Acasa » Este networking-ul important și pentru cariera profesională?

Este networking-ul important și pentru cariera profesională?

Conform opiniei experților în domeniul relațiilor și resurselor umane, networking-ul este una dintre cele mai eficiente metode de generare de informaţii şi interacţiune, ajutându-ne să ajungem la persoanele ce ne pot sprijini în îndeplinirea obiectivelor profesionale. Prin networking poţi primi şi oferi sfaturi fără nicio presiune şi poţi afla lucruri utile într-o discuţie lejeră. Este o situaţie de câștig reciproc pentru toţi actorii implicaţi. Prin networking îţi creezi relaţii care se pot transforma în prietenii sau parteneriate de afaceri foarte uşor, îţi poţi îmbunătăţi relaţiile cu colegii de la birou şi îţi poţi găsi mult mai uşor clienţii potriviţi.

Chiar dacă relaţiile nu îţi garantează mare lucru în mod direct, ele sunt o şansă în plus să fii luat în considerare atunci când eşti în concurenţă cu alţi candidaţi. Nu e de ajuns să fii inteligent, trebuie să fii şi o companie plăcută.

În aceeași ordine de idei, există şanse mai mari să fii ales pentru un job şi datorită referinţelor de la profeşionişti cu care angajatorul tău a avut contact în trecut. Ei se vor baza pe recomandarea pe care tu ai primit-o şi vei avea şanse mai mari decât o persoană care are rezultate foarte bune, dar care însă nu sunt susţinute de nimeni.

Folosindu-te de cunoştinţele de care deja dispui, poți intra în cercurile în care îţi doreşti. Prietenii tăi te pot ajuta să cunoşti diverşi profesionişti doar prin faptul că te ţin la curent cu cele mai importante evenimente şi te invită să iei parte la ele. Mai departe este treaba ta să te faci remarcat ca specialist sau ca o simplă prezență plăcută.

Una din condițiile care fac din networking un factor de succes în carieră, e să fii la curent cu noutăţile domeniul tău. Te poți abona la newsletterele publicaţiilor, poți citi bloguri sau alte surse, care te vor ajuta să devii tot mai documentat în domeniu.

La rândul tău, asumă-ți propriul rol în această conexiune, iar atunci când se ivește momentul, ajută-i pe alţii cu recomandări de calitate. Aceste fapte bune vor avea efect pe termen lung, căci se vor întoarce către tine când vei avea la rândul tău nevoie de ceva. Networking-ul eficient este ca o stradă cu dublu sens, astfel că interacțiunile trebuie să fie susținute din ambele părți.

Pentru o și mai sigură eficiență a rețelei sociale de care dispui, păstrează legătura cu toată lumea care ţi se pare interesantă, atât direct, cât și în lumea virtuală. Trimite-le felicitări personalizate măcar de sărbători, de ziua lor de naştere sau invitaţii la evenimente care le-ar face plăcere. Cadourile simbolice, buchetele de flori sau alte manifestări de atenție trebuie utilizate cu mare precauție și doar în cazul relațiilor foarte consolidate. Urmare a acestor gesturi, partenerii îţi vor reţine numele şi se vor bucura de atenţia ta, atât timp cât nu îi agasezi.

Your Heading Here

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările! 10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!