5

Lupta cu iadul

Romania pierde in Serbia si o tara intreaga se poarta de parca ar fi murit cineva. Un student pica un examen si i se pare ca lumea s-a sfarsit. O fata e parasita de un baiat si are impresia ca nu poate trai fara el. Un om de 50 de ani este concediat si traieste cu spaima ca nu il va mai angaja nimeni la varsta asta.

Lumea e invatata sa traiasca doar in punctele extreme. Daca afara ploua, asta inseamna in mod automat ca va fi o zi cu vesti proaste si nereusite. Daca e prea cald, e clar, vine sfarsitul lumii cu incalzirea asta globala! :)

Toti parintii care au impresia ca primesc doar vesti proaste de la copiii lor ar face bine sa cumpere marti DVD-ul cu filmul despre Marian Cozma, baiatul care a murit cu 5 luni inainte de nunta. Exista o veste mai proasta pentru un parinte decat sa fie trezit la 5 dimineata de un telefon si sa auda plansete la celalalt capat? Asta dupa ce la ora 10, cu o seara inainte a vorbit cu baiatul la telefon. Nu cred ca exista ceva mai crud.

Asa ca uneori nu strica sa realizam cat de stupid si superficial ne purtam. Avem impresia ca toti muntii din lumea asta se darama peste noi. Cand de fapt avem tot ce ne trebuie pentru a fi fericiti.

Da, lumea e nedreapta. Da, e criza economica. Da, Romania e condusa de catre niste oameni cu grave probleme de caracter. Stiu, fetelor li se fac avansuri pe la interviuri de catre tot felul de burtosi libidinosi. Si da, uneori avem impresia ca acestei tari i s-a rezervat mai demult o bucatica de iad.

Ma indoiesc de faptul ca Romania va putea obtine vreodata ceva pe degeaba, ca va beneficia de norocul ce pare ca s-a oprit doar asupra altora. Dar asta nu inseamna ca trebuie sa ne dam aere de tineri neintelesi si care abia asteapta sa plece de aici. Valorea cartii de joc e mai putin importanta. Cum stii sa o valorifici are insa o mare importanta.

Oricat de mari sunt obstacolele, orice fel de greutati intampinam in fiecare zi, nu avem dreptul sa intoarcem spatele si sa fugim. Vointa darama stanci. Si construieste punti de legatura pentru cei care prind curaj, se ridica si vin puternic din urma.

Click Here to Leave a Comment Below 5 comments