Acasa » Eu, tu si relatia noastra

Eu, tu si relatia noastra

Relatiile se negocieaza cu succes prin intermediul raporturilor dintre ceea ce da si ofera fiecare si rezultatele obtinute. Intr-o relatie de cuplu nu uitati sa negociati pentru a nu ajunge sa va pierdeti pe voi. Indiferent de stadiul in care se afla relatia voastra sunteti responsabil pentru felul in care ea evolueaza sau nu.

Partenerul nostru stie care sunt regulile, ce ii este permis si ce nu in relatie pentru ca noi l-am invatat acest lucru. Ne stie reactiile si stie cum sa actioneze in functie de ele. Dar noi suntem responsabili pentru experientele pe care le avem in cuplu, noi alegem ce putem suporta si ce nu. Noi nu vom putea schimba comportamentul partenerului, ci noi va trebui sa fim noi insine.

Insa noi il putem reinvata pe partenerul nostru ca anumite comportamente, gesturi sunt acceptate si altele nu. De multe ori insa greseala pe care o facem este de a recompensa comportamentul nedorit al partenerului nostru. Spre exemplu: el se poarta urat si pentru asta noi il tratam cu o masa delicioasa.

Incercati sa identificati acele comportamente ale partenerului care va deranjeaza si modul in care reactionati la aceste comportamente. Il recompensati? Ii atrageti atentia? Care este reactia voastra?

Daca o persoana din anturajul vostru va atrage atentia ca ii gasiti partenerului tot felul de scuze, incercati sa va intrebati daca nu este cumva adevarat si daca nu cumva v-ati incarcat prea tare sufletul purtand acolo si greselile lui.

Un alt aspect important este sa nu va mai comportati cu partenerii vostri ca si cum ati fi dascalul si ei copilul. Persoanele puternice au tendinta de a lua totul asupra lor pentru ca pot. Nu uitati ca partenerii vostri s-au descurcat si cand nu ati fost voi in viata lor.

De asemenea nu uitati de valorile pe care vreti sa le traiti, ce va doriti de la partener, in principal cum vreti sa va faca sa va simtiti. Exista acest lucru in relatia voastra? Exista IUBIRE?

Pe ce anume este construita relatia voastra: atasament, dorinta de a avea pe cineva pentru ca “trebuie”, “e timpul” sau pentru ca iubesti din tot sufletul si persoana pe care o iubesti iti raspunde corespunzator?

Terapeutul meu preferat de cuplu este Dr. Harville Hendrix. Mai jos aveti un film si va rog sa va faceti timp pentru el pentru ca va va ajuta sa vedeti relatia voastra dintr-o alta perspectiva, va va da raspunsuri la intrebarea: ce imi doresc de la o relatie de iubire, ce imi doresc de la partenerul meu?!

Sa aveti parte de multa iubire in viata voastra!

Daca nu vedeti filmul in RSS reader sau pe email, intrati pe site in articol pentru a-l vedea!

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările! 10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

4 răspunsuri

  1. @fabw – multumesc pentru ca ai impartasit cu noi articolul tau. Da, exista partenerul potrivit zic eu, nu perfect, pentru fiecare dintre noi. E un subiect vast acesta. :)

    @Carmen – da, e un subiect/film care te pune pe ganduri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!