Acasa » Nicio palma de pamant inapoi!

Nicio palma de pamant inapoi!

Fii comun si vei avea o viata comuna. Fii comod, iar fericirea va fi si ea comoda fata de tine. Respecta intotdeauna regulile si vei trai o mare frustrare.

Teme-te de parerile celor din jurul tau si in scurt timp iti va fi teama sa traiesti. Fii mereu acea „persoana de treaba” si vei trai o mediocritate greu egalabila. Aproba-ti intotdeauna profesorii la scoala sau sefii la serviciu si vei deveni un aplaudac pentru totdeauna. Refuza-ti orice pornire umana si fireasca, sacrifica-te zi de zi pentru cei din jur si vei ajunge o epava fotografiata de niste turisti curiosi.

Barba, tamaia si credinta

Ieri dimineata, am ajuns in Bacau cu o ora si jumatate inainte de examen. Urmez cursurile unui master pe Marketing in cadrul Universitatii din localitate. Am decis sa ma plimb putin (Bacaul e un oras frumos).

Intamplator, am trecut si pe langa o biserica. Din difuzoare se auzea o voce de preot care parea sa spuna ceva interesant. Mi-am zis ca n-ar strica sa intru cateva minute. Nu sunt genul care sa aprinda lumanari inainte de examene, dar nu am de ce sa ascund faptul ca duminica imi place sa merg din cand in cand la biserica. Cand am intrat insa, mi-a pierit tot cheful de a asculta slujba!

Era un miros puternic de tamaie, de parca atunci voiau sa-l scoata pe dracu’ (scuze pentru cei care vor fi deranjati) din noi! In jurul meu, numai oameni care aveau priviri de parca atunci venea sfarsitul lumii (cu exceptia unei domnisoare). Un barbos (da’ barbos, nu gluma!) tot n-avea stare si cara o masa pe care sa puna fructele si cozonacii adusi de credinciosi. Am avut un sentiment ca acolo nu-i de mine, mi-am facut cruce si am iesit afara. Sper ca odata si odata Cel de Sus sa ma ierte pentru aceasta obraznicie! Recunosc fapta si n-o regret!

Ce inseamna sa crezi?

Te-ai intrebat vreodata? Oare pe ce bazeaza credinta si increderea? Intr-o forta absoluta, in oamenii din jurul noastru si in noi insine. Se bazeaza pe sentimentul ca te poti baza la greu pe acea persoana. Ca, intr-o forma sau alta, va fi cumva langa tine, te va ajuta, te va sprijini si iti va oferi elanul necesar pentru a cuceri lumea!

Pai cum sa creada oamenii intr-un Creator Suprem si Bun, atat timp cat preotii tot ameninta ca in caz de nesupunere vom ajunge in iad?! Asta nu prea seamana a comunicare orientata catre client! Cum poate pretinde cineva de langa tine sa ai incredere in el, atat timp cat iti tine prelegeri despre corectitudine si el face exact invers?!

Am fost acuzat de faptul ca nu am incredere in cei din jurul meu, ca imi place excesiv de mult stilul precaut si pragmatic al lui Donald Trump. Sa fie sanatosi cei care acuza! Nimeni nu ma poate convinge de faptul ca nu am dreptate, pana cand nu inteleg un lucru esential. Si anume ca, increderea se si construieste. Nu poti sa ii reprosezi cuiva pur si simplu ca nu are incredere in tine, fara ca tu sa iti pui macar cateva intrebari asupra activitatii tale!

Fie ca recunoastem sau nu, cu totii suntem egoisti. Si foarte bine ca suntem asa! E nevoie si de o doza de egoism pentru a ajunge in varf. Probabil ca voi fi acuzat acum de faptul ca incurajez egoismul. Am incredere insa ca cititorii mei au inteles ce am vrut sa zic. Pentru ca, la naiba, avem nevoie sa spargem barierele! Avem nevoie sa fim nebuni din cand in cand! Si este chiar indicat sa ii scandalizezi pe cei din jurul tau prin ceea cea faci!

„Majoritatea autorilor de carti pe teme de afaceri nu vor fi atat de directi si cinstiti cu tine. Stiu ca acesta este adevarul, dar nu ti-l vor spune, deoarece vor ca lumea sa-i considere niste persoane dragute!”
– Donald Trump

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările! 10 metode simple și la îndemâna oricui prin care să crești exponențial vizibilitatea și engagement-ul postărilor tale.

30 de răspunsuri

  1. Eu nu am incredere in cei care zic : iti spun eu adevarul fara ocolisuri, verde in fata, nu ca ceilalti. Nu am incredere in cei care zic „lucrurilor pe nume” de parca asta ar fi calitatea suprema. Folosesc cuvinte fruste si apoi isi cer scuze, in mod jignitor fata de „sensibilii” care nu ar suporta sa le auda.

    Am cunoscut multi oameni de genul asta si ei prin atitudinea lor sfidatoare ii fac pe ceilalti sa se comporte prosteste, sa se inchida. Si oamenii de care vorbeam raman cu parerea lor ca sunt singuri si putini isi dau seama, ca ei, ce este important. Asa ca nu ma impresioneaza Donald, din punctul asta de vedere. Cred ca prin forma lui bruta de a livra un mesaj coboara standardele si daca-l asculti prea mult, apoi nu mai faci diferente intre nuante.

    Sunt de parere ca cele mai adevarate lucruri se pot spune si subtil, si nu e o dovada de slabiciune.

  2. Sigur ca nu e o dovada de slabiciune, Gia.

    Nici nu sustin asta. Dar, atentie! Sunt multi, foarte multi! oameni care tin discursuri despre incredere si care apoi fac exact pe dos. Ma bucur ca nici tu nu ai o parere prea buna despre stilul domnului Trump(pentru mine e un mare domn) :) . Nu ma simt bine atunci cand sunt aprobat :) .

    Dimpotriva, ma simt excelent intr-un mediu ostil :P .

  3. Asa sefu, ia-te de biserica ! Vezi ca al de sus nu prea iarta ! Apropo, domnisoara ce privirea avea ?
    (hihihihihi hai c’am glumit)

    Aia cu egoismul ca sa ajungi in varf e super OK. Ideea e ca multi raman asa cand ajung acolo si uita de unde au plecat….Trebuie sa dai inapoi altora…si prea multi uita…

  4. Domnisoara arata foarte bine, in primul rand :P .

    Marius, eu cred ca iarta :) . Nu ma iau de biserica :) . Ma iau de anumite traditii care de multe ori alunga credinciosii. Cand spun egoism nu spun ca trebuie sa le dai in cap celor din jur. Ma refer la un sentiment uman si firesc de a-ti dori si obtine lucruri pe care le meriti pe deplin.

    Sunt de acord ca sub o forma sau alta trebuie sa ii ajuti pe cei din jur.

  5. Ovidiu,daca n-ai fi precizat undeva ca iti place sa fii contrazis poate ca n-as fi comentat aici.Iti place asa de mult,incat te contrazici si singur:

    1.Preotul ala nu ti-a cerut sa ai incredere in el,ci oferea o alternativa credinciosilor de acolo pentru a crede in Dumnezeu(dovada si contradictia dintre vorbele si faptele lui).

    2.Increderea si credinta sunt doua lucruri diferite,iar tu nu ai intrat pentru niciunul dintre ele in biserica,ai intrat pentru ca ti s-a parut ceva interesant din ceea ce spunea preotul la un momentdat .Asa ca el si-a facut treba chiar si in privinta ta:te-a inspirat;prin urmare nu e de criticat.

  6. @ Ionescu

    Nu e adevarat :) . Dar iti multumesc mult pentru comentariu si opinie :) .

    1. Era o contradictie aparenta. Una se aude de afara si alta este imaginea din interior.

    2. Eu am intrat acolo pentru ca de obicei intru duminica :) . Ce daca sunt preoti? Pe ei nu are nimeni voie sa ii critice? Poate ca ar trebui sa tina cont de faptul ca lumea este in plina schimbare. Asta nu inseamna ca nu ii respect. Credinta nu se masoara neaparat in a fi de acord cu un preot si cu modul in care isi organizeaza slujba. Depinde si el de niste norme si conventii pe care trebuie sa le respecte, asta e adevarat. Eu am spus ca nu sunt de acord cu aceste conventii. E dreptul meu sa cred si sa spun asta cum de altfel e si dreptul tau sa ma critici :) .

    3. Esenta articolului nu e despre preoti :) . Din contra, am o parere buna despre multi dintre ei.

    Crezi ca nu stiu la ce ma expun in momentul in care imi scriu articolele?:) E alegerea mea. Sa ai parte de lucruri frumoase :) .

  7. Splendid! ‘Asta nu prea seamana a comunicare orientata catre client!’ Pai eu cred ca atat timp cat biserica nu va recunoaste deschis ca este un comerciant de reguli de buna cuviinta nu va recu noaste nici ca noi suntem clientii ei… Asa este, articolul vorbea de incredere, iar cei care isi prezinta lumea in mod ambiguu isi pierd in timp credibilitatea… Doar daca privim orice manifestare ca fiind un baston de care nu mai avem nevoie la un moment dat, atunci putem privi lucrurile in liniste, chiar daca ei au tendinta de a specula nelinistile noastre ancestrale…

    Dar asa cum iti scriam si tie, Marius, candva: ce ne facem (ce se fac alte factziuni) daca descoperim (si se va descoperi, va spun io.!..) ca nu numai ca nu suntem pacatosi, dar am fost si mai-presus-de-orice-foarte-altruisti la inceputul vremurilor de dupa potop? Adica, sa descoperim ca multi ‘gradinari’ au primit ‘castraveti’ de la comercianti care le prezentau marfa cu gunoi de grajd cu tot? Este drept ca atunci gradinarii isi vor arata acea marinimie ancestrala si ii vor mangaia pe comerciantii mititei, care doar au fost ajutati de gradinari sa isi intareasca si ei increderea de sine…Cred ca este valabil pentru orice alt tip de grupuri umane.

  8. Iti multumesc, Cristiana! :)

    E posibil sa se descopere multe lucruri. Si da, cred ca observatia ta e valabila si pentru alte tipuri de grupuri umane.

    Increderea se cucereste greu si cine nu e constient de asta se va pierde in manifestari care vor starni doar nedumerire.

  9. Foarte bine spus, Cristiana !

    Am primit destui castraveti….inainte de aparitia religiilor eram mai aproape de natura, univers, Divinitate. Acum…sunt unii intermediari mai ‘smecheri’…iar populatia a fost suficient de spalata pe creier sa creada ca au nevoie de ei. Ca la piata.

  10. Ei… religia are un rol important pentru oameni :) .

    Eu ma referam la anumite conventii care nu fac decat sa indeparteze credinciosii.

    Si era doar un exemplu :). Asa se intampla si in alte aspecte ale vietii noastre. Nu e obligatoriu sa respectam regulile impuse de altii pentru a fi fericiti. Ba din contra :) .

    Asa cum am scris si in articol, ce sens are sa tot dai din cap in fata profilor la scoala, sau a sefilor la serviciu? Te face asta sa te simti mai important? Poate ca pe unii ii face.

    Dar aceste lucruri te fac mai fericit? Pe mine, nu.

  11. Ovidiu, am urmarit discutia asta, am citit inca o data articolul tau si inca nu-mi dau seama ce te-a deranjat atunci, sau ce te deranjeaza in general, in legatura cu preoti/ biserica.

    Care e diferenta aia dintre ce se auzea afara si ce era inauntru? Faptul ca oamenii erau sobri, incordati, seriosi? Faptul ca cineva plimba o masa cu mancare de sfintit? Nu inteleg.

    Si care sunt conventiile care indeparteaza credinciosii? Nu inteleg :)

  12. Gia, e vorba de perceptie aici.

    Da, in principiu ce ai remarcat. Nu inteleg de ce oamenii nu sunt mai veseli in momentele in care se roaga, plus alte lucruri. Dar nu vreau sa dezvolt aceasta discutie pentru ca esenta articolului este alta :) .

    Multumesc pentru comentariu :) .

  13. Excelent: „…preotii tot ameninta ca in caz de nesupunere vom ajunge in iad?”
    Unde sunt cuvintele de iubire fata de Dumnezeu, fata de noi insine si fata de toti oamenii? Iubirea este o amenintare?
    Ai atins punctul sensibil al interpretarii credintei in Dumnezeu !! Patronul de azi a luat exemplu? „Daca nu mi te supui, afaraaa?”

  14. „Asta nu prea seamana a comunicare orientata catre client! ” – eu mai stiu si ca clientii care nu au bunul-simt sa se documenteze asupra a ceea ce cumpara se numesc cumparatori neavizati si oameni care nu ar trebui sa comenteze daca nu sunt multumiti de ceea ce primesc.
    Articolul nu este clar pentru ca nu prezinta logica de asociere intre Donald Trump si critica asupra preotilor… dar sa le luam pe rand.
    1. Atunci cand spui „Crezul”, daca nu spui doar de forma, are un pasaj care spune „cred […] si intru una sfanta, soborniceasca si APOSTOLEASCA Biserica”. Biserica este o institutie TRADITIONALISTA care transmite harul prin episcopi si preoti, astfel incat de la Sf. Apostol Petru acesta a ajuns pana in zilele noastre si se propovaduieste. Scrie un sfant parinte ca si daca gasesti un preot in sant beat, sa te duci sa-i saruti mana, pentru ca are har. Preotul are putere de a lega si a dezlega pacatele pe pamant si in ceruri si isi pierde acest har doar daca este excomunicat sau ii este interzis provizoriu prin hotarare bisericeasca. Cum indraznesti tu care nici macar nu cred ca ai pus mana pe o Filocalie sa intelegi care este sensul Sfintelor Scripturi si al Sfinteti Traditii sa batjocoresti o intreaga categorie doar cu ocazia faptului ca ai dat o raita pe langa o biserica?
    2. Biserica este o institutie care nu are nevoie sa VANDA ceva, este o alegere libera ca urmare a faptului ca libertatea de manifestare a constiintei il indreapta pe un om catre o anumita religie sau alta. Prin urmare, daca iti plac religiile care se promoveaza ca la supermarket, poti sa incerci niste religii mai „exotice”, eventual niste secte, care intr-adevar pot fi puse in aceeasi categorie cu MLM-urile, partidele, organizatiile oculte & stuff

    Ionut sa stii ca ma supar daca nu afisezi postul asta… articolul asta este o adevrata ofensa si merita un comentariu pe masura…

  15. Poate pentru tine este o adevarata ofensa, Stefane.

    De ce sa nu-ti aprobe Ionut comentariul?

    Fiecare e liber sa isi exprime opinia. Eu am scris ce am avut de scris, am explicat. Am precizat ca e doar un exemplu. Dar sigur ca esti liber sa spui ceea ce gandesti.

  16. Va multumesc tuturor pentru comentarii :) .

    Inseamna mult pentru mine. Va multumesc din suflet pentru laude! :)

    Iar cei care aveti de criticat, criticati linistiti. Imi face placere :)

    Articolul meu se incheie cu „Pentru ca, la naiba, avem nevoie sa spargem barierele! Avem nevoie sa fim nebuni din cand in cand! Si este chiar indicat sa ii scandalizezi pe cei din jurul tau prin ceea cea faci!” :)

    Toate bune :) .

  17. Foarte tare, Ovidiu, cu naduf!
    Mai, cum scrieti voi articolele fix pe nevoia mea – le atrag, carevasazica ;)
    Tocmai ce am demisionat fara sa am „un back-up”… si sunt liber de nebuna si de fericita ca in sfarsit am avut curajul sa renunt la reguli si frustrari.
    La mai mare, toate bune si tie!

  18. Betty, ma bucur ca articolele mele iti plac! :)

    Astfel de cuvinte ma incurajeaza sa merg mai departe in ciuda Inchizitiei :D .

    Si eu te felicit si te asigur de faptul ca ai luat o decizie excelenta! Viata va fi buna cu tine mai departe. Ai sa vezi :) . Trebuie doar sa ai incredere in tine :) .

    Te mai astept si cu alte comentarii :) . Poti conta pe sprijinul meu.

    Sa ai parte de lucruri extraordinare! :)

  19. Cred ca dl Stefan s-a referit la comentariul meu, asa ca nu spun decat ca asa simt eu: ca nu pot privi si primi acest lucru decat cu tot ceea ce este mai delicat in sufletul meu… Pe partea mea de cer nu este lumina crepusculara, simt ca facem parte din acea Sfera Spirituala in care au pasit toti inaintemergatorii nostri, dar de la ei nu ne-au rams prea multe strigate, caci fiecare ev si-a avut centurile lui de autoprotectie, incepand cu stapanitorii sai…

    Cred ca si noi pasim prin ea… dar nu mai sunt multi puternici care sa ne rostuiasca vrerile si parerile…

    Cred ca noi suntem copiii de cristal, care am venit sa spargem barierele, sa luptam pentru libertate cu fortza cuvantului in primul rand, cu forta ochilor nostrii larg deschisi catre explozia de lumina pe care ne-a dat-o Divinitatea, pe care parintii nostri s-au caznit s-o prinda, pe care noi am atins-o si pe care copiii si nepotii nostri o vor prinde solid, ancorandu-se de ea cu toata forta pe care o au – adica o forta formata din dorinta, sperantza tuturor celor dinaintea lor !!!

    Desi sunt un om care se leapada de etichete verbale, parearea este ca ar trebui sa folosim cand ne exprimam ideile eticheta ‘Parerea mea este’… sau ‘Cred ca…’ sau ceva semanantor, pentru ca sa fie mai blanda exprimarea.

    Cred ca suntem pe cel mai bun forum de acest fel din tara noastra.

    Si acum, oameni buni… la munca pe rrrruuuupteeee !!! (de unde…. luati voi emoticoanele acelea, fratilor???)

  20. Cristiana, superb comentariu :) .

    Oricum, ceea ce spune fiecare om e de cele mai multe ori parerea lui. Cu exceptia situatiilor in care spune lucruri ce au mai fost spuse de alte persoane. Blandetea sau vehementa tonului tine de fiecare persoana. Dar asa cum am precizat, faptul ca articolele mele starnesc pasiuni, starnesc interes, faptul ca ii contrariaza sau incita pe cititori, toate aceste lucruri ma fac sa zambesc multumit :) .

    Emoticoanele nu le luam :) . Punem semnele corespunzatoare si apoi lasam spatiu inainte si dupa acel semn. Cel putin eu asa procedez si procedez bine :P :) .

  21. YES !!!
    Sa ne fie inima plina de zambete, de pasiune, sa ne iubim incredintarile si indoielile deopotriva, sa ne catzaram cat mai sus si sa ne aruncam in orice valtori fara frica, caci de-asupra noastra sunt fortele radiante ale parintilor sufletelor noastre, ne tzin in caushul bucuriei lor de a ne vedea cum pasim neinfricati catre deschiderile viitorului nostru, al tuturor !!! (hmmm.. parca as fi la Cenaclul Flacara… dar si acela a fost bun la ceva, nu?!)

    Eu cred ca suntem copii buni, chiar daca voi aveti inca stralucirea eterica a tineretii – iar noi, generatiile mai vechi, inmultim stralucirea argintului in plete…

  22. Yesssssssssss articolul asta este exact pe gustul meu! La naiba cu limitele si cu regulile! Sa fim noi insine, liberi, e tot ce conteaza! Imi place cum scrii, cum imbini frazele si cuvintele, dar mai ales ideile tale care – cel putin in cazul meu – au capacitatea speciala de a ma motiva foarte tare, au un optimism extraordinar, pe bune :) E contagios!

  23. Vero, cuvintele tale ma fac fericit :) ! Multumesc mult! Acesta e si rolul meu pe Empower.ro. Acela de a motiva! Mai sunt laudat, o mai incasez cateodata de la unii :P , dar important este sa imi indeplinesc misiunea :) .

    Te mai astept si cu alte comentarii si opinii. Sa ai o seara fenomenala! :)

  24. Mie cel mai mult imi place titlul, este un slogan foarte puternic pentru motivatie si abolirea atitudinii „dragute si simpatice” care ne determina sa cedam insistentelor celor din jurul nostru si sa ne ratam obiectivele personale. Cat despre continut, sunt mai mult decat de acord, si eu gandesc la fel despre religie de vreo 2 ani si mi-ai mai asezat si consolidat ideile prin acest articol. Felicitari, un articol trist de bine pliat pe realitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


litera.ro
10 metode simple și la îndemâna oricui

Descarcă Gratuit Ebook-ul: ”A murit Facebook-ul?”

Descoperă cum funcționează Algoritmul Facebook în 2024 și cum să-l folosești pentru a-ți crește exponențial vizibilitatea și vânzările!