Acasa » Mergeți la dentist cât mai des, va fi mai ieftin!

Mergeți la dentist cât mai des, va fi mai ieftin!

Din proprie experiență vă pot confirma că vorba: mergeți la dentist cât mai des, va fi mai ieftin – este 100% adevărată.

Probabil și tu ai amintiri neplăcute legate de dentist. Știu că majoritatea fricilor, când vine vorba de a vizita un medic stomatolog, se trag din copilărie. Când auzi zgomotul aparatelor din cabinetele stomatologice, îți aduci aminte, experiențele nu tocmai pozitive de când erai mic.

Suntem conștienți că vizita la medicul stomatologic este extrem de importantă. Însă, din pacate, o mulțime de oameni tot amână controlul de rutină, anume din cauza acestei frici, care vine din copilărie. O mare probabilitate ar putea consta și în faptul că am primi niște vești nu tocmai plăcute. Ne temem de medic că ar veni cu informații care, pe moment, ne-ar înspăimânta și ne-ar duce cu gândul la costurile financiare, pe care este nevoie să le suportăm.

Nu ne gândim, în prezent, că dacă am face o vizită medicului stomatolog pentru un control de rutină, am da bani doar pe o consultație și vom sta liniștiți că totul este în regulă cu dantura noastră. Probabil te gândești că nu te doare nimic, de ce ai merge la dentist și să dai bani pe control. Nu întotdeauna dacă nu te doare, înseamnă ca nu ai probleme. Medicii ne confirmă faptul că unele carii nu sunt vizibile și fiind în interiorul dintelui, daca nu sunt descoperite la timp, ne creează pe viitor probleme mai mari.

Printr-un simplu control de rutină am putea descoperi unele probleme care fiind tratate în etapa lor incipientă ne poate scuti de o cheltuială financiară consistentă.

Un exemplu de ”așa nu” pot fi chiar și eu.

Fiind însărcinată am tot am amânat să merg la dentist în primul trimestru de sarcină, pentru un control de rutină – care se recomandă tututor femeilor. Timpul a trecut și durerea a început să apară. După naștere, am alăptat. La fel am tot amânat, deoarece nu se recomandă anestezia. (este discutabil acest subiect, însă medicul meu, nu mi-a recomandat). Timpul a trecut și uite că deja o simplă durere provocată de o carie, netratată la timp, ”m-a costat” o coroniță pentru dinte. Dacă aș fi mers din timp la medic, m-ar fi costat mai ieftin.

Dacă ai și tu ghinionul de a avea probleme dentare, știi că sunt printre cele mai dureroase, mai ales, și costisitoare afecțiuni medicale. Probabil acest aspect este unul dintre motivele principale pentru a face o vizită regulată dentistului, măcar de două ori pe an.

Medicul va putea să vadă în faza incipientă vreo carie sau poate vreo problemă referitoare la sensibilitatea gingiilor. Descoperirea la timp a problemelor danturii te scutește să faci cheltuieli majore pentru tratamente mai complicate și mai dureroase.

Un control stomatologic, nu presupune doar a vedea dacă există vreo carie sau sensibilitate a gingiilor. Medicul îți poate confirma dacă poziția dinților este corectă, dacă nu sunt dinții înghesuiți din cauza unei măsele de minte care crește incorect, sau poate ai vreun dinte lipsă și este nevoie să faci câteva înlocuiri. Poate că nu ai nici o problemă în ceea ce privește sănătatea dinților, dar poate că ai nevoie de un aparat dentar pentru corectarea danturii.  Sau… în cel mai fericit caz, plătești consultația și stai liniștit. :)

În cazul în care ai o dantură sănătoasă dar poziția dinților nu este corectă, ai nevoie să porți aparate dentare. În trecut, sărmanii copii erau priviți răutăcios și era o rușine dacă le purtau. Astăzi cam a devenit ”la modă” să porți aparate dentare, fie că găsești aparate dentare la Q-Med sau de oriunde. Din ce în ce mai multe persoane le poartă și nimeni nu se mai miră de acest lucru. Chiar dacă ești deja matur, niciodată nu este prea târziu să-ți corectezi anomalia dinților. Desigur că este nevoie să le porți pe o perioadă mai lungă de timp, însă zâmbetul tău și sănătatea perfectă a danturii merită efortul.

Așa că dacă îți dorești o corectare a danturii poți apela la aparatele dentare Q-Med în Bucuresti. Vei putea alege dintr-o varietate mare de aparate, în funcție de preferințele tale, de buget și desigur de gravitatea problemei.

Și nu uitați: Mergeți la dentist cât mai des, va fi mai ieftin!

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările! 10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!