15

Incredere in tine

Astazi va fi un articol mai scurt decat de obicei. Astazi nu e atat de important ce cred eu. E ziua in care tu singur(a) poti ajunge la concluzia ca doar tu poti decide cat esti de bun, rau, performant sau ineficient. Atat. Doar tu.

Traim intr-o lume in care angajatorii iti spun dupa 2 sau 3 interviuri a cate 40 de minute ca nu esti persoana potrivita pentru ei. Apoi, peste ani, citesc ziarele si vad articole despre tine si isi dau singuri pumni in cap.

Traim intr-o lume in care uneori avem impresia ca toate ni se intampla numai noua. Culmea e ca foarte multi oameni gandesc si vorbesc asa. Deci, ni se intampla tuturor :)

Traim intr-o lume in care relatiile, interviurile, examenele, cam totul se bazeaza pe un foarte ridicat grad de subiectivitate. Pana si inginerii constructori sunt subiectivi atunci cand proiecteaza o cladire. :)

Ceilalti ne pot spune de fapt ca lor „li se pare” un anumit lucru. Tineti minte asta. Doar li se pare. Culmea e ca 90% din deciziile luate de un om pe parcursul vietii sale sunt gresite. Nu eu am descoperit asta, nu eu sunt primul care spune acest lucru.

Sa va ganditi la faptul ca nu e doar un sablon acesta cu „sa ai incredere in tine”. E licoarea uluitoare care l-a propulsat pe Mircea Lucescu, baiatul sarac din Aparatorii Patriei-Bucuresti pana in loja trofeelor europene. E cea care a facut Grecia campioana europeana la fotbal in 2004 si Unirea Urziceni campioana tarii noastre in acest an. E cea care i-a implinit visul lui Mihai Viteazul in 1600. Si cea care a scos sute de mii de suflete in strada in Timisoara si Bucuresti in 1989.

Pentru ca asta se intampla de fapt. Ceilalti iti spun ca nu esti in stare. Iar tu deja te-ai pornit sa faci acel lucru.

Click Here to Leave a Comment Below 15 comments