Acasa » Lucruri care nu așteaptă: 3 motive ca să-ți redecorezi camera și biroul

Lucruri care nu așteaptă: 3 motive ca să-ți redecorezi camera și biroul

De ce sunt importante schimbările?

Rostul schimbărilor nu este doar înlocuirea unor piese uzate cu altele noi. A schimba, deseori înseamnă a adăuga valoare, a reinterpreta, a acorda un nou suflu unei stări, unui obiect sau unui comportament.

Orice lucru care ne înconjoară este vizat într-un fel sau altul de schimbări. Timpul, mediul, intervenția umană etc sunt câțiva factori care contribuie direct sau indirect la realizarea permanentă a schimbărilor.

Conform unor teorii din psihologie, omul, în toată viața lui, se află într-o continuă atitudine de schimbare. Observând comportamentul unor oameni ne putem da seama foarte ușor că este anume așa, iar după aparenta pasivitate a altora am zice că ipoteza dată nu este valabilă pentru toți. Aceasta însă, este foarte valabilă. Or, nu există om cu judecată sănătoasă care să nu dorească să-și schimbe măcar uneori meniul alimentar, hainele, activitățile etc. Prin urmare, schimbările sunt omniprezente și de fapt joacă zilnic, un rol extrem de important asupra calității propriei noastre vieți.

Reamenajarea periodică a mediului de lucru – o schimbare necesară oricui

Mediul în care ne petrecem cea mai mare parte a zilei este parte din viața noastră, iar modul în care ne simțim în acest mediu influențează colosal calitatea vieții personale. Pentru a nu permite rutinei și oboselii să pună stăpânire pe relația noastră cu propriul mediu, fie că vorbim de mediul de lucru sau de cel de acasă, specialiștii în psihologia muncii indică câteva modalități de restartare a acestei relații prin redecorarea sau reamenajarea locului unde muncim sau ne petrecem timpul:

  1. Reamenajează-ți biroul în aşa fel încât să obţii cât mai multă lumină naturală. Cea artificială oboseşte ochii şi nici nu e foarte sănătoasă, aşa că fă un favor planetei şi foloseşte-te de lumina soarelui. Indiferent de sezon, strălucirea soarelui te va înviora și astfel vei deveni mai eficient și mai creativ. Cel puțin, poți aranja mobilierul tău în așa mod încât să poți beneficia de cât mai multă lumină și căldură naturală.
  2. E bine să și redecorezi în micul tău „lăcaș”, dar dacă nu eşti mare amator de decoraţiuni, micile accesorii pot înveseli atmosfera actuală. Poți face rost de un stilou colorat, ceva obiecte amuzante, stickere mai mici sau poți apela la un program de modelare grafică gen sketchup pentru a crea niște imagini în 3D ca apoi să le printezi și să le atârni pe peretele din apropiere, sau poți să-ți confecționezi singur/ă niște decorațiuni superbe ș.a.m.d. Aceste detalii care pot părea uneori banale oferă de fapt personalitate şi intimitate încăperii.
  3. Redecorarea are un efect terapeutic, fapt demonstrat de studiile psihologice. Fie că este vorba de instalarea unei vaze cu buchetele de flori preferate, fie că îți fixezi pe ecran sau chiar pe birou o imagine care te va motiva în permanență, aceste schimbări au efecte deosebit de puternice asupra creierului nostru.
  4. Nu uita să faci curățenie! Această din urmă modalitate de a „întoarce foaia” este printre cele mai evidente. Cu toate acestea, vom insista asupra faptului că o casă curată și aerisită este primul pas spre schimbare. Dacă nu ai timp pentru o curățenie generală, apelează la o curățătorie profesională.

Astfel că, prin câteva gesturi simple și fără prea multă cheltuială, ne putem asigura un mediu plăcut și relaxant atât la birou cât și acasă, iar noi să progresăm în atingerea rezultatelor scontate.

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările! 10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!