Raul care inainteaza catre mare isi creaza singur traseul initial. Omul, cand construieste o casa, o schiteaza astfel incat sa se miste cu usurinta in interiorul sau. La fel si energia – pe masura ce ea se misca de-a lungul cailor dorite, se transforma in materie, atrage alte particule si formeaza „vasul” in care doreste sa se manifeste. Fiecare lucru are un tipar, un model in plan subtil care se materializeaza in planul fizic pe traseul cel mai usor.

Ca si simplu exemplu, sangele (in fapt, sistemul circulator din corp) este considerat o manifestare exterioara a unor cai energetice. Chinezii chiar au expresia “intentia misca energia; energia misca sangele si, astfel, intreg corpul”. Meridianele energetice ale corpului subtil sunt, de asemenea, trasee prin care energia circula si hraneste corpul fizic.

Spirala

Si pentru ca am vorbit de modelul spiralei din natura, ea exista si in corpul uman. Nu doar in ADN, ci si in plan subtil – e vorba de ceea ce, indeosebi in traditia yoghina este considerat a fi vortexul Kundalini. Este o forta energetica care, atunci cand e trezita, urca de la baza coloanei vertebrale catre crestetul capului printr-un canal ce trece prin centrul fiintei noastre, in spirala.

De asemenea, chinezii taoisti folosesc „spiralarea” energiei prin miscari circulare in jurul abdomenului pentru stocarea sa in centru. Exista de asemenea practici in care se ceea ce doresti sa materializezi se trimite catre Univers intr-o forma spiralata – si sa intoarce catre tine in acelasi mod.

Iata cum traditiile antice orientale au cunoscut aceste „secrete” ale crearii materiei din energie – lucru pe care stiinta l-a validat mii de ani mai tarziu… Si e imbucurator ca oamenii sunt din ce in ce mai dornici de a le aplica.

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările! 10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

3 răspunsuri

  1. As recomanda un articol mai simplu pentru ca esti inca in faza in care cititorii sunt la inceput. Eventual foloseste sistemul ce l-a propus James Redfield in ciclul Profetiilor de la Celestine. E destul de simplu de explicat si motiveaza. E inca prea devreme sa vorbesti despre energia formei, chiar daca este important, mai ales ca exista metode practice sa iti activezi acel arhetip la invel consitient :) … a se vedea anumite mandale care simbolizeaza exact energia formei. In hinduism era personificata ca stapana elefantilor :) pentru ca avea forta sa tina in frau haosul – si sa ii dea forma. :) Pe curand

  2. Da, tocmai asta e o problema. Ca majoritatea sunt la inceput si vremurile ne imping cu putere…si probabil nu vor avea timp…asta e…

    Poate ce am scris pare complicat insa sunt notiuni simple. Daca nici astea nu sunt intelese, povesti frumoase ca in Profetii…da, oamenii vor stilul ‘poveste’…si asta ii tine inlantuiti…a se vedea parabolele din Biblie peste care nici acum nu putem trece la ceva mai ‘serios’…

  3. …nu ştiu ce pare atăt de complicat…limba română sau ce?
    în fine imi scapă, oricum cei interesati apreciază articolul şi nu fac caz.

    Felicitari!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!