Acasa » Iluzii si deziluzii

Iluzii si deziluzii

Prostia si aroganta se platesc scump in viata. De la vedete ale muzicii, filmului si sportului care au murit pana la varsta de 50 ani, pana la oameni cu mai putine posibilitati financiare. Cu totii au crezut orbeste in „posibilitatile nelimitate pe care le avem in viata”. Oameni care s-au crezut ori se cred in continuare zei. Asta pana cand incearca sa traverseze strada.

Dezvoltarea personala a inceput precum un taram interesant si util. Partea proasta e insa ca unii au profitat de aceasta doza imensa de simpatie pe care a strans-o entitatea care in timp a devenit o industrie. E o problema sa fii ignorant si sa nu participi macar la un training. Dar e o prostie imensa sa crezi ca astfel de actiuni se vor plia exact pe problemele vietii tale tot timpul.

Daca nu iti pui mintea la contributie, daca nu treci prin filtrul propriului cap ceea ce auzi si citesti, atunci e in zadar orice ai face. Nu poti fi atat de naiv incat sa crezi faptul ca banii cresc pe toate drumurile. Chiar daca vedetele internationale ale „educatiei financiare” spun tot felul de lucruri. Sunt multe elemente care nu se spun si asta doar de dragul de a romanta povestile. Si nu e vorba doar despre bani.

Exista o tendinta clara de a da exemple cu oameni care au trecut prin mari dificultati si care totusi „au reusit in viata”, o alta expresie interesanta a zilelor noastre. Obligatoriu trebuie sa suferi pentru a reusi. Obligatoriu trebuie sa treci prin perioade grele pentru ca „pe termen lung sa ai succes si sa devii popular”. Ei bine, eu nu cred ca e obligatoriu. Pentru a fi credibil, obligatoriu trebuie sa nu ai prea multi bani. Unul dintre candidatii la presedintia Romaniei a fost intrebat si cate locuinte are in Grecia. De parca idealul nostru ca si tara e sa avem un presedinte sarac.

Cine crede ca poate castiga un milion de dolari in urmatorul an, desi in prezent are datorii este pe un drum gresit. Pentru ca visele pot fi indeplinite. Doar ca, vorba unui proverb arab, trebuie mai intai sa te trezesti.

Asa cum foarte multi ani „analistii politici” au tot afirmat necesitatea unei clase politice tinere, iar cand aceasta a aparut s-a constatat faptul ca banii publici au fost si sunt furati cu si mai mare avant. Ei bine, tot asa, sa nu avem impresia ca „domeniul dezvoltarii personale” e solutia magica la orice ora pentru orice ne framanta. Dezvoltare personala inseamna ce iti propui tu sa fii si sa devii. Nu ce iti spun altii ca e bine.

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările! 10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

8 răspunsuri

  1. Nu-ti fa iluzii sa n-ai deziluzii…

    Ai mare drepate. Dezvoltarea personala nu este solutia magica hihihi – insa practica energetica si alchimia interna este hihihi

  2. de ceva timp am devenit un fan empower si citesc cu interes articolele voastre. Sunt foarte interesat de dezvoltarea personala pentru ca mintea mea a suferit o transformare radicala dupa un important efort personal…dar, dintr-un anumit unghi sunt tot felul de idee fantastice, povesti uluitoare dar cum pot ele fi valorificate daca nu ne putem trezi cu adevarat?personal am sentimentul ca trec din carte in carte, fascinat dar adormit!chiar daca trec prin filtrul personal(cel putin asa cred)ceea ce citesc, tot mai apar probleme la trecut strada!dezvoltarea personala nu e solutia magica!aportul personal e obligatoriu! ce ar putea completa dezvoltarea personala ca sa fie magica?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!