14

Gestionarea amaraciunii

Si n-o sa incep acum sa dau exemple din SUA. Nu voi da citate din mari autori de carti din domeniul dezvoltarii personale. N-o sa va spun fraze de genul “concentrati-va asupra solutiei si nu a problemei”. Avem si noi cap si putem sa gandim singuri.

E nasol momentul. Asta e cuvantul. E greu sa pierzi. E dificil sa fii dezamagit. Unii reactioneaza pe moment. Altii se prefac, spun ca nimic nu ii atinge. Apoi urmeaza celebrele expresii: “viata merge inainte”, “si maine e o zi” sau “oricum nu aveam nevoie de asa ceva”. Peste ceva timp, cand noaptea vine precum un uragan ascuns de politicieni si tacerea e dureros de ascutita, isi exprima adevaratele sentimente. Plang, injura, dau cu bata in geam (mai bine faceti asta decat sa dati un cot acolo). :)

Societatea si regulile sale de lemn

Plecand de la ipocritele expresii “trebuie sa fii barbat adevarat” sau „fii barbata” in cazuri in care cei din jur vor sa ne ascundem slabiciunile umane, oamenii au ajuns in punctul in care afiseaza comportamente de fatada.

Sa fie clar, nu sustin badarania, nu promovez deranjarea linistii publice ori scandalul. Dar cei care ma cunosc stiu ca pe langa comportamentul elegant pe care il am de multe ori, sunt momente in care injur, ma enervez si fac urat. :P Dupa asta, ma simt mai bine si chiar pot sa merg mai departe. :)

Am defecte mai multe si mai mari decat fostul Zid al Berlinului. Si recunosc asta fara niciun fel de problema. Treaba asta ma ajuta sa fiu mai intelegator fata de greselile facute la adresa mea. Adica, dupa ce ma enervez, imi dau seama ca nici eu nu sunt usa de biserica si ca pur si simplu lumea e formata din fiinte imperfecte. Asa cum sunt si eu. E o alta forma de toleranta, dar este.

Sunt un sustinator fanatic al cititului. Imi plac foarte mult cartile si cred ca Romania ar fi o tara mai buna daca mai multi romani ar citi carti in mod constant. Ma enervez atunci cand cei de langa mine sunt surprinsi ca nu stiu cu ce blonda sau roscata a fugit proprietarul nu stiu carui supermarket.

Dar mai cred ca nu putem lua mot-a-mot tot ce scrie in carti. Viata e mult mai complexa, mai dura, mai sireata si mai neinduratoare decat se scrie sau se spune.

Cred foarte mult in gandirea pozitiva, ma cert pe acest subiect cu cei pesimisti. Dar cel mai mare pericol in lumea asta nu e reprezentat de esec, ci de minciuna.

Nu avem voie sa folosim optimismul drept scuza ori pretext pentru a nu ne lua masuri, pentru a nu ne face si planuri B. Data viitoare, atunci cand iti vine sa spui tot ce ai pe suflet, spune! Daca vrei chiar in acel loc, foarte bine.

Daca vrei sa faci asta in alta parte sau mai tarziu, tot e bine. Dar nu lasa cazanul cu amaraciune sa iti apese inima, in timp ce tu le faci altora pe plac. Sanatatea e mult prea importanta.

Click Here to Leave a Comment Below 14 comments