Acasa » Interviu cu Viorel Ciocianu, Maestru Reiki (III)

Interviu cu Viorel Ciocianu, Maestru Reiki (III)

Iata si partea a treia a interviului. Cititi prima parte aici si a doua parte aici.

MVS: De ce ar fi o idee buna pentru cititorii acestui interviu sa se inscrie la un curs Reiki?
VC: Reiki nu isi face reclama. Asa cum am amintit mai sus este o tehnica la care toata lumea, indiferent de credinta, rasa, apartenenta sociala poate accede. Cum in lume exista numeroase scoli si foarte buni maestri de la care se poate primi initierea / acordajul (absolut obligatorie pentru practicarea Reiki, indiferent de nivelul de „performanta” catre care se tinde), prezenta acestui sistem de terapie si cunoastere in bagajul celui care doreste sa-si trateze trupul si sufletul este necesara.

MVS: Pentru cine este Reiki?
VC: Reiki este pentru toate varstele. Va dau un exemplu: cel mai mic initiat al meu are 3 ani iar decanul de varsta este doamna Caffe Rada de 71 ani. Cred ca acest lucru spune tot. Reiki nu are limite si nici varsta.

MVS: Care sunt etapele care trebuiesc parcurse in acest curs?
VC: Etapele acestui curs sunt 4 la numar. In Japonia, la inceputuri au fost impartite in 3 nivele, europenii le-au impartit in 4 pentru a fi mai usor de aprofundat si lucrat. Astfel avem:

  • nivelul 1 este numit SHODEN – obtinerea abilitatilor de vindecare;
  • nivelul 2 este numit OKUDEN – dezvoltarea abilitatilor de vindecare;
  • nivelul 3 este numit SIMPIDEN – primul nivel de pace si liniste;
  • nivelul 4 este numit GOKUKAIDEN – raspandirea luminii Reiki.

MVS: Unde au loc astfel de cursuri si ce costuri implica?
VC: Aceste cursuri se tin atat in Bucuresti cat si in mai toate orasele tarii unde exista maestri Reiki. Cursurile se tin cand se formeaza grupele. Si in functie de numarul de cursanti se alege apoi sala.

Preturile acestor cursuri sunt diferite de la maestru la maestru. Eu practic preturi accesibile pentru marea majoritate a oamenilor, fac reduceri pentru copii si pensionari, tocmai pentru ca sunt interesat ca un numar cat mai mare de oameni sa poata avea acces la aceste tehnici de vindecare, oameni care au nevoie de a evolua si de a invinge bolile si durerile ce ii apasa.

MVS: In decembrie 2008, la sfaturile tale am participat impreuna cu sotia mea la un “tratement de Reiki.” Exact, ce ai facut in timpul sesiunii noastre de Reiki, avand in vedere ca “pacientii” nu au simtit din punct de vedere fizic aproape nimic?
VC: A simti energia Reiki de prima data si de la o simpla „curatare Reiki” inseamna sa ai deja un nivel vibrational destul de inalt si o anumita deschidere. Ca sa nu mai zic de gradul de spiritualitate al persoanei respective. Nu este obligatoriu sa simti ceva atunci pe moment, in timpul „curatarii” sau chiar in timpul initierii.

Depinde foarte mult de organismul fiecaruia, de modul cum reactioneaza acesta la energia alba si pura, depinde foarte mult de gradul de sanatate sau de imbolnavire a trupului si a sufletului (a corpului eteric), si mai presus de toate depinde de cat de mult crezi in asa ceva. De fapt depinde de cat de mult accepti ideea ca exista ceva care nu se vede si care totusi reuseste sa te vindece, sa-ti schimbe in bine viata. E ca si cu unda radio, nici pe ea nu o vezi, si cu toate astea ea exista.

MVS: Iar energia Reiki…
VC: Vrei nu vrei, energia Reiki exista. Chiar daca nu simti nimic la inceput, pe parcurs fiecare initiat va simti cum aceasta minunata energie lucreaza pentru el. Unii se deschid de la primele sedinte, altii mai greu, depinde de la om la om, depinde de fiecare in parte. Un lucru ramane cert. Nimeni nu poate ramane indiferent sau rece la ceva care este frumos, curat, pur, benefic. E ca si cum am ramane insensibili la miracolul primaverii, al florilor de cires, al zambetului unui copil.

Viorel Ciocianu, Maestru Reiki
Viorel Ciocianu, Maestru Reiki

MVS: Exista carti despre Reiki in limba romana? Ne poti da cateva recomandari?
VC: Da, exista foarte multe carti despre Reiki si ma bucur ca exista si in limba romana. O sa-ti dau cateva exemple de carti cheie pentru cei care vor sa stie mai multe despre Reiki (sper sa nu supar pe cei pe care i-am omis fara sa vreau).

Printre primele aparitii se numara cartile lui Dumitru Hristenco scoase la editura Teora, apoi exista cartile lui Ovidiu Dragos Argesanu in special „Reiki – intre mit si realitate”, apoi exista o carte deosebita „Dictionar de simboluri” de Risvan-Vlad Rusu, plus „Manualul vindecatorului bioterapeut” de Christian & Miriam Dikol si multe altele.

MVS: Multumesc pentru timpul acordat si sa ne revedem in 2010 cu ocazia Anului Nou Thailandez!
VC: Iti multumesc la fel. Inainte de a ne lua la revedere as vrea sa inchei parafrazandu-mi un coleg maestru:

Cred ca Reiki este cea mai frumoasa forma de terapie ingaduita de Dumnezeu pe pamant pentru ca ea se adreseaza si crestinilor si necrestinilor, si credinciosilor si ateilor, si plantelor si animalelor.

Vizioneaza un video cu Viorel Ciocianu la mormantul lui Mikao Usui.

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările! 10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

4 răspunsuri

  1. pentru orice fel de informatii,consultatii despre reiki,ma gasiti pe adresa [email protected],informatii generale bloguri si dezbateri pe motorul de cautare google introducand numele viorel ciocianu,sau telefonic,0724 019 088,0769 353 077,0754 317 947

  2. Trebuie sa va anunt ca datele domnului Viorel Ciocianu nu mai sunt valabile. Viorel Ciocianu pe data de 16 iunie 2010 a trecut in nefiinta……..

  3. Augustin acuma te cred cu adevarat imi pare rau ca m-am indoit de cuvantul tau da crede-ma nici acuma nu ii vine a crede sincer . . .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!