Acasa » Managementul banilor e mult mai important decat numarul lor

Managementul banilor e mult mai important decat numarul lor

Managementul banilor e mult mai important decat numarul lor.
– T. Harv Eker

Citatul de mai sus este extrem de cunoscut, aparand pe o multime de site-uri. El contine un adevar care este greu constientizat de omul obisnuit. Cand spun „omul obisnuit” ma refer la angajati.

Acum e criza financiara. Toata lumea o simte pe propria piele. O spun nu pentru a castiga inca un rand la articol, ci pentru a seta cadrul exemplului pe care vreau sa ti-l dau.

Cand omul e stramtorat, primul lui gand este urmatorul: „Daca as avea mai multi bani, totul s-ar rezolva de la sine.” Asta crede majoritatea oamenilor si pe asta incearca sa se concentreze:

  • cum sa ia o marire de salariu;
  • cum sa gaseasca un alt job, mai bine platit;
  • cum sa-si gaseasca un al doilea job;
  • cum sa inceapa o activitate generatoare de venit.

E o abordare buna, dar de departe o abordare insuficienta. Sa zicem, de dragul argumentatiei, ca persoana respectiva reuseste sa realizeze o crestere a veniturilor. Ce va face?

  • va acoperi datoriile presante;
  • va acoperi golurile existente in fondul de rezerva (in cazul fericit in care are asa ceva!);
  • va face achizitiile urgente, imperios necesare, pe care le-a amanat din cauza lipsei de fonduri;
  • va face niscai cumparaturi la lucurile pe care le tanjeste de mult, pe care nu si le-a putut permite pana acum;
  • va iesi mai des „cu prietenii” in oras;
  • va face un concediu „cum merita”;
  • isi va schimba celularul, masina, etc.

Tot ce e scris cu bold, in lista de mai sus, si alte exemple similare, persoana respectiva le va face „pentru ca merita”, „pentru ca avem doar o viata de trait”, „pentru ca trebuie sa te bucuri de viata cand poti” si completezi tu lista.

La ce se ajunge?

La situatia dinainte:

  • bugetul e intins la maximum;
  • banii sunt la limita;
  • cu prima ocazie nefericita (intamplare neprevazuta, scaderea veniturilor) bugetul ajunge pe minus.

Cum spuneam in titlu, cea mai mare greseala din finantele personale este sa credem ca mai multi bani ne rezolva problemele financiare.

GRESIT! Doar un management eficient al banilor te poate duce spre independenta financiara si apoi spre libertate financiara.

Epilog

Am scris acest articol pentru ca am fost surprins de rezultatele unui sondaj de opinie pe care l-am facut pe site-ul Milionarul Mioritic. Lumea este interesata doar de informatii si tehnici care sa le mareasca veniturile, fara sa dea atentie managementului banilor si achitarii creditelor pe care le au. Te invit sa vezi rezultatele acestui sondaj dand click aici.

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările! 10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

2 răspunsuri

  1. Foarte bum articolul si foarte importanta tema abordata!
    Dar sa si critic :) : prea mic/succint articolul. Ideea este foarte importanta, cuprinzand o mare deficienta a multor oameni… merita dezvoltat in amanunt! Succes :) !

  2. Adevărul este că nevoile cresc direct proporțional cu veniturile. Odată ce ai mai mulți bani, apar și mai multe nevoi. Soluția este însușirea unor tehnici de management eficient al banilor atunci când nu sunt prea mulți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!