Acasa » Moda hipster – sugestii de stil pentru garderoba masculină

Moda hipster – sugestii de stil pentru garderoba masculină

Particularitățile stilului

Hipsterii au primit în timp o mulțime de definiții, însă din toate reiese faptul că aceștia sunt sunt pasionați de arte, de filme, muzica indie, de ecologie și modă.

Un lucru vizibil pe care îl au în comun hipsterii este stilul vestimentar. În ziua de astăzi, este foarte ușor să recunoști un hipster pe stradă, în funcție de outfit-ul său. Cei mai mulți pasionați de hainele vintage și sunt buni prieteni cu magazinele second hand, unde găsesc adesea articole vestimentare pe gustul lor. Stilul hipsteresc a fost reinventat de-a lungul timpului de o mulțime de designeri, așa că ținutele hipsterilor pot avea uneori influențe rock, androgine, punk sau goth, însă pot fi și foarte extravagante. Pălăriile, ochelarii de vedere, eșarfele, gențile de umăr, aparatele de tip polaroid și borsetele sunt doar o parte din accesoriile preferate ale hipsterilor. Hipsterii se remarcă adesea și prin aspectul fizic, având mustăți răsucite sau bărbi stufoase.

De asemenea, hipsterii sunt mult mai deschiși către joburile care le oferă o oportunitate de dezvoltare creativă, fiind pasionați de arte și literatură. Cei mai mulți lucrează în arhitectură, design, jurnalism și publicitate, fiind considerați prin definiție niște oameni creativi.

Idei de asortare a hainelor

În general, hipsterii nu preferă hainele scumpe, de la branduri celebre, așa că ei sunt clienți fideli ai brandurilor mai mici, ale târgurilor vintage sau ale magazinelor second hand, pentru că acolo găsesc articole vestimentare mai deosebite.

Pantalonii sunt foarte importanți în garderoba unui hipster, iar modelele lor preferate sunt jeanșii skinny, pantalonii largi de trening sau pantalonii cu bretele.

Hipsterii preferă tricourile cu mesaje sarcastice sau cu citate celebre, iar acestea sunt purtate de obicei în combinație cu o jachetă vintage din piele, sau cu un fes colorat.

În schimb, există și categoria de hipsteri care preferă hainele mai elegate, cum ar fi maletele, sacourile și pantalonii cu bretele. O astfel de ținută poate fi accesorizată cu o bască, o pălărie sau cu o pereche de ochelari, iar o sursă bună de inspirație poate fi chiar serialul „Peaky Blinders”.

Din outfitul unui hipster nu trebuie să lipsească ghetele din piele, mocasinii sau sneakerșii, iar acum poți găsi o mulțime de modele de încălțăminte pentru bărbați în magazinele online.

Inspirație de la celebrități

Moda hipsterilor a ajuns și la Hollywood,  iar acum o mulțime de actori încearcă să iasă din tipare cu un stil cât mai original.

Unul dintre hipsterii celebri de la Hollywood este Ryan Gosling, care are grijă să-și accesorizeze mereu ținutele cu câte o pereche cool de ochelari și cu mocasini din piele. Din aceeași categorie de hipsteri celebri face parte și Robert Pattinson, care este un fan al cămășilor în carouri, al sneakerșilor și al fesurilor colorate.

O altă sursă de inspirație pentru hipsteri ar putea fi și trupele de muzică indie, precum Arctic Monkeys, Mumford & Sons, The 1975 și The Neighbourhood. Atunci când mergi la festivaluri, vei observa cu siguranță o mulțime de hipsteri, îmbrăcați la fel ca artiștii lor preferați.

 

Macklemore poate fi de asemenea o sursă de inspirație pentru hipsteri. Cântărețul american este fanul cămășilor în carouri, al hainelor de blană și al tricourilor cu mesaje. Macklemore este rapperul care a reușit să surprindă de fiecare dată cu look-ul său nonconformist și a influențat o mulțime de tineri.

 

Dacă vrei să te îmbraci precum un hipster, trebuie să incluzi neapărat în garderoba ta niște jeanși skinny, o pereche de mocasini și niște tricouri cu citate celebre. În plus, nu uita că cele mai tari articole vestimentare le poți găsi la târguri sau în magazinele second hand, iar cele mai bune surse de inspirație pot fi chiar vedetele tale preferate de la Hollywood.

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările! 10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!